
Aνοδικά κινείται το κακάο στη Νέα Υόρκη, δημιουργώντας το μεγαλύτερο ράλι από το 1999, καθώς η αστάθεια συνεχίζει να κυριαρχεί στην αγορά που πλήττεται από σοβαρές ελλείψεις.
Τα προθεσμιακά συμβόλαια αυξήθηκαν έως και 5,4% την Τετάρτη και βρίσκονται σε πορεία διήμερης ανόδου άνω του 19%, αντιστρέφοντας την τεράστια πτώση της περασμένης εβδομάδας από το πρόσφατο υψηλό ρεκόρ. Οι τιμές εκτοξεύονται αφού η άνοδος του κακάο φέτος αύξησε τις απαιτήσεις περιθωρίου κέρδους, γεγονός που ώθησε τους εμπόρους να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους και αποστράγγισε τη ρευστότητα.
Κακάο: Πάνε πίσω οι παραγγελίες – Τι συμβαίνει στις αγορές
Από την πλευρά της προσφοράς, ενώ η πρόσφατη βροχή στη Δυτική Αφρική μείωσε τις ανησυχίες για τη μεσαία καλλιέργεια, οι αγρότες ανησυχούν για ζημιές που προκλήθηκαν από προηγούμενη ζέστη, σύμφωνα με το The Hightower Report. Η κακή συγκομιδή στην κρίσιμη περιοχή έχει αφήσει τον κόσμο να αντιμετωπίζει ένα ακόμη ετήσιο έλλειμμα. Τα αποθέματα κακάο που διατηρούνται στα λιμάνια των ΗΠΑ μειώνονται επίσης και βρίσκονται σε χαμηλό τριετίας.
Η αγορά παρακολουθεί επίσης τις προμήθειες της Δυτικής Αφρικής που έχουν καθυστερήσει λόγω των καθυστερήσεων της συγκομιδής. Ο κορυφαίος παραγωγός της Ακτής Ελεφαντοστού δήλωσε ότι μπορεί να αποζημιώσει τους εξαγωγείς για τις συμβάσεις που ανατέθηκαν, αλλά όχι για την πλήρη χωρητικότητα που αναζητούν οι φορτωτές, ανέφερε το Bloomberg την Τρίτη. Ζητήθηκε από τους αποστολείς να προχωρήσουν σε συμβόλαια λόγω ελλείψεων, αλλά δεν θέλουν να πληρώσουν περισσότερα για τα φασόλια αφού η Ακτή Ελεφαντοστού αύξησε τις ρυθμιζόμενες τιμές.


Latest News

Προς την πρώτη εβδομαδιαία άνοδο μετά το πρωτικό σερί οδεύει το πετρέλαιο
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το αργό πετρέλαιο τύπου Brent αυξήθηκαν κατά 55 σεντς ή 0,8% στα 66,40 δολάρια το βαρέλι

Ακάθεκτος ο χρυσός - Νέο ρεκόρ πάνω από τα 3.300 δολ.
Ο δείκτης του δολαρίου υποχώρησε 0,4% έναντι των αντιπάλων του , καθιστώντας τον χρυσό πιο ελκυστικό για άλλους κατόχους νομισμάτων

Νέα πτώση στο πετρέλαιο - «Καμπανάκι» από τον ΔΟΕ
Οι επενδυτές αναζητούν έναν καταλύτη που θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια πιο ουσιαστική ανάκαμψη στο πετρέλαιο

«Καλπάζει» προς τις 4.000 δολάρια ο χρυσός- Τι προβλέπουν Goldman Sachs και UBS
Οι υψηλότερες εκτιμήσεις είναι αποτέλεσμα της ανόδου της τιμής κατά 6,6% την περασμένη εβδομάδα - Νέο ρεκόρ σημείωσε ο χρυσός τη Δευτέρα

Σε ελεύθερη πτώση οι τιμές του πετρελαίου - Η πρόβλεψη της Goldman Sachs
Οι αγορές ανησυχούν ότι η κλιμάκωση του εμπορικού πολέμου θα μειώσει τη ζήτηση για πετρέλαιο

Σε νέο ιστορικό ρεκόρ ο χρυσός - Ξεπέρασε τα 3.245 δολάρια η ουγγιά
Οι επενδυτές θα παρακολουθούν στενά τις κινήσεις μεγάλων κεντρικών τραπεζών

Γιατί η πτώση των τιμών του πετρελαίου δεν είναι πάντα «καλά νέα»
Η οικονομική εξίσωση έχει αλλάξει δραματικά - Το 2025 δεν είναι 2005

Ξεπέρασε τα 3.200 δολάρια ο χρυσός ενώ το αμερικανικό νόμισμα χάνει έδαφος
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 2,4% στα 3.253,20 δολάρια

Σπάει όλα τα ρεκόρ ο χρυσός - Σε ιστορικά υψηλά δια χειρός... Τραμπ
Η αβεβαιότητα λόγω δασμών και ο φόβος της ύφεσης ωθούν επενδυτές στον χρυσό - Την ίδια στιγμή, ο δείκτης του δολαρίου ΗΠΑ υποχώρησε κάτω από το βασικό όριο του 100 για πρώτη φορά από τον Ιούλιο του 2023
![Χρυσός: Ξανά κοντά σε νέα ρεκόρ [Γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/02/gold-8218390_1280-600x400.jpg)
Κοντά σε νέα ρεκόρ ξανά ο χρυσός [Γράφημα]
Βαθαίνει η εμπορική κόντρα ΗΠΑ-Κίνας - Οι τιμές της Χρυσής Λίρας Αγγλίας από Τράπεζα της Ελλάδος