
Η Domino’s Pizza ξεπέρασε τις προσδοκίες για τις πωλήσεις και τα κέρδη του πρώτου τριμήνου τη Δευτέρα, καθώς οι καταναλωτές στις Ηνωμένες Πολιτείες αξιοποίησαν τις προσφορές μέσω του προγράμματος επιβράβευσης της αλυσίδας πίτσας.
Οι μετοχές της εταιρείας, οι οποίες έχουν κερδίσει περίπου 21% μέχρι στιγμής φέτος, αυξήθηκαν σχεδόν 7% στις πρώτες συναλλαγές.
McDonald’s: Πουλά ντόνατς σε συνεργασία με τα Krispy Kreme
Η Domino’s έχει καταφέρει να αντισταθεί στην πτωτική τάση για το φαγητό έξω στις Ηνωμένες Πολιτείες, με καλύτερες αποδόσεις από το πρόγραμμα επιβράβευσης και νέες προσφορές προώθησης που προσελκύουν τους καταναλωτές που έχουν κουραστεί από τον πληθωρισμό στις πίτσες και τις φτερούγες κοτόπουλου της.
Οι πωλήσεις των ίδιων καταστημάτων στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 5,6% το τρίμηνο, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις της LSEG για αύξηση 4,04%.
Κέρδη ανά μετοχή
Η Domino’s δήλωσε ότι ενώ ο αριθμός των παραγγελιών αυξήθηκε τόσο στις επιχειρήσεις μεταφοράς όσο και στις επιχειρήσεις παράδοσης στις ΗΠΑ σε όλες τις εισοδηματικές κατηγορίες, αυξήθηκε περισσότερο στους καταναλωτές με χαμηλότερο εισόδημα.
«Οι αντιδράσεις των πελατών στις προσφορές είναι ισχυρότερες από ό,τι στις καθημερινές χαμηλές τιμές», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Russell Weiner σε τηλεφώνημα μετά την ανακοίνωση των κερδών.

Πηγή: DOMINO’S PIZZA, FIRST QUARTER 2024 FINANCIAL RESULTS
Το χαμηλότερο κόστος τροφίμων και η υψηλότερη αμοιβή του δικαιοδόχου αύξησαν τα περιθώρια κέρδους το τρίμηνο. Τα κέρδη της ύψους 3,58 δολαρίων ανά μετοχή ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών για 3,39 δολάρια.
Προωθητικές ενέργειες
Η Domino’s ανανέωσε το πρόγραμμα επιβράβευσης πελατών της τον περασμένο Σεπτέμβριο και προχώρησε σε συνεργασία με την Uber Eats για παράδοση από τρίτους, βοηθώντας την να αναζωπυρώσει τη ζήτηση για παράδοση μετά από μια περίοδο αδυναμίας.
Η αύξηση των εσόδων επιβραδύνθηκε επίσης στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων σχεδόν τεσσάρων ετών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρείθα δήλωσε ότι έβλεπε υψηλότερο ποσοστό συναλλαγών ενός χρήστη μέσω άλλων εφαρμογών όπως πχ της Uber Eats, από ό,τι μέσω των δικών της καναλιών.
Η Domino’s συνεχίζει πάντως τις προωθητικές ενέργειες, όπως οι εβδομάδες «boost» μεταφοράς που παρέχουν 50% έκπτωση για όλη την εβδομάδα και προσφορές όπως η παροχή κουπονιού 3 δολαρίων στους πελάτες για online φιλοδωρήματα ύψους 3 δολαρίων ή περισσότερο στους οδηγούς παράδοσης.


Latest News

Ο Πούτιν δοκιμάζει πόσο μακριά θα πάει ο Τραμπ κατά της ΕΕ για τις κυρώσεις
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν ελέγχει τι είναι δυνατόν να πετύχει με τον Τραμπ, σύμφωνα με πηγές που μίλησαν στο Bloomberg

Ο Μάσκ αγόρασε... Μασκ - Η xAI αγόρασε το Χ έναντι 45 δισ. δολ.
«Το μέλλον του xAI και του X είναι αλληλένδετα», ανέφερε ο Μασκ σε μια ανάρτηση στο X

Πώς η δισεκατομμυριούχος κληρονόμος της Walmart έγινε talk of the town
Η κληρονόμος της Walmart δημοσίευσε στους New York Times μια «μη πολιτική διαφήμιση» αλλά πολλοί λένε ότι το μήνυμά της ήταν πολιτικό

Το «δεξί χέρι» του Μακρόν σε ρόλο κλειδί στη Société Générale
Ο Αλέξις Κόλερ εγκαταλείπει τη θέση του επιτελάρχη που είχε στο Μέγαρο των Ηλυσίων από το 2017 γαι κορυφαίο ρόλο στη Société Générale

Ποιος επιχειρηματίας εγκαταλείπει κι αυτός την Βρετανία λόγω αλλαγής της φορολογίας;
Ο μεγιστάνας του χάλυβα Λάκσμι Μιτάλ φαίνεται ότι θα προστεθεί και αυτός στη λίστα των επιχειρηματιών που σκέφτονται σοβαρά να εγκατελείψουν το Ηνωμένο Βασίλειο, ύστερα από την φορολογική μεταρρύθμιση των εργατικών

ΗΠΑ: Αύξηση της εγχώριας παραγωγής ορυκτών
Τι αναφέρει ειδικό σημείωμα της ελληνικής πρεσβείας στην Ουάσιγκτον

Ο Μασκ τα γυρίζει τώρα για το DOGE - «Σχεδόν κανένας δεν έχει απολυθεί»
Ο Μασκ και η ομάδα του αναφέρθηκαν στο όραμα του DOGE για την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να είναι «σαν την Apple Store»

Στα 12 δισ. δολάρια το κόστος ανοικοδόμησης του Λιβάνου
Οι εκτιμήσεις των διεθνών οικονομικών οργανισμών για την οικονομία της χώρας - Τι αναφέρει σημείωμα της ελληνικής πρεσβείας στη Βηρυτό

Ξένοι στον ίδιο πλανήτη ΗΠΑ και ΕΕ
Προς τα πού οδεύουν οι σχέσεις των δύο στενότερων αμυντικών συμμάχων και εμπορικών εταίρων του 20ού αιώνα, των ΗΠΑ και της ΕΕ

Ποιο ήταν το μεγάλο επενδυτικό λάθος που παραδέχθηκε ο Γουόρεν Μπάφετ
Η εταιρεία για την οποία ο Γουόρεν Μπάφετ δήλωσε πως πλήρωσε «πάρα πολλά» για να την αποκτήσει