Θετικά είναι τα πρόσημα που εμφανίζουν σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, τα οποία τροφοδοτούνται από τα σημερινά αποτελέσματα των τραπεζών και τη χθεσινή ανοδική κίνηση της Wall Street.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,3%, με τον κλάδο της τεχνολογίας να κερδίζει 0,8%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,26% στις 8.193 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει άνοδο 0,37% στις 17.960 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 0,10% στις 7.922 μονάδες.

Ασιατικά χρηματιστήρια: Έδωσε ώθηση η Apple

Στο επίκεντρο σήμερα οι γαλλικές τράπεζες Société Générale και Crédit Agricole, οι οποίες ανέφεραν μείωση των κερδών το α’ τρίμηνο, αλλά μικρότερη από την αναμενόμενη. Η Crédit Agricole κερδίζει 3,2%, ενώ η Société Générale είναι στο +4,8%.

Στα μάκρο της ημέρας, η επισκεψιμότητα των καταστημάτων του Ηνωμένου Βασιλείου μειώθηκε τον Απρίλιο, σύμφωνα με στοιχεία της Βρετανικής Κοινοπραξίας Λιανικής. Ο αριθμός των αγοραστών μειώθηκε κατά 6,9% σε ετήσια βάση και κατά 1,5% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Η BRC απέδωσε την κίνηση στις επίσημες αργίες του Πάσχα που έπεσαν τον Απρίλιο του περασμένου έτους και τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους. Ο ρυθμός ανάπτυξης ήταν χαμηλότερος κατά 6,2% στα πάρκα λιανικής και κατά 7,2% στα εμπορικά κέντρα.

Η ΕΚΤ

Την ίδια ώρα, το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Philip Lane δήλωσε ότι η κεντρική τράπεζα θα συνεχίσει να εξαρτάται από τα δεδομένα και να λαμβάνει αποφάσεις από τη μια συνεδρίαση στην άλλη. «Δεν δεσμευόμαστε εκ των προτέρων για μια συγκεκριμένη πορεία επιτοκίων», είπε, σε μια προσπάθεια να περιορίσει λίγο τις προσδοκίες για την πιθανή μείωση του κόστους δανεισμού στη συνεδρίαση της ΕΚΤ τον Ιούνιο.

Ο Lane επιβεβαίωσε ότι η ΕΚΤ θα αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια «αν η επικαιροποιημένη εκτίμησή μας για τις προοπτικές για τον πληθωρισμό, η δυναμική του υποκείμενου πληθωρισμού και η ισχύς της μετάδοσης της νομισματικής πολιτικής αυξήσουν περαιτέρω την εμπιστοσύνη μας ότι ο πληθωρισμός συγκλίνει προς τον στόχο μας με βιώσιμο τρόπο».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές