Η Sony Pictures Entertainment (SPE) και η εταιρεία ιδιωτικών κεφαλαίων Apollo Global Management την Τετάρτη υπέβαλαν προσφορά ύψους 26 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την Paramount Global, αλλά δεν έχουν λάβει ακόμη απάντηση μέχρι την Παρασκευή, σύμφωνα με άτομο που γνωρίζει το θέμα, μεταδίδει το Reuters.

Μια ειδική επιτροπή του διοικητικού συμβουλίου της Paramount, η οποία δημιουργήθηκε για να αξιολογήσει τις προσφορές για την εταιρεία, διεξάγει αποκλειστικές συνομιλίες για τη συμφωνία με τη Skydance Media.

Paramount Global: Απολύσεις στο CBC με φόντο την τηλεθέαση ρεκόρ στο Super Bowl

Αυτή η περίοδος αποκλειστικότητας λήγει την Παρασκευή, και μια άλλη πηγή που γνωρίζει το θέμα δήλωσε ότι η περίοδος αποκλειστικότητας είναι απίθανο να παραταθεί, ανοίγοντας τις πόρτες σε άλλους πλειοδότες.

Μη δεσμευτική προσφορά

Οι εταιρείες υπέβαλαν μη δεσμευτική επιστολή προσφοράς την Τετάρτη, την οποία υπέγραψαν ο διευθύνων σύμβουλος της Sony Pictures Tony Vinciquerra και ο εταίρος της Apollo Aaron Sobel, όπως επιβεβαίωσε πηγή στο Reuters. Η προσφορά ύψους 26 δισ. δολαρίων είναι ένας συνδυασμός μετρητών και ανάληψης χρέους.

Η Apollo αρνήθηκε να σχολιάσει το Reuters, το οποίο ανέφερε τον Απρίλιο ότι η Sony SPE και η Apollo βρίσκονταν σε συζητήσεις για μια κοινή προσφορά. Η Paramount και η Sony αρνήθηκαν επίσης να σχολιάσουν την προσφορά της Apollo-Sony, την οποία ανέφερε πρώτη η Wall Street Journal.

Η Skydance και ένας εκπρόσωπος της ειδικής επιτροπής της Paramount αρνήθηκαν επίσης να σχολιάσουν.

Η Sony Pictures Entertainment (SPE) θα κατέχει την πλειοψηφία των μετοχών της επιχείρησης, δήλωσε προηγουμένως πηγή στο Reuters, και θα διαχειρίζεται την Paramount, της οποίας η κινηματογραφική βιβλιοθήκη περιλαμβάνει τα «Star Trek», «Mission: Impossible» και Indiana Jones, μαζί με τηλεοπτικούς χαρακτήρες όπως ο Μπομπ Σφουγγαράκης.

Ανακατατάξεις

Η αυτοκρατορία των μέσων ενημέρωσης της Σάρι Ρέντστοουν αντικατέστησε τη Δευτέρα τον διευθύνοντα σύμβουλό της Μπομπ Μπάκις με μια τριάδα στελεχών, ενώ τέσσερα ανεξάρτητα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Paramount πρόκειται να παραιτηθούν στην ετήσια συνέλευση των μετόχων της εταιρείας στις 4 Ιουνίου.

Ορισμένοι μέτοχοι έχουν εκφράσει ανησυχίες σχετικά με τη συμφωνία με τη Skydance του David Ellison και έχουν παροτρύνει την Paramount να εξετάσει άλλες προσφορές, συμπεριλαμβανομένης αυτής της Apollo.
Το Bloomberg News ανέφερε ότι η Redstone, η οποία κατέχει την πλειοψηφία των μετοχών με δικαίωμα ψήφου της Paramount, και ο Ellison έκαναν παραχωρήσεις για να κάνουν τη συμφωνία πιο ελκυστική για τους μετόχους.

Η προσπάθεια της Paramount

Η Paramount αγωνίζεται να ανακάμψει από τις πολύμηνες απεργίες των συγγραφέων και ηθοποιών του Χόλιγουντ πέρυσι, την αδύναμη διαφημιστική αγορά και την περικοπή των καλωδίων στις Ηνωμένες Πολιτείες που έχει μειώσει τα κέρδη της τηλεοπτικής της δραστηριότητας.

Η υπηρεσία streaming της υπολείπεται επίσης σε μεγάλο βαθμό σε αριθμούς συνδρομητών από αντιπάλους όπως το Netflix  και το Disney+ – παρόλο που η Redstone ήλπιζε ότι η συγχώνευση της CBS και της Viacom το 2019 θα βοηθούσε τη συγχωνευμένη εταιρεία, που αργότερα μετονομάστηκε σε Paramount Global, να ανταγωνιστεί καλύτερα.

Οι μετοχές της Paramount έχουν πέσει περισσότερο από 65% από τότε, χάνοντας περισσότερα από 14 δισεκατομμύρια δολάρια σε χρηματιστηριακή αξία.

Αξία και χρέη

Στην τιμή κλεισίματος της Τετάρτης των 12,26 δολαρίων, η εταιρεία (Paramount) αποτιμάται στα 7,67 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία της LSEG. Το χρέος της ξεπερνά τα 14 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η πιθανή εξαγορά θα βοηθούσε την SPE να αυξήσει το μερίδιό της στο box office της Βόρειας Αμερικής. Η Sony Pictures κέρδισε πέρυσι 1,01 δισ. δολάρια σε εισπράξεις από το box office των ΗΠΑ και του Καναδά, σε σύγκριση με τα 842,4 εκατ. δολάρια της Paramount, σύμφωνα με στοιχεία της Comscore.

Η SPE, μονάδα του ομίλου Sony Group με έδρα το Τόκιο, αναφέρει ότι οι δραστηριότητές της καλύπτουν την παραγωγή, την απόκτηση και τη διανομή κινηματογραφικών και τηλεοπτικών ταινιών, τη δημιουργία και τη διανομή ψηφιακού περιεχομένου, τη λειτουργία εγκαταστάσεων στούντιο και την ανάπτυξη νέων προϊόντων, υπηρεσιών και τεχνολογιών ψυχαγωγίας.

Ο όμιλος διαθέτει περισσότερους από 3.500 τίτλους ταινιών και αξιοσημείωτα franchises όπως το «Jumanji», το «Resident Evil» και ο James Bond.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή