
Εκπλήσσοντας ευχάριστα τους αναλυτές, η UBS ανακοίνωσε την Τρίτη καθαρά κέρδη ύψους 1,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το πρώτο τρίμηνο του έτους.
Πρόκειται επί της ουσίας για το πρώτο κερδοφόρο τρίμηνο του ελβετικού τραπεζικού κολοσσού από τότε που ολοκλήρωσε την εξαγορά της Credit Suisse τον Ιούνιο του 2023, καθώς συνεχίζει το κολοσσιαίο έργο ολοκλήρωσης για να ενώσει τις επιχειρήσεις.
Τα χαμηλότερα έξοδα μετά την εξαγορά της Credit Suisse βοήθησαν την τράπεζα να σημειώσει καθαρά κέρδη 1,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων το πρώτο τρίμηνο, εν όψει της συναινετικής πρόβλεψης σε δημοσκόπηση της LSEG ύψους 721,4 εκατομμυρίων δολαρίων.
Οι μετοχές της UBS εκτινάχθηκαν στα ύψη κατά 51,7% πέρυσι, αλλά είχαν ένα πιο υποτονικό ξεκίνημα το 2024, σημειώνοντας πτώση 4,6% μέχρι στιγμής.
UBS: Πέντε κύματα απολύσεων θα ξεκινήσουν τον Ιούνιο
Τα καθαρά έσοδα που αποδίδονται στους μετόχους της μεγαλύτερης τράπεζας της Ελβετίας ήταν καλύτερα από μια συναινετική εκτίμηση της εταιρείας για 602 εκατομμύρια δολάρια και συγκρίνονται με κέρδη 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους.
Εξοικονόμηση
Η UBS δήλωσε επίσης την Τρίτη ότι είχε επιτύχει επιπλέον εξοικονόμηση ακαθάριστου κόστους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων το πρώτο τρίμηνο, ανεβάζοντας τη συνολική εξοικονόμηση σε 5 δισεκατομμύρια δολάρια. Στόχος της είναι να επιτύχει άλλα 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε εξοικονόμηση μέχρι το τέλος του έτους.
Ο κλάδος διαχείρισης περιουσίας του ομίλου ανέφερε 27 δισεκατομμύρια δολάρια σε καθαρά νέα περιουσιακά στοιχεία για το πρώτο τρίμηνο του έτους, σε σύγκριση με 22 δισεκατομμύρια δολάρια για τους τρεις μήνες πριν.
Ωστόσο, η UBS επισήμανε ότι ο χαμηλότερος όγκος δανείων και καταθέσεων καθώς και τα χαμηλότερα επιτόκια στην Ελβετία θα μπορούσαν να επηρεάσουν το τμήμα διαχείρισης περιουσίας της τράπεζας.
«Το δεύτερο τρίμηνο του 2024, αναμένουμε μια χαμηλή έως μεσαία μονοψήφια μείωση των καθαρών εσόδων από τόκους στο Global Wealth Management», ανέφερε η τράπεζα σε ανακοίνωσή της.
Η φετινή χρονιά αναμένεται να είναι μια κομβική χρονιά για την UBS, καθώς αντιμετωπίζει ορισμένα από τα πιο δύσκολα στάδια ολοκλήρωσης, όπως ο συνδυασμός χωριστών συστημάτων πληροφορικής και νομικών οντοτήτων, καθώς και η μετάβαση πελατών από την Credit Suisse στην UBS.


Latest News

Το Χονγκ Κονγκ σταματάει την αποστολή δεμάτων στις ΗΠΑ, λόγω των δασμών Τραμπ
Οι ΗΠΑ είναι παράλογες, εκφοβίζουν και επιβάλλουν δασμούς καταχρηστικά, ανακοίνωσαν τα ταχυδρομεία του Χονγκ Κονγκ

Χαμηλότερος από τον αναμενόμενο ο πληθωρισμός στη Βρετανία τον Μάρτιο
Τι θα κάνει η Τράπεζα της Αγγλίας με τα επιτόκια

Η Κίνα αντικαθιστά τον κορυφαίο διεθνή εμπορικό διαπραγματευτή της
Ποιος είναι ο νέος επικεφαλής για την Κίνα στις εμπορικές διαπραγματεύσεις - Τι σηματοδοτεί η αλλαγή

Η Nvidia θα «χάσει» 5,5 δισ. καθώς οι ΗΠΑ περιορίζουν τις πωλήσεις chip στην Κίνα
Η Nvidia ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ έχουν ξεκαθαρίσει ότι οι νέοι περιορισμοί είναι απαραίτητοι για την αντιμετώπιση του κινδύνου χρήσης τσιπ H20 σε «έναν υπερυπολογιστή στην Κίνα»

Οι ταχύτερα αναπτυσσόμενες κατηγορίες FMCG στην Ευρώπη - Έρευνα Circana
Η Circana δημοσιεύει σε συνεργασία με το περιοδικό ESM τις κατηγορίες προϊόντων που κατέγραψαν τη μεγαλύτερη ανάπτυξη τον τελευταίο χρόνο

Το Εμπορικό Επιμελητήριο της ΕΕ στην Κίνα ζητάει από το Πεκίνο να αλλάξει εμπορική πολιτική
Τι ζητούν οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Κίνα, στον απόηχο του εμπορικού πολέμου που κήρυξε ο Τραμπ

Οι ΗΠΑ αντιδρούν, αλλά συνεχίζουν τις συζητήσεις για τον παγκόσμιο φόρο - Τι λέει ο ΟΟΣΑ
Περισσότερες από 135 χώρες υπέγραψαν τη μεγαλύτερη εταιρική φορολογική μεταρρύθμιση εδώ και περισσότερα από τέσσερα χρόνια πριν

Η PwC αποχωρεί από την Αφρική για να αποφύγει τα σκάνδαλα
Ο παγκόσμιος πρόεδρος της PwC, Mohamed Kande, αντιμετωπίζει τις συνέπειες των σκανδάλων σε πολλές ηπείρους από τότε που ανέλαβε τον ρόλο τον Ιούλιο

Και τα κρίσιμα ορυκτά στο έλεος των δασμών Τραμπ
Η έρευνα που ξεκινούν οι Ηνωμένες Πολιτείες απειλεί να πυροδοτήσει έναν νέο κρίσιμο εμπορικό πόλεμο ορυκτών

Με ρυθμό 5,4% έτρεξε η κινεζική οικονομία το α' τρίμηνο
Η UBS εκτίμησε ότι λίγο λιγότερο από το 60% των εισαγωγών των ΗΠΑ από την Κίνα υπόκεινται σε μέγιστο δασμό 145%