Υποχωρούν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, καθώς οι επενδυτές ανέλυσαν τα βασικά στοιχεία της αγοράς εργασίας για υποδείξεις σχετικά με την κατάσταση της οικονομίας.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου υποχώρησε κατά σχεδόν 10 μονάδες βάσης στο 4,473% και του διετούς κατά 12,4% στο 4,751%.

Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Μικρά κέρδη – Ξεχωρίζουν Société Générale και Crédit Agricole

Οι αποδόσεις υποχώρησαν ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης μετοχών ανέβηκαν μετά τα στοιχεία για τις προσλήψεις στις ΗΠΑ τον Απρίλιο, οι οποίες ήταν λιγότερες από τις προβλέψεις. Οι νέες θέσεις εργασίας αυξήθηκαν κατά 175.000 τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με το Γραφείο Στατιστικής Εργασίας. Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα του Dow Jones ανέμεναν ότι οι προσλήψεις πλην του τομέα των γεωργικών εκμεταλλεύσεων θα ανερχόταν σε 240.000 τον Απρίλιο. Το ποσοστό ανεργίας αυξήθηκε στο 3,9%, έναντι εκτίμησης της τάξης του 3,8%.

Την Τετάρτη η έκθεση ιδιωτικών προσλήψεων της ADP για τον Απρίλιο ξεπέρασε τις προσδοκίες. Έδειξε ότι οι ιδιωτικές εταιρείες πρόσθεσαν 192.000 εργαζόμενους, υψηλότεροι από τους εκτιμώμενους 183.000. Ωστόσο, ο αριθμός ήταν ελαφρώς χαμηλότερος από την μέτρηση του Μαρτίου.

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ νωρίτερα αυτή την εβδομάδα διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια στο υψηλότερο επίπεδο δύο και πλέον δεκαετιών, σύμφωνα με τις προσδοκίες. Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής σημείωσαν ότι «δεν θα είναι σκόπιμο να μειωθεί το εύρος στόχου έως ότου αποκτήσουν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη ότι ο πληθωρισμός κινείται σταθερά προς το 2%».

Στις αγορές επικρατεί αβεβαιότητα για το πόσες μειώσεις επιτοκίων θα πραγματοποιηθούν φέτος, ενώ στο δημόσιο διάλογο μπήκε και το ενδεχόμενο να παραμένει σε αυτό το ύψος το κόστος δανεισμού. Επιπλέον η ανησυχία υπάρχει για το πότε θα ξεκινήσει η αποκλιμάκωση  με πολλούς επενδυτές να αναμένουν τώρα λιγότερες μειώσεις και όχι μόνο αργότερα μέσα στο έτος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές