
Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος των Starbucks, Χάουαρντ Σουλτς, δε μάσησε τα λόγια του με αφορμή τα άσχημα αποτελέσματα του τελευταίου τριμήνου της αλυσίδας καφέ, διαμηνύοντας ότι εάν θέλει η εταιρεία να ανακάμψει, τότε θα πρέπει να βελτιώσει τα καταστήματά της στις ΗΠΑ.
Ο Σουλτς, ο οποίος δεν έχει πλέον επίσημο ρόλο στα Starbucks, υποστήριξε ότι η εταιρεία πρέπει να βελτιώσει τις παραγγελίες και την εμπειρία πληρωμής μέσω κινητών και να αναθεωρήσει τον τρόπο δημιουργίας νέων ροφημάτων για να επικεντρωθεί σε προϊόντα υψηλής ποιότητας που την κάνουν να ξεχωρίζει.
Starbucks: Οι Αμερικανοί γυρνούν την πλάτη στον ακριβό καφέ τους – Η εταιρεία στρέφεται στην Κίνα
«Τα καταστήματα απαιτούν μια “μανιακή” εστίαση στην εμπειρία του πελάτη, μέσα από τα μάτια ενός εμπόρου. Η απάντηση δεν βρίσκεται στα δεδομένα, αλλά στα καταστήματα», έγραψε ο Σουλτς σε επιστολή του το απόγευμα της Κυριακής που δημοσιεύτηκε στο LinkedIn.
Την περασμένη Τρίτη, τα Starbucks μείωσαν την πρόβλεψή τους για ολόκληρο το έτος μετά από μια αιφνιδιαστική πτώση των πωλήσεων στα ίδια καταστήματα που οδήγησε την εταιρεία να χάσει τις εκτιμήσεις της Wall Street για τα τριμηνιαία κέρδη και έσοδα. Από την ανακοίνωση της έκθεσης, η μετοχή της εταιρείας έχει κατρακυλήσει 17%, μειώνοντας την χρηματιστηριακή αποτίμησή της στα 82,8 δισεκατομμύρια δολάρια.
Ζητείται εξήγηση για την πτώση πωλήσεων
Οι αναλυτές, οι οποίοι αιφνιδιάστηκαν από την υποαπόδοση της αλυσίδας, αναζητούν μια εξήγηση στο γιατί η κίνηση των Starbucks στις ΗΠΑ μειώθηκε κατά 7% το τρίμηνο. Η αλυσίδα θα μπορούσε ακόμα να αντιμετωπίζει τις επιπτώσεις των αντιδράσεων των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που σχετίζονται με τη θέση της για τη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή, έγραψε η αναλύτρια της Bank of America Securities, Sara Senatore, σε ερευνητικό σημείωμα τη Δευτέρα.
Ο Σουλτς, ο οποίος μετέτρεψε τα Starbucks από μια μικρή αλυσίδα σε γίγαντα του καφέ, παραιτήθηκε από την τελευταία του θητεία ως διευθύνων σύμβουλος πριν από έναν περίπου χρόνο. Παρέδωσε τα ηνία στον Λάξμαν Ναρασιμχάν, ο οποίος προηγουμένως ήταν Διευθύνων Σύμβουλος της ιδιοκτήτριας εταιρείας της Lysol, Reckitt. Ο Σουλτς αποχώρησε επίσης από το διοικητικό συμβούλιο των Starbucks πέρυσι.
«Οι ηγέτες πρέπει να μοντελοποιούν τόσο την ταπεινοφροσύνη όσο και την αυτοπεποίθηση καθώς εργάζονται για να αποκαταστήσουν την εμπιστοσύνη και να αυξήσουν την απόδοση σε ολόκληρο τον οργανισμό», έγραψε χαρακτηριστικά ο πρώην CEO της πολυεθνικής αλυσίδας καφέ.
Πριν από ενάμιση χρόνο, ο Σουλτς είχε δηλώσει στο CNBC ότι δεν σκοπεύει να επιστρέψει ξανά ως διευθύνων σύμβουλος στα Starbucks.


Latest News

Deals: Εριξαν ταχύτητα με την επιστροφή Τραμπ στον Λευκό Οίκο
Η πτώση του χρηματιστηρίου και η αβεβαιότητα πολιτικής από την κυβέρνηση Τραμπ έχουν εμποδίσει την πολυπόθητη ανάκαμψη των deals

ΗΠΑ: O Τραμπ υποδέχθηκε σε λαμπρή τελετή την ελληνική ομογένεια για την 25η Μαρτίου
Ο Ντόναλντ Τραμπ υποδέχτηκε τη Δευτέρα στον Λευκό Οίκο την ελληνική ομογένεια με αφορμή την επέτειο εορτασμού της 25ης Μαρτίου, παρουσία του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Το χάος του Τραμπ μετατρέπει τις ελβετικές τράπεζες σε καταφύγιο για τους πλούσιους Αμερικανούς
Οι εταιρείες που διαχειρίζονται διασυνοριακές συναλλαγές βλέπουν αυξημένο ενδιαφέρον Αμερικανών να σταθμεύσουν τα χρήματά τους στην Ελβετία

Η μεγάλη φυγή των baby boomers - Ποια επαγγέλματα «ξεμένουν» από εργαζόμενους συνταξιοδοτήσεων
Οι αιτήσεις για συνταξιοδότηση έχουν εκτιναχθεί από το 2021 και μετά, ξεπερνώντας ή φλερτάροντας με το ψυχολογικό όριο των 200.000 ετησίως.

Σχέδιο για επιστροφή της Ιταλίας στην πυρηνική ενέργεια μετά από 38 χρόνια
Σχέδιο επαναφοράς της πυρηνικής ενέργειας στην Ιταλία - Οι στόχοι και οι προβλέψεις έως το 2050

Πρόστιμα έως 500.000 ευρώ για σπατάλες τροφίμων στην Ισπανία
Νόμος για να μειωθεί κατά 50% η φύρα στο λιανικό εμπόριο και κατά 20% στη βιομηχανία τροφίμων

Τζέι Κλέιτον: Ο εξ απορρήτων του Τραμπ και άνθρωπος των ειδικών αποστολών, υποψήφιος για «σερίφης» της Wall Street
Ο Τζέι Κλέιτον θα αναλάβει μία από τις πιο νευραλγικές θέσεις στην κυβέρνηση Τραμπ - Το παρελθόν του και οι ανησυχίες που φέρνει ο νέος πρόεδρος

Αναταραχές στην αγορά από το νέο σύστημα φόρτισης της BYD - Η αντίδραση Μασκ
Τα έσοδα της BYD ξεπέρασαν για πρώτη φορά το όριο των 100 δισ. δολαρίων

Ποια είναι η startup που απέρριψε προσφορά 800 εκατ. δολ. της Meta;
Η νοτιοκορεατική startup, FuriosaAI απέρριψε την προσφρορά των 800 εκατ.δολ. της Meta για λόγους επιχειρηματικής στρατηγικής

Τουρκία: Πώς το «φλερτ» της Wall Street εξανεμίστηκε σε μισή ώρα – Το χρονικό της βουτιάς της λίρας
Σημαντικές ρωγμές στην προσπάθεια των Τούρκων αξιωματούχων να προσελκύσουν επενδυτές στη λίρα και στα ομόλογα