
«Δίκαιο» ανταγωνισμό της Ευρώπης με την Κίναφον θα απαιτήσει η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, στη συνάντηση με τον κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ εντός της ημέρας στο Παρίσι, σύμφωνα με σημερινές της δηλώσεις.
Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν επισήμανε ότι «Πρέπει να δράσουμε ώστε να εγγυηθούμε ότι ο ανταγωνισμός θα είναι δίκαιος και όχι στρεβλωμένος», σύμφωνα με το κείμενο που δημοσιοποιήθηκε μερικές ώρες πριν από την τριμερή συνάντησή της με τον Σι Τζινπίνγκ και τον γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν.
Κίνα: Επίσκεψη στην Ευρώπη πραγματοποιεί ο Σι Τζινπίνγκ
Καταγγελία Φον ντερ Λάιεν
«Η Κίνα κατασκευάζει το τρέχον διάστημα, με μαζικές επιδοτήσεις, περισσότερα από όσα πουλάει, λόγω της ασθενικής εσωτερικής ζήτησης. Αυτό οδηγεί σε υπερπροσφορά κινεζικών επιδοτούμενων προϊόντων, όπως τα ηλεκτρικά οχήματα και ο χάλυβας» και σε «αθέμιτες εμπορικές πρακτικές», κατήγγειλε. «Η Ευρώπη δεν μπορεί να αποδεχθεί τέτοιες πρακτικές, οι οποίες στρεβλώνουν την αγορά και μπορεί να οδηγήσουν σε αποβιομηχάνιση στην Ευρώπη», επέμεινε.
Σε προηγούμενες συναντήσεις της με τον κινέζο πρόεδρο «είπα καθαρά ότι οι τρέχουσες ανισορροπίες όσον αφορά την πρόσβαση στην αγορά δεν είναι βιώσιμες και πρέπει να διορθωθούν», πρόσθεσε. Οι διαφωνίες για εμπορικά ζητήματα ανάμεσα στις Βρυξέλλες και το Πεκίνο είναι πολλές.
Αυξάνονται οι έρευνες από την ΕΕ
Η ΕΕ έχει πολλαπλασιάσει τους τελευταίους μήνες τις έρευνες για τις κινεζικές κρατικές ενισχύσεις σε διάφορους τομείς της βιομηχανίας, ειδικά σε εταιρείες που κατασκευάζουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα, που κατηγορούνται για στρέβλωση του ανταγωνισμού.
Το Πεκίνο βλέπει με κακό μάτι τα μέτρα αυτά, που θεωρεί πως εγγράφονται σε πολιτική «προστατευτισμού». Οι κινεζικές αρχές διεξάγουν δικές τους έρευνες για τις επιδοτήσεις, ιδίως για το γαλλικό κονιάκ, κάτι που αναμένεται να θίξει ο γάλλος πρόεδρος.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ


Latest News

Οι Big Tobacco πολιορκούν τον Τραμπ - Τι ζητούν για τους κινέζους ανταγωνιστές τους
Οι μεγάλες εταιρείες καπνού και ατμικών ειδών - Big Tobacco- θέλουν η διαδικασία έγκρισης του FDA να είναι ταχύτερη και σαφέστερη

Πόσο μπορεί να εμπιστεύεται η Γερμανία τις ΗΠΑ; - Τα αποθέματα χρυσού στη Ν. Υόρκη
Η ιδέα ότι μπορεί να μην είναι ασφαλείς θα θεωρούνταν γελοία από το 1945... μέχρι πριν από μερικές εβδομάδες

Γιατί η «συμφωνία του αιώνα» για την UBS αρχίζει να...τρίζει
Η ενσωμάτωση της Credit Suisse από την τράπεζα UBS δείχνει να πηγαίνει καλά - Όλα τα υπόλοιπα δείχνουν να αποτελούν το πρόβλημα

Οι ΗΠΑ σαμποτάρουν συστηματικά τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου
Η Ουάσιγκτον χρωστά τις εισφορές της για το 2024 και το 2025 στο διεθνή οργανισμό

Αγοράζουν... καναδικά - Στραπάτσο αμερικανικών εταιρειών μετά τους δασμούς
Το κίνημα «Αγοράστε από τον Καναδά» προκαλεί τριγμούς και μεγάλη ανησυχία στους CEO καταναλωτικών εταιρειών με έδρα τις ΗΠΑ

ΕΚΤ: Στο τραπέζι ο «πάγος» στα επιτόκια στη συνεδρίαση του Απριλίου
Μέλη του δ.σ. που ανήκουν και στα δύο στρατόπεδα, των γερακιών και των περιστεριών φαίνεται να εξετάζουν το ενδεχόμενο να διατηρήσουν αμετάβλητα τα επιτόκια, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Bloomberg

Φεύγει ο επικεφαλής εμβολίων της FDA και οι μετοχές φαρμακοβιομηχανιών γίνονται... συντρίμμια
Ο Μαρκς επέβλεψε την έγκριση των εμβολίων κατά της COVID-19 ως επικεφαλής του Κέντρου Βιολογικής Αξιολόγησης και Έρευνας του FDA
![Goldman Sachs: Μέχρι το τέλος του 2025 το μεγάλο πλήγμα των δασμών Τραμπ στην ΕΕ [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/03/ot_TRUMP_world_stocks_2025-600x352.png)
Μέχρι το τέλος του 2025 το μεγάλο πλήγμα των δασμών Τραμπ στην ΕΕ - Η ανάλυση της Goldman Sachs [γραφήματα]
Πλέον η Goldman Sachs προβλέπει μικρή ανάπτυξη για το υπόλοιπο του 2025, με ετήσια ανάπτυξη 0,1%, 0% και 0,2% στο δεύτερο, τρίτο και τέταρτο τρίμηνο, αντίστοιχα

Συναγερμός για το οικοσύστημα από τον Εμανουέλ Μακρόν
Την ώρα που το Εφετείο καταδίκαζε τη Μαρίν Λεπέν, ο γάλλος πρόεδρος δημιουργούσε Συμβούλιο Οικολογικού Σχεδιασμού

Στο 2,3% ο πληθωρισμός στη Γερμανία - Προσδοκίες για μείωση επιτοκίων
Τα νέα δεδομένα έρχονται σε κρίσιμο σημείο για την Γερμανία, καθώς οι δασμοί του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ είναι προ των πυλών