
Αποκλιμακώνονται οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, καθώς οι επενδυτές αναμένουν την συνεδρίαση της Federal Reserve και τα οικονομικά στοιχεία που έχουν προγραμματιστεί για αυτήν την εβδομάδα.
Η απόδοση του 10ετούς υποχώρησε κατά σχεδόν από 3 μονάδες βάσης στο 4,642% και του διετούς κατά περισσότερο από μια μονάδα βάσης στο 4,987%.
Wall Street: Tesla και Apple τροφοδοτούν την άνοδο
Οι αποδόσεις και οι τιμές κινούνται σε αντίθετες κατευθύνσεις. Μία μονάδα βάσης ισούται με 0,01%.
Οι επενδυτές αναμένουν τη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας, η οποία πρόκειται να ξεκινήσει την Τρίτη και θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη με απόφαση για το επιτόκιο και συνέντευξη Τύπου σχετικά με τις συζητήσεις των υπευθύνων χάραξης πολιτικής.
Ενώ οι αγορές αναμένουν ευρέως τα επιτόκια να παραμείνουν αμετάβλητα, οι επενδυτές θα παρακολουθήσουν στενά την καθοδήγηση πολιτικής από την κεντρική τράπεζα. Οι επενδυτές εστιάζουν στο πόσες μειώσεις επιτοκίων θα πραγματοποιηθούν φέτος, εάν υπάρχει πιθανότητα να μην είναι καμία και πότε μπορεί να ξεκινήσουν.
Αυτό έρχεται καθώς τα πρόσφατα οικονομικά στοιχεία υποδηλώνουν ανθεκτικότητα της οικονομίας εν μέσω επίμονων πληθωριστικών πιέσεων.
Την Παρασκευή, ο δομικός δείκτης τιμών προσωπικών δαπανών κατανάλωσης, ο οποίος αφαιρεί τις τιμές των τροφίμων και της ενέργειας, διαμορφώθηκε στο 2,8% για τον Μάρτιο σε ετήσια βάση, που ήταν λίγο πάνω από την εκτίμηση του Dow Jones στο 2,7%. Συμπεριλαμβανομένων των τροφίμων και της ενέργειας, αυξήθηκε κατά 2,7% από πέρυσι, επίσης ελαφρώς υψηλότερο από το αναμενόμενο.
Πολλές βασικές ανακοινώσεις δεδομένων προγραμματίζονται επίσης συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων JOLTS και της έκθεσης ιδιωτικών προσλήψεων της ADP, καθώς και της έκθεσης για τις θέσεις εργασίας του Απριλίου.


Latest News

Τι είδαν οι ξένοι και «μπαίνουν» μαζικά στις τράπεζες
Το Χρηματιστήριο Αθηνών «πήρε λίγη δόξα» και από το συνολικό bull market των ευρωπαϊκών Χρηματιστηρίων
![Χρυσός: Ο Τραμπ εκτοξεύει την τιμή – Ουρές στο θησαυροφυλάκιο του Λονδίνου [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/03/gold-scaled-1-600x420.jpg)
Ο Τραμπ εκτοξεύει το χρυσό - Ουρές στο θησαυροφυλάκιο του Λονδίνου [γράφημα]
Τα ελβετικά διυλιστήρια εργάζονται 24 ώρες το 24ωρο για να αλλάξουν το μέγεθος των ράβδων χρυσού που κατευθύνονται από το Λονδίνο στη Νέα Υόρκη

«Μάζεψε» τις απώλειες της εβδομάδας η Wall Street
Η Wall Street βρήκε σήμερα στήριξη στους χειρισμούς των Ρεπουμπλικανών προκειμένου να αποφευχθεί μια στάση πληρωμών της κυβέρνησης.

Ισχυρή γερμανική ώθηση έλαβαν οι ευρωαγορές
Ευφορία έφερε στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια η είδηση για τη συμφωνία Μερτς με το κόμμα των Πρασίνων για την άμυνα και τις υποδομές

Εβδομαδιαίο άλμα άνω του 4% για το ΧΑ - «Βλέπει» και τις 1.700 μονάδες
Η εγχώρια αγορά συνεχίζει να υπεραποδίδει έχοντας πληθωρική εικόνα σε πρωταγωνιστές από την μεγάλη κεφαλαιοποίηση

«Καλπάζει» ο χρυσός με ώθηση Τραμπ - Έσπασε το φράγμα των 3.000 δολαρίων
Οι επενδυτές αναζητούν ασφαλές καταφύγιο λόγω γεωπολιτικών και οικονομικών αβεβαιοτήτων

Αντιδρά η Wall Street μετά τη μεγάλη πίεση των δασμών
Η Wall Street βρίσκει σήμερα στήριξη από τους χειρισμούς των Ρεπουμπλικανών προκειμένου να αποφευχθεί μια στάση πληρωμών της κυβέρνησης

Συντήρηση επιπέδων στο Χρηματιστήριο, με προσεκτικούς τους αγοραστές
Η σκυτάλη της ανόδου σήμερα βρίσκεται σε τίτλους που είτε έμειναν ελαφρώς πίσω στην άνοδο της εβδομάδας είτε έχουν σημαντικές αγοραστικές εντολές σε αναμονή

Νευρικότητα και μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές
Σε επίπεδο τίτλων, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία BMW χάνει 2,6%, καθώς ανακοίνωσε ότι τα κέρδη μειώθηκαν κατά 37% το 2024, με την εταιρεία να προειδοποιεί για ασθενή ζήτηση από την Κίνα

Ισχυρή ανοδική αντίδραση στις αγορές της Ασίας
Οι επενδυτές διαχειρίζονται προς ώρας τις ανησυχίες για τα δασμολογικά σχέδια του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