
Στη ζώνη των 1.470 μονάδων και σε νέα υψηλά 13 ετών κινείται σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο επανέρχεται μετά από την πολυήμερη ανάπαυλα με ισχυρές διαθέσεις να «προλάβει» το ράλι των διεθνών αγορών και να ξεπεράσει τη διαρκή συσσώρευση στην οποία βρισκόταν.
Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 1,34% στις 1.471,72 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 18,6 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 3,5 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 1,40% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.573,17 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης κέρδη 1,58% στις 1.269,11 μονάδες.
Σήμα για διάσπαση του καναλιού
Η αγορά βρισκόταν επί πολλές εβδομάδες σε ένα κανάλι που ως ανώτατο όριο είχε τη ζώνη των 1.450 – 1.460 μονάδων, με τη σημερινή συνεδρίαση να δείχνει από νωρίς ότι μπορεί να κάνει τη διαφορά. Τεχνικά, άλλωστε, όσο συντηρεί το επίπεδο των 1.435 μονάδων, θα ψάξει σε πρώτη φάση να βρει τις 1.471 και σε δεύτερη τις 1.520 μονάδες. Άλλωστε, κατά την πολυήμερη ανάπαυλα της αγοράς υπήρξαν σημαντικές αλλαγές στις προοπτικές των διεθνών αγορών, επιδρώντας έστω και ετεροχρονισμένα θετικά στη Λ. Αθηνών.
Σε κάθε περίπτωση όμως ο ελληνικός γενικός δείκτης υπεραποδίδει έναντι των ξένων αγορών, κάτι που, σύμφωνα με τον Ηλία Ζαχαράκη της Fast Finance μπορεί να μεγεθυνθεί το επόμενο διάστημα. Πλέον αρκετές ελληνικές εταιρείες έχουν μπει και πάλι στα monitors των θεσμικών, οι οποίοι περιμένουν το πακέτο της Εθνικής, αλλά και των Ελληνικών Πετρελαίων.
Κατά τον κ. Ζαχαράκη, βλέπουμε επίσης μια μετακίνηση κεφαλαίων σε τίτλους μικρότερης κεφαλαιοποίησης, με το ενδιαφέρον να αυξάνεται σταδιακά. Άλλωστε, παρά τις πιέσεις, η αγορά δεν έκανε τη μεγάλη διόρθωση που αρκετοί περίμεναν, με κάποια χαρτοφυλάκια με ρευστότητα να ψάχνουν αποδόσεις στα αβαθή.
Στο ταμπλό
Στο ταμπλό τώρα, Cenergy και Βιοχάλκο ξεχωρίζουν με +4,25% και +3,42% αντίστοιχα, ενώ άνω του 2% είναι η άνοδος σε Quest, Coca Cola, Alpha Bank, Jumbo, Titan και Πειραιώς.
Τα κέρδη σε Ελλάκτωρ, ΕΛΧΑ, ΔΕΗ, Εθνική, ΟΤΕ, Aegean και Λάμδα ξεπερνούν το 1%, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι Autohellas, Motor Oil, Eurobank, ΓΕΚ Τέρνα, Μυτιληναίος, Τέρνα Ενεργειακή και ΟΠΑΠ. Χωρίς μεταβολή κινείται η ΕΥΔΑΠ, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Σαράντης και Ελληνικά Πετρέλαια.


Latest News

«Πράσινο» σε VIGOR και IOLCUS από Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Το δ.σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αποφάσισε την επέκταση της άδειας λειτουργίας των VIGOR και IOLCUS

Ισχυρό άλμα έφεραν οι «μεγάλοι» στο ΧΑ
Η ελληνική αγορά δείχνει να απορροφά τη μεταβλητότητα και να προσπαθεί να πατήσει γερά στα πόδια της

Συντηρεί στο 2% τα κέρδη το Χρηματιστήριο Αθηνών - Ανοίγει ο ανοδικός διάδρομος
Ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 2,08% στις 1.615,45 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 66 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 14,7 εκατ. τεμάχια

Εξάρχου (AKTOR): Ψυχραιμία στο χρηματιστήριο
Ο κ. Εξάρχου τόνισε ότι χρειάζεται ψυχραιμία και επισήμανε ότι η ελληνική οικονομία είναι προς το παρόν σε καλή θέση, υποδέχεται σημαντικές ξένες και ελληνικές επενδύσεις και οι εταιρείες της χώρας αναπτύσσονται

Μίνι ράλι και στη Λ. Αθηνών, μετά το κατενάτσιο από τον Λευκό Οίκο
Ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 1,72% στις 1.609,74 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 7,3 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 1,7 εκατ. τεμάχια

OT Delphi Economic Forum X - Λαζαράκου: «Νέου τύπου έλεγχοι στην κεφαλαιαγορά και τα crypto - Το mystery shopping»
Η Βασιλική Λαζαράκου Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς μιλώντας στο OT Delphi Economic Forum X τόνισε την ανάγκη της ενοποίησης των κεφαλαιαγορών στην Ε.Ε.

Έλεγχοι σε χρηματιστηριακή από Οικονομική Αστυνομία και Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Έφοδο στα γραφεία γνωστής χρηματιστηριακής έκαναν η Οικονομική Αστυνομία και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς – Στο μικροσκόπιο για χειραγώγηση και ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Roller coaster οι αγορές - Πάνω από 13 δισ. η «πληγή» των δασμών στο ΧΑ
Ποιοι επλήγησαν περισσότερο στο Χρηματιστήριο Αθηνών από τις αναταράξεις που προκάλεσαν στις αγορές οι δασμοί Τραμπ

Βρήκε στο τέλος την ισορροπία το ΧΑ, κάτω του 1% οι απώλειες της εβδομάδας
Η εβδομάδα στο Χρηματιστήριο Αθηνών ήταν ιδιαίτερα ασταθής με δραματικές διακυμάνσεις ακολουθώντας τις δασμολογικές παλινωδίες του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ

Ραγδαία η αλλαγή κλίματος στο ΧΑ - Γύρισαν θετικά οι «μεγάλοι»
Ο Γενικός Δείκτης προσπαθεί να ανακτήσει τη στήριξη των 1.585 μονάδων