Ο τομέας καλλυντικών είναι απο τα διαμάντια της γαλλικής βιομηχανίας και ελπίζει πως η επίσημη επίσκεψη του προέδρου της Κίνας Σι Τζινπίνγκ στο Παρίσι θα βοηθήσει ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι επιπτώσεις στις γαλλικές εταιρείες από τους νέους αυστηρούς κινεζικούς κανόνες εισαγωγής που απαιτούν την ανταλλαγή τύπων και τεχνογνωσίας παραγωγής.
Η πρώτη επίσκεψη του προέδρου Σι στην Ευρώπη μετά από πέντε χρόνια πραγματοποιείται σε ένα σκηνικό τεταμένων εμπορικών σχέσεων, με την Ευρωπαϊκή Ένωση να απειλεί με δασμούς τις βιομηχανίες ηλεκτρικών οχημάτων και πράσινης ενέργειας της Κίνας.
Clarins: Μια γαλλική οικογενειακή επιχείρηση που επενδύει σε καλλυντικά και ξενοδοχεία
Ωστόσο, η πρόοδος προς μια συμφωνία μεταξύ Γαλλίας και Κίνας για τη ρύθμιση των καλλυντικών, συμπεριλαμβανομένων των κραγιόν και των αρωμάτων, θα μπορούσε να αποτελέσει φωτεινό σημείο στις συζητήσεις στο Παρίσι την επόμενη εβδομάδα.
Το γραφείο του προέδρου Μακρόν δήλωσε πριν από τη συνάντηση ότι τα καλλυντικά θα αποτελέσουν θέμα «μεγάλης προσοχής» και ότι επιδιώκεται «να βρεθεί μια λύση που θα προστατεύει επίσης τα συμφέροντα των εταιρειών μας».
Εμπόδια στις γαλλικές εξαγωγές
Η Γαλλία είναι ο κορυφαίος εξαγωγέας καλλυντικών στον κόσμο, αποστέλλοντας πέρυσι στην Κίνα προϊόντα μακιγιάζ και περιποίησης δέρματος αξίας σχεδόν 2 δισεκατομμυρίων ευρώ δεύτερος σε σημασία τομέας μετά τα αεροδιαστημικά προϊόντα, σημειώνει το Reuters.
Οι νέοι κινεζικοί κανόνες ασφαλείας που πρόκειται να τεθούν σε ισχύ το επόμενο έτος απειλούν αυτό το εμπόριο.
Από τον Μάιο του 2025 οι εξαγωγείς καλλυντικών θα πρέπει να μοιράζονται λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τις διαδικασίες παραγωγής τους με το Πεκίνο και να δέχονται Κινέζους επιθεωρητές στα εργοστάσιά τους, ένα μέτρο που εγείρει ανησυχίες για την απώλεια του ελέγχου της πνευματικής ιδιοκτησίας.
Σύμφωνα με ένα σχέδιο που προτάθηκε σε συνομιλίες μεταξύ των δύο πλευρών το περασμένο έτος, οι γαλλικές αρχές θα αναλάβουν την ευθύνη για τη διασφάλιση της ασφάλειας ορισμένων από τις εξαγωγές τους, χωρίς την ανάγκη κινεζικών επιθεωρήσεων.
Αμοιβαιότητα
Η Γαλλία θα χορηγούσε κάποια παρόμοια μέτρα στην Κίνα, αλλά δεν ήταν σαφές ποιους τομείς θα κάλυπταν.
«Αυτή η αμοιβαιότητα θα διασφαλίσει τα υψηλότερα πρότυπα ασφάλειας στους Κινέζους καταναλωτές», δήλωσε ο Εμανουέλ Γκιχάρ, γενικός γραμματέας της ένωσης της βιομηχανίας καλλυντικών της Γαλλίας (FEBEA), προσθέτοντας ότι το σχέδιο θα μπορούσε να επισημοποιηθεί κατά τη διάρκεια συνομιλιών μεταξύ του Σι και του Μακρόν.
