
Ισχυρό επενδυτικό «hot spot» έχει αναδειχθεί τα τελευταία χρόνια το Πόρτο Χέλι με τους ξένους επενδυτές να βάζουν στο στόχαστρο κάθε διαθέσιμο οικόπεδο.
Το Πόρτο Χέλι είναι ήδη από τις ακριβότερες περιοχές της Ελλάδας καθώς εκεί έχουν αποκτήσει εξοχικά πολλά γνωστά ονόματα του επιχειρείν κι όχι μόνο.
Το ΤΑΙΠΕΔ προχώρησε στην επαναπροκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού για την αξιοποίηση του ακινήτου στην περιοχή Βερβερόντα στο Πόρτο Χέλι, μετά την απόφαση να κηρύξει άγονο τον προηγούμενο διαγωνισμό στα τέλη Φεβρουαρίου.
ΤΑΙΠΕΔ: Ο διαγωνισμός για το ακίνητο των 627 στρεμμάτων στο Πόρτο Χέλι
Έτσι, το ΤΑΙΠΕΔ έχει ορίσει ως ημερομηνία υποβολής δεσμευτικών προσφορών από τους υποψήφιους επενδυτές την 18η Ιουλίου 2024. Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για διαδικασία μιας πράξης, κοινώς ο επενδυτής με την υψηλότερη προσφορά αναδεικνύεται προτιμητέος.

Το ακίνητο αποτελεί μη παραθαλάσσιο γεωτεμάχιο με πανοραμική θέα στον Αργολικό Κόλπο και έχει έκταση 627.417,92 τετραγωνικά μέτρα. Βρίσκεται σε απόσταση περίπου 500 μέτρων από το κέντρο του οικισμού Πόρτο Χέλι και 300 μέτρων από τη λιμνοθάλασσα Βερβερόντας και την ακτή του Όρμου Πορτοχελίου.
Τα κυριότερα στάδια του Διαγωνισμού
29/04/2024: Έναρξη διαγωνιστικής διαδικασίας – Ανάρτηση της Πρόσκλησης Υποβολής Προσφοράς
15/05/2024:Ανάρτηση στο VDR του Σχεδίου Συμβολαίου
17/06/2024: Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή από τους Ενδιαφερόμενους σχολίων επί του Σχεδίου Συμβολαίου
02/07/2024: Ανάρτηση του Τελικού Σχεδίου Συμβολαίου στο VDR και καταληκτική ημερομηνία για επίσκεψη στο Ακίνητο
09/07/2024: Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή προς το Ταμείο από τους Ενδιαφερόμενους ερωτημάτων σχετικά με το Διαγωνισμό
18/07/2024: Καταληκτική ημερομηνία υποβολής Προσφορών προς το Ταμείο από τους Ενδιαφερόμενους
Υπενθυμίζεται πώς στον προηγούμενο διαγωνισμό είχε υποβληθεί μία μοναδική δεσμευτική οικονομική προσφορά από την Γούτος Οικοδομή Ε.Ε.
Το ΤΑΙΠΕΔ δεν ικανοποιήθηκε με την προσφορά που κατέθεσε η Γούτος Οικοδομική Ε.Ε., η μόνο εταιρεία που ενδιαφέρθηκε και συμμετείχε στον διαγωνισμό για την εν λόγω έκταση.
Δείτε αναλυτικά την πρόσκληση υποβολής προσφοράς
Η αρχική προσφορά που κατατέθηκε από την εταιρεία συμφερόντων της κτηματομεσιτικής οικογένειας Γούτου, η οποία δραστηριοποιείται δεκαετίες στην περιοχή, κινήθηκε στα επίπεδα των 5.000.000 ευρώ. Ποσό ωστόσο που θεωρήθηκε εξαιρετικά χαμηλό για το ΤΑΙΠΕΔ, καθώς ο ανεξάρτητος εκτιμητής, προσδιόρισε την αξία του ακινήτου στο Πόρτο Χέλι σε επίπεδα τετραπλάσια, ήτοι στα 20.000.000 ευρώ.
Οι επενδυτές και ο Κόλσον
Τι ζητά όμως ένας Ιρλανδός επενδυτής στην Ελλάδα; Μεταξύ των ενδιαφερομένων φέρεται να είναι ο Ιρλανδός μεγιστάνας, Πολ Ρίτσαρντ Κόλσον, ο οποίος έχει επενδύσει ήδη πολλά εκατομμύρια στην περιοχή αγοράζοντας ξενοδοχεία, οικόπεδο και μια πολυτελή κατοικία.
Ο Κόλσον και επενδυτές, Έλληνες και ξένοι, έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον για την επένδυση η οποία θα μπορούσε να αξιοποιηθεί για την κατασκευή ξενοδοχειακών μονάδων, πολυτελών κατοικιών αλλά και κατοικιών που θα απευθύνονται σε πιο χαμηλά βαλάντια.
Ο δισεκατομμυριούχος σκοπεύει να αναπτύξει ένα σύνθετο τουριστικό κατάλυμα 5 αστέρων και 10 πολυτελείς κατοικίες, συνολικής αξίας άνω των 250 εκατ. ευρώ. Η συνολική επένδυση του επιχειρηματία ξεπερνά τα 250 εκατ. ευρώ καθώς τα ξενοδοχεία θα γίνουν ανακαινιστούν ενώ θα κατασκευαστεί και ακόμη ένα πεντάστερο, γήπεδο γκολφ, ελικοδρόμιο, ιδιωτική μαρίνα.
Ο επενδυτής που θα προκύψει, θα επιλέξει τον τρόπο αξιοποίησης του ακινήτου στο πλαίσιο των δυνατοτήτων που επιτρέπει το χωροταξικό, πολεοδομικό και περιβαλλοντικό πλαίσιο σχεδιασμού και αδειοδοτήσεων της χώρας μας.
Ο όμιλος Γούτου και η Golden Land Goutos είναι η εταιρεία που έχει χειριστεί από την αρχή, λόγω και των ιδιοκτησιών της στην περιοχή, το έτερο μεγάλο project στο Πόρτο Χέλι, για το νέο Six Senses Resort, έχοντας πλέον συνασπιστεί με σημαντικά επενδυτικά κεφάλαια του εξωτερικού για την προώθηση της συγκεκριμένης επένδυσης.
Το νέο Six Senses Resort στο Πόρτο Χέλι εκτιμάται ότι μπορεί να είναι έτοιμο το 2026 και χρηματοδοτείται από ομάδα επενδυτών συμπεριλαμβανομένων της CBE Capital, το fund της Taconic Capital (με σύμβουλο την Cedar Capital) με έδρα τη Νέα Υόρκη και την εταιρεία κτηματομεσιτικών υπηρεσιών Golden Land Goutos. Η Golden Land Goutos δραστηριοποιείται πάνω για 50 χρόνια στον τομέα των ακινήτων στην περιοχή της Αργολίδας και των νοτίων προαστίων της Αθήνας.


Latest News
![Μετακόμιση: Ποια είναι τα κίνητρα και τα κριτήρια των Ελλήνων [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/04/ot_metakomisi-600x352.png)
Γιατί μετακομίζουν οι Έλληνες και οι Ευρωπαίοι – Οι νέες τάσεις [γραφήματα]
Τι δείχνει πανευρωπαϊκή έρευνα «European Housing Trend Report 2024» που πραγματοποίησε το κτηματομεσιτικό δίκτυο RE/MAX Europe για την μετακόμιση σε Ελλάδα και Ευρώπη

Πώς θα «πέσουν» περισσότερα ακίνητα στην αγορά – Τι ζητούν οι servicers
Ποιες λύσεις προτείνουν οι servicers για την αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης – Τα κίνητρα στους αγοραστές ακινήτων
![Εξοχική κατοικία: Κέρδη από την αξιοποίηση στην Ελλάδα – Οι αποδόσεις των νεόδμητων [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/04/paros-768x512-1-600x400.jpg)
Συμφέρει η επένδυση σε εξοχική κατοικία; - Τα κέρδη και οι αποδόσεις [γραφήματα]
Σε επενδυτικό «θησαυρό» αναδεικνύεται η εξοχική κατοικία στην Ελλάδα- Τι δείχνουν τα στοιχεία της Elxis – At Home in Greece

Νέα εποχή για το εμβληματικό Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας – Παραχωρείται στον Δήμο Πεντέλης
H παραχώρηση πραγματοποιείται με σκοπό ο Δήμος Πεντέλης να προβεί σε εργασίες μελετών, αδειοδότησης, αποκατάστασης και ανακαίνισης των εγκαταστάσεων του ακινήτου

Γιατί αυξήθηκαν οι τιμές των ακινήτων - Πώς θα λυθεί το στεγαστικό πρόβλημα
Τι αναφέρει μελέτη της Alpha Bank για την αγορά κατοικίας και τις προοπτικές της - Το 12% σχεδιάζει αγορά κατοικίας την επόμενη 2ετία - Το 64% των κατοικιών είναι άνω των 30 ετών

Ακάθεκτο το real estate κόντρα στις αναταράξεις – Το μήνυμα Dimand και Premia
Σε δημιουργικό αναβρασμό παραμένουν οι εγχώριες εταιρείες real estate κόντρα στην αβεβαιότητα που φέρνουν οι δασμοί Τραμπ – Οι ευκαιρίες που αναζητούν και οι προβληματισμοί για το κόστος

Ποσά 200 εκατ. ευρώ σε μελέτες για να «ξεκλειδώσει» η δόμηση εκτός σχεδίου
Σε φάση ελέγχου μελέτες καταγραφής πολεοδομικά αναγνωρισμένων οδών που θα δίνουν δικαιώματα δόμησης σε εκτός σχεδίου οικόπεδα στα νησιά. Μετά το Πάσχα οι ανάδοχοι για τις μελέτες στην υπόλοιπη χώρα.
![Σπίτι μου 2: Στο… ράφι τα δάνεια – Ακίνητα παλιά και ακριβά [πίνακες]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/04/akin4-1-600x399.jpg)
«Κρυμμένος θησαυρός» η αναζήτηση φθηνής στέγης - Τα εμπόδια στο Σπίτι μου 2
Η εξεύρεση ακινήτων εξακολουθεί να είναι το μεγάλο αγκάθι και για τη δεύτερη φάση του προγράμματος Σπίτι μου 2

Orilina Properties: Κέρδη ρεκόρ 19,27 εκατ. ευρώ για το 2024
Η προσαρμοσμένη ετήσια απόδοση επί της Eπιχειρηματικής Aξίας (Enterprise Value) του Ομίλου Orilina Properties ανήλθε σε 17,2%

Ανδριόπουλος (DIMAND): Σε 10 χρόνια θα λυθεί ουσιαστικά το πρόβλημα της κατοικίας
«Το πρόβλημα της κατοικίας είναι ένα ζήτημα που επιλύεται αν συνεργαστούν όλοι, υποστήριξε ο Δ. Ανδριόπουλος της DIMAND