
Η σουηδική εταιρεία παραγωγής αμυντικού εξοπλισμού Saab ανακοίνωσε την Παρασκευή αύξηση 28% στα λειτουργικά κέρδη του πρώτου τριμήνου και αύξησε τις προβλέψεις για την οργανική αύξηση των πωλήσεών της λόγω της ισχυρής ζήτησης εν μέσω της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.
Τα λειτουργικά κέρδη του κατασκευαστή του μαχητικού αεροσκάφους Gripen ανήλθαν σε 1,19 δισεκατομμύρια κορώνες (109 εκατομμύρια δολάρια), έναντι 928 εκατομμυρίων ένα χρόνο νωρίτερα.
SIPRI: Οι παγκόσμιες στρατιωτικές δαπάνες στο υψηλότερο επίπεδο της ιστορίας
«Τα πάμε πολύ καλά στην αγορά», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Μικαελ Γιόχανσον (Micael Johansson) στο Reuters. «Έχουμε μια ισχυρή παραγγελιοληψία, πολλές μεσαίες και μικρές παραγγελίες που αυξάνονται, κάτι που είναι σπουδαίο ως βάση για την εταιρεία».
Η Saab αύξησε την πρόβλεψη για την οργανική αύξηση των πωλήσεών της για το 2024 σε 15-20% από 12-16% προηγουμένως.
Η εταιρεία, η οποία ανταγωνίζεται τον αμερικανικό αμυντικό κολοσσό Lockheed Martin , τη γαλλική Dassault και τη βρετανική BAE Systems είδε ισχυρή ζήτηση για τα προϊόντα της κατά το περασμένο έτος λόγω της γεωπολιτικής αναταραχής και της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.
Ο Μ. Γιόχανσον δήλωσε ότι η ένταξη της Σουηδίας σημαίνει ότι η εταιρεία μπορεί πλέον να συμμετέχει στις διαδικασίες υποβολής προσφορών της συμμαχίας.
«Έχουμε λάβει τουλάχιστον τρεις παραγγελίες για όπλα υποστήριξης και ρομπότ-70 από αυτόν τον οργανισμό. Είχαμε δυσκολία πρόσβασης σε αυτά όταν δεν ήμασταν μέλη», δήλωσε.
Νέες παραγγελίες και προσλήψεις
Τα όπλα υποστήριξης της Saab περιλαμβάνουν φορητά αντιαρματικά όπλα, ενώ το Robot-70 είναι ένα σύστημα αεράμυνας.
Οι παραγγελίες αυξήθηκαν σε 18,5 δισεκατομμύρια κορώνες το τρίμηνο από 17,0 δισεκατομμύρια πέρυσι. Το ανεκτέλεστο υπόλοιπο των παραγγελιών της αυξήθηκε σε 158 δισ. κορώνες από 133 δισ. κορώνες.
Η Saab βρίσκεται στη διαδικασία αύξησης της παραγωγής για να αντιμετωπίσει τη ζήτηση και το ανεκτέλεστο υπόλοιπο. Προσέλαβε σχεδόν 2.500 υπαλλήλους και αύξησε τις κεφαλαιουχικές δαπάνες κατά περισσότερο από 50% το 2023, ενώ πρόσθεσε άλλα 725 άτομα το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.


Latest News

Πόσο μπορεί να εμπιστεύεται η Γερμανία τις ΗΠΑ; - Τα αποθέματα χρυσού στη Ν. Υόρκη
Η ιδέα ότι μπορεί να μην είναι ασφαλείς θα θεωρούνταν γελοία από το 1945... μέχρι πριν από μερικές εβδομάδες

Γιατί η «συμφωνία του αιώνα» για την UBS αρχίζει να...τρίζει
Η ενσωμάτωση της Credit Suisse από την τράπεζα UBS δείχνει να πηγαίνει καλά - Όλα τα υπόλοιπα δείχνουν να αποτελούν το πρόβλημα

Οι ΗΠΑ σαμποτάρουν συστηματικά τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου
Η Ουάσιγκτον χρωστά τις εισφορές της για το 2024 και το 2025 στο διεθνή οργανισμό

Αγοράζουν... καναδικά - Στραπάτσο αμερικανικών εταιρειών μετά τους δασμούς
Το κίνημα «Αγοράστε από τον Καναδά» προκαλεί τριγμούς και μεγάλη ανησυχία στους CEO καταναλωτικών εταιρειών με έδρα τις ΗΠΑ

ΕΚΤ: Στο τραπέζι ο «πάγος» στα επιτόκια στη συνεδρίαση του Απριλίου
Μέλη του δ.σ. που ανήκουν και στα δύο στρατόπεδα, των γερακιών και των περιστεριών φαίνεται να εξετάζουν το ενδεχόμενο να διατηρήσουν αμετάβλητα τα επιτόκια, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Bloomberg

Φεύγει ο επικεφαλής εμβολίων της FDA και οι μετοχές φαρμακοβιομηχανιών γίνονται... συντρίμμια
Ο Μαρκς επέβλεψε την έγκριση των εμβολίων κατά της COVID-19 ως επικεφαλής του Κέντρου Βιολογικής Αξιολόγησης και Έρευνας του FDA
![Goldman Sachs: Μέχρι το τέλος του 2025 το μεγάλο πλήγμα των δασμών Τραμπ στην ΕΕ [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/03/ot_TRUMP_world_stocks_2025-600x352.png)
Μέχρι το τέλος του 2025 το μεγάλο πλήγμα των δασμών Τραμπ στην ΕΕ - Η ανάλυση της Goldman Sachs [γραφήματα]
Πλέον η Goldman Sachs προβλέπει μικρή ανάπτυξη για το υπόλοιπο του 2025, με ετήσια ανάπτυξη 0,1%, 0% και 0,2% στο δεύτερο, τρίτο και τέταρτο τρίμηνο, αντίστοιχα

Συναγερμός για το οικοσύστημα από τον Εμανουέλ Μακρόν
Την ώρα που το Εφετείο καταδίκαζε τη Μαρίν Λεπέν, ο γάλλος πρόεδρος δημιουργούσε Συμβούλιο Οικολογικού Σχεδιασμού

Στο 2,3% ο πληθωρισμός στη Γερμανία - Προσδοκίες για μείωση επιτοκίων
Τα νέα δεδομένα έρχονται σε κρίσιμο σημείο για την Γερμανία, καθώς οι δασμοί του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ είναι προ των πυλών

Δασμοί Τραμπ: Πορεία προς την ανεξαρτησία της Ευρώπης λέει η Λαγκάρντ
Η Λάγκαρντ εκτιμά ότι είναι η στιγμή που η Ευρώπη θα πρέπει να πάρει τη μοίρα στα χέρια της