Σύμφωνα με τη συμφωνία, ο γαλλικός οργανισμός προστασίας των καταναλωτών και καταπολέμησης της απάτης (DGCCRF) θα διασφαλίζει την ασφάλεια ορισμένων γαλλικών κατασκευαστών που πληρούν τις προϋποθέσεις για να αποκτήσουν καθεστώς «λευκού καταλόγου».
Ο οργανισμός ανέφερε σε έκθεση που εξέδωσε την Παρασκευή σχετικά με τις πρόσφατες δραστηριότητές του ότι πραγματοποίησε τον Δεκέμβριο την πρώτη του συνάντηση σχετικά με την πιστοποίηση των γαλλικών καλλυντικών για εξαγωγή στην Κίνα με την Εθνική Διοίκηση Ιατρικών Προϊόντων της Κίνας (NMPA).
Latest News
Δήμαρχος στην Ιταλία παλεύει να σταματήσει πώληση ναπολιτάνικης νησίδας
Ο δήμαρχος του Bacoli, στην Ιταλία, υποστηρίζει πως θέλει να αγοράσει την Punta Pennata και να τη μετατρέψει σε «υπαίθριο μουσείο»
Κάτι τρέχει με τα κινεζικά ομόλογα
Πώς θέλει η Λαϊκή τράπεζα της Κίνας να στηρίξει το γιουάν
Πώς ο Μασκ προκάλεσε την ομόνοια των Βρετανών πολιτικών
Τα κόμματα του Ηνωμένου Βασιλείου ενώνονται προτρέποντας τον Τραμπ να επανεξετάσει την ανάμιξη του Μασκ
Διαφωνεί και το δείχνει - Η BlackRock γυρίζει πλάτη στις κλιματικές ανησυχίες
Η BlackRock, ο μεγαλύτερος διαχειριστής χρημάτων στον κόσμο είχε αποκτήσει φήμη ως ηγέτης βιώσιμων επενδύσεων
Το χρυσό πάρεργο του Νάιτζελ Φάρατζ
Ο Νάιτζελ Φάρατζ πληρώθηκε 189.000 λίρες πέρυσι από εταιρεία χρυσού για να εργαστεί με μερική απασχόληση
Γιατί αποτυγχάνει το άνοιγμα της Κίνας στους ξένους τουρίστες
Η Κίνα προχώρησε σε ένα μεγάλο άνοιγμα προς ξένους τουρίστες όμως τα τουριστικά έσοδα απέχουν πολύ από το 2019
Ο Τραμπ απειλεί την ισορροπία ΕΕ και ΗΠΑ - Τι αλλάζει σε εμπόριο και αμυντικές δαπάνες
ΕΕ και ΗΠΑ είναι οι μεγαλύτεροι εμπορικοί εταίροι στον κόσμο -Πώς οι δασμοί θα επηρεάσουν την οικονομική τους σχέση
Η Σερβία δηλώνει έτοιμη να εξαγοράσει το μερίδιο της Gazprom στο διυλιστήριο NIS
«Έχουμε τα χρήματα» για να αγοράσουμε πίσω το ρωσικό μερίδιο στο Naftna Industrija Srbije, δήλωσε ο πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς
Τι φέρνει το 2025 για την παγκόσμια οικονομία - Οι χρησμοί του ΔΝΤ και ο φόβος για τις ΗΠΑ
«Οι χώρες δεν μπορούν να δανειστούν για να ξεφύγουν», επισήμανε η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα
Οι 9+1 κορυφαίες τάσεις για το 2025 - Στην κρυστάλλινη σφαίρα των FT
Οι προβλέψεις για το 2025 υποθέτουν ότι οι αλλαγές στην αγορά θα υπαγορευθούν από τον Τραμπ - Αλλά όχι μόνο...