
Ο δικαστής στην ποινική δίκη του πρώην πρόεδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ του επέβαλε πρόστιμο 1.000 δολαρίων για περιφρόνηση του δικαστηρίου για δέκατη φορά σε σχέση με παραβίαση δικαστικής εντολής, ενώ τον προειδοποίησε πως τυχόν περαιτέρω παραβιάσεις μπορεί να τον οδηγήσουν στη φυλακή.
Τραμπ: «Όπλο» η δίκη του στην προεκλογική εκστρατεία
Ο δικαστής Χουάν Μέρτσαν είπε πως τα εννέα πρόστιμα των 1.000 δολαρίων που έχει επιβάλει μέχρι τώρα δεν φαίνεται να απέτρεψαν τον μεγιστάνα από το να παραβιάσει την εντολή αποσιώπησης (gag order), που του απαγορεύει να κάνει δημόσια σχόλια σχετικά με τους ενόρκους, τους μάρτυρες και τις οικογένειες του δικαστή και των εισαγγελέων αν οι δηλώσεις αυτές έχουν σκοπό να επηρεάσουν την υπόθεση.
Ο Μέρτσαν είπε πως σκέπτεται την ποινή φυλάκισης, “ειλικρινά έσχατη λύση” για πολλούς λόγους, μεταξύ των οποίων η διαταραχή της δίκης, πολιτικές συνέπειες της φυλάκισης ενός κορυφαίου προεδρικού υποψηφίου πριν από τις εκλογές και οι ιδιαίτερες προκλήσεις ασφαλείας για τη φυλάκιση ενός πρώην προέδρου.
Όμως είπε πως οι “συνεχιζόμενες, ηθελημένες” παραβιάσεις από τον Τραμπ της εντολής ισοδυναμούν με “ευθεία επίθεση στο κράτος δικαίου”.
“Δεν θέλω να επιβάλω ποινή φυλάκισης και έχω κάνει ό,τι μπορώ για να το αποτρέψω. Όμως θα το κάνω αν χρειαστεί”, είπε ο Μέρτσαν από την έδρα απουσία των ενόρκων.
Η νομοθεσία της Νέας Υόρκης επιτρέπει πρόστιμα έως 1.000 δολάρια ή φυλάκιση έως 30 ημέρες για την παραβίαση μιας τέτοιας εντολής που επιβάλλεται από δικαστήριο.
Ο Μέρτσαν επέβαλε σήμερα πρόστιμο 1.000 δολαρίων για μία τηλεοπτική συνέντευξη στις 22 Απριλίου όπου ο Ρεπουμπλικανός πρώην πρόεδρος είπε: “Αυτοί οι ένορκοι επιλέχθηκαν υπερβολικά γρήγορα — 95% Δημοκρατικοί. Η περιοχή είναι σχεδόν όλη Δημοκρατική”.
Την περασμένη εβδομάδα ο Μέρτσαν επέβαλε στον Τραμπ πρόστιμο 9.000 δολαρίων για εννέα αναρτήσεις σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης οι οποίες έκρινε πως παραβίαζαν την εντολή.
Ο Μέρτσαν έκανε αυτή τη δήλωση την ώρα που ο Τραμπ καθόταν στο εδώλιο του κατηγορουμένου στην αίθουσα του δικαστηρίου της Νέας Υόρκης στην πρώτη ποινική δίκη ενός πρώην προέδρου των ΗΠΑ.
Η ποινική δίκη του Τραμπ για λύτρα σιωπής, που βρίσκεται στη 12η ημέρα της, έχει δει καταθέσεις από έναν ανώτατο σύμβουλο και έναν πρώην εκδότη εφημερίδας ταμπλόιντ σχετικά με τις προσπάθειες στη διάρκεια της πρώτης προεδρικές υποψηφιότητάς του να φιμώσει ιστορίες για κακή σεξουαλική συμπεριφορά.
Εισαγγελείς της Νέας Υόρκης έχουν κατηγορήσει τον Τραμπ για πλαστογράφηση επιχειρηματικών αρχείων προκειμένου να συγκαλύψει μια πληρωμή 130.000 δολαρίων στην πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς, που ισχυρίζεται ότι είχε συνευρεθεί σεξουαλικά μαζί του το 2006. Ο Τραμπ έχει δηλώσει αθώος και αρνείται ότι έκανε ποτέ σεξ με την Ντάνιελς.


Latest News

Η Ουκρανία χάνει τη μεγαλύτερη πόλη που είχε καταλάβει στο έδαφος της Ρωσίας
Στη Σούτζα του Κουρσκ διεξήχθη μια από τις πιο σκληρές μάχες στον πόλεμο μεταξύ Ρωράις - Ουκρανίας που διαρκεί περισσότερο από τρία χρόνια

Ραγδαία μεταβολή του καιρού, «βουτιά» υδραργύρου – Πότε θα χιονίσει στην Αττική
Από τους 30 βαθμούς ο υδράργυρος θα κατρακυλήσει κάτω από τους 5 βαθμούς Κελσίου σε πολλές περιοχές της χώρας – Πότε αλλάζει ο καιρός

Ο Ερντογάν ζητά από Τραμπ F-16, F-35 και τερματισμό των κυρώσεων στην Τουρκία
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μίλησε τηλεφωνικά με τον Ντόναλντ Τραμπ για την Ουκρανία, την Συρία και τις επιδιώξεις της Άγκυρας

Βαλκάνια, ξανά μια «τέλεια πυριτιδαποθήκη»;
Από τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη και τη Σερβία, έως τη Ρουμανία, στα Βαλκάνια δημιουργείται ένα εκρηκτικό μείγμα πολιτικής αστάθειας και έξαρσης του εθνικισμού

Αντίστροφη μέτρηση για τη θερινή ώρα - Πότε γυρνάμε τα ρολόγια μία ώρα μπροστά
Την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου η θερινή ώρα διαδέχεται τη χειμερινή «κλέβοντας» λίγη από τη βραδινή μας ξεκούραση

Τραγωδία στη Βόρεια Μακεδονία: Δεκάδες νεκροί και τραυματίες από φωτιά σε νυκτερινό κέντρο
Οι αρχές της Βόρειας Μακεδονίας κατέθεσε αίτημα για να μεταφερθούν τραυματίες από την πόλη Κότσανη σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης

Deliveroo: Επιτέλους ανακοινώνει κέρδη - Τέλος στο «Flopperoo» (;)
Η εταιρεία ανακοίνωσε τα πρώτα κέρδη από την έναρξη λειτουργίας της, μετά τα δύσκολα χρόνια, που της έδωσαν το παρατσούκλι «Flopperoo»

Οι δημοσκοπήσεις, ο «κανένας» και ο κώδωνας «κινδύνου» στα κομματικά επιτελεία
Οι δημοσκοπήσεις φαίνεται πως δημιουργούν «φουρτούνες» σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση. Οι εσωκομματικές «μουρμούρες» αυξάνονται

Σαρωτικοί ταξιδιωτικοί περιορισμοί από τον Τραμπ -Καταργεί τις βίζες για δεκάδες χώρες
Το σημείωμα του Ντόναλντ Τραμπ απαριθμεί συνολικά 41 χώρες χωρισμένες σε τρεις ξεχωριστές ομάδες.

Ποιες είναι οι δύο νέες πλατφόρμες που ανοίγουν για το ευρύ κοινό
Πρόκειται για τον Κόμβο Παρακολούθησης Επιδόσεων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και το Εθνικό Μητρώο Ζώων Συντροφιάς