
«Καλπάζει» η μετοχή της κινεζικής εταιρείας κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων Nio, με την αξία της να καταγράφει άνοδο 20%, καθώς οι παραδόσεις οχημάτων της υπερδιπλασιάστηκαν τον Απρίλιο.
Η εισηγμένη στο Χονγκ Κονγκ εταιρεία είδε τη μετοχή της να εκτινάσσεται έως και 23% προς τα πάνω, στα 44,20 δολάρια Χονγκ Κονγκ, αγγίζοντας το υψηλότερο επίπεδό τους εδώ και πάνω από έξι εβδομάδες. Η μετοχή της Nio συνέβαλε επίσης στην ενίσχυση του ευρύτερου δείκτη Hang Seng, ο οποίος εκτινάχθηκε 2% μέχρι τις μεσημεριανές συναλλαγές.
Nio: Ο αντίπαλος της Tesla μειώνει κατά 10% το εργατικό δυναμικό
Η Nio ανακοίνωσε ότι παρέδωσε 15.620 οχήματα τον Απρίλιο, σημειώνοντας αύξηση 134,6% σε ετήσια βάση.
«Οι παραδόσεις αποτελούνταν από 8.817 premium smart ηλεκτρικά SUV και 6.803 premium smart ηλεκτρικά σεντάν», ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της την Τετάρτη.
Συνολικά η Nio έχει παραδώσει 45.673 οχήματα μέχρι στιγμής φέτος, 21,2% υψηλότερα από την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.
Η κινεζική βιομηχανία παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων επεκτείνει επίσης τις συνεργασίες της για την ανταλλαγή μπαταριών, καθώς επιδιώκει να αποκτήσει ένα πλεονέκτημα στην πλευρά της υποδομής του οικοσυστήματος των EV. Προσπάθειες σαν αυτές αποσκοπούν στην ανακούφιση του άγχους των καταναλωτών σχετικά με την αυτονομία οδήγησης.
Άλλοι κινέζοι κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων, συμπεριλαμβανομένων των Li Auto, Xpeng και BYD, ανέφεραν επίσης στοιχεία για τις παραδόσεις Απριλίου, ενώ η Li Auto ήταν η μόνη εταιρεία που ανέφερε χαμηλότερες παραδόσεις σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.
Η Li Auto παρέδωσε 25.787 οχήματα τον Απρίλιο, μειωμένα κατά 11% από τον Μάρτιο. Η εισηγμένη στο Χονγκ Κονγκ μετοχή της εταιρείας εξακολουθούσε να κινείται ανοδικά πάνω από 3%.
Η Xpeng ανακοίνωσε παραδόσεις 9.393 ηλεκτρικών οχημάτων τον Απρίλιο, αριθμός αυξημένος κατά 4% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Από την πλευρά της η BYD ανακοίνωσε παραδόσεις 313.245 EV τον Απρίλιο, αριθμός αυξημένος κατά 3,6% έναντι των 302.459 οχημάτων τον Μάρτιο.
Η μετοχή της Xpeng που είναι εισηγμένη στο Χονγκ Κονγκ σημείωσε άνοδο 7,5%, ενώ αυτή της BYD σημείωσε άνοδο 5%.
Εντείνεται ο πόλεμος τιμών
Οι Κινέζοι κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων έχουν παγιδευτεί σε έναν πόλεμο τιμών με τον μεγαλύτερο αντίπαλό τους, την αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία Tesla, καθώς ο ανταγωνισμός αναζωπυρώνεται στην Κίνα, τη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο.
Οι μεγάλοι κατασκευαστές EV σε όλο τον κόσμο έχουν μειώσει τις τιμές σε μια εποχή που οι τοπικές αυτοκινητοβιομηχανίες επιδιώκουν να ξεπεράσουν την Tesla που προσφέρει ελκυστική τεχνολογία και ανταγωνιστικές τιμές.
Πιο πρόσφατα, η Tesla μείωσε την τιμή εκκίνησης του Model 3 στην Κίνα και σε άλλες μεγάλες αγορές, ενώ η Li Auto μείωσε επίσης τις τιμές για ορισμένα μοντέλα της.
Η κινεζική εταιρεία κατασκευής smartphone Xiaomi προσχώρησε πρόσφατα κι αυτή στο μέτωπο της αυτοκινητοβιομηχανίας καθώς κυκλοφόρησε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο στις αρχές Απριλίου.
Η εταιρεία τιμολόγησε το SU7 περίπου 4.000 δολάρια χαμηλότερα σε σχέση με το Model 3 της Tesla. Η εταιρεία ισχυρίστηκε επίσης ότι το νέο αυτοκίνητο θα είχε μεγαλύτερη αυτονομία οδήγησης.
Μόλις την περασμένη εβδομάδα, ο Διευθύνων Σύμβουλος Lei Jun είπε ότι το νέο της EV πουλάει καλύτερα από τo αναμενόμενο.


Latest News

Πιέσεις στον Στάρμερ από την αυτοκινητοβιομηχανία για νέα κίνητρα στα EV
Οι ηγέτες της βιομηχανίας αυτοκινήτων στη Βρετανία απαίτησαν επειγόντως νέα κίνητρα για την ενίσχυση της αγοράς EV

Νέο επενδυτικό χτύπημα από τον όμιλο Aktor – Εξαγοράζει το 51% της Sunforce One
Ο Όμιλος Aktor θα συνεργαστεί με την Greenline για την ανάπτυξη έργων ΑΠΕ

Πόσα...δίνουν τα hedge funds για να προσλάβουν μετεωρολόγο
Γιατί οι επενδυτικές εταιρείες ζητούν ολοένα και περισσότερο μοντέλα πρόβλεψης καιρού - Πώς οι αλλαγές στον καιρό επηρεάζουν τις τιμές των εμπορευμάτων

Συμφωνία TotalEnergies - RWE για πράσινο υδρογόνο - Τι προβλέπεται
TotalEnergies και RWE ενώνουν τις δυνάμεις τους στο πράσινο υδρογόνο - Στόχος η απανθρακοποίηση

Οι τράπεζες εγκαταλείπουν τους «πράσινους» στόχους
Οι τράπεζες υποβαθμίζουν τους κορυφαίους στόχους βιωσιμότητας που είχαν θέσει

Συνάντηση ΕΛΕΤΑΕΝ με τον Αλέξη Χαρίτση
Μεταξύ άλλων, τέθηκε ο ενεργειακός σχειδασμός και στην ανάγκη για ισορροπημένο μείγμα τεχνολογιών Α.Π.Ε. ώστε να μειωθούν οι περικοπές ενέργειας

Elpedison: Κατασκευάζει ηλιοθερμικό σύστημα παραγωγής ατμού
Το έργο αναμένεται να συμβάλλει σημαντικά στην επίτευξη των στρατηγικών στόχων της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, σχετικά με τη βελτίωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος

Πόσα πλωτά φωτοβολταϊκά πήραν το «πράσινο φως» - Ποιος κόφτης μπαίνει
Μόνο την ανάπτυξη πιλοτικών έργων στη θάλασσα και σε τεχνητές υδάτινες επιφάνειες επιτρέπει η ελληνική νομοθεσία

Απότομη προσγείωση για την Tesla - Πόσα έχασε μετά τις εκλογές
Οι επενδυτές εξακολουθούν να συζητούν αν η εταιρεία του Μασκ παραμένει υπερτιμημένη

Τα σχέδια της Κομισιόν για «καθαρή ενέργεια» στην Αφρική
Το «Scaling Up Renewables in Africa» της Κομισιόν με στόχο την ανάπτυξη των ΑΠΕ στην Αφρική