
Τα τεράστιακέρδη που αποκόμισαν την περίοδο του κορωνοϊού οι ναυτιλιακές εταιρείες τακτικών γραμμών τα επένδυσαν –ένα μέρος τουλάχιστον – σε νεότευκτα πλοία και αγορές από «δεύτερο χέρι», με αποτέλεσμα να μεγαλώσουν τους ιδιόκτητους στόλους τους.
Ναυτιλία: Σε ιστορικά υψηλά οι τιμές ναυπήγησης νέων πλοίων
Υπολογίζεται ότι τα κέρδη προ τόκων και φόρων (EBIT) που κατέγραψε η ναυτιλία τακτικών γραμμών που μεταφέρει εμπορευματοκιβώτια από τη μία περιοχή του κόσμου στην άλλη έφτασαν το 2022 τα 208 δισ. δολάρια, ενώ το 2021 ανήλθαν στα 164 δισ. δολάρια, όταν το 2020 υπολογίζονταν από τηSea Intelligences στα μόλις 24 δισ. δολάρια.
Οι liners
Οι ναυτιλιακές εταιρείες τακτικών γραμμών (liners) βασίζονται όλο και περισσότερο στην ιδιοκτησία των πλοίων τους για να επεκτείνουν τον στόλο τους, μειώνοντας το μερίδιο των ναυλωμένων πλοίων, εκτιμά ηAlphaliner, σημειώνοντας ότι η εξέλιξη αυτή συντελείται παράλληλα με τη συνολική μεγέθυνση του στόλου που διαχειρίζονται.
Αξιοποιώντας τα κέρδη τους αλλά και την απόφαση πολλών ανεξάρτητων πλοιοκτητών πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων κυρίως από τη Γερμανία να αποχωρήσουν από τον κλάδο, οι μεγάλες ναυτιλιακές εταιρείες τακτικών γραμμώναπέκτησαν πολλά πλοία μεγαλώνοντας το κομμάτι του στόλου τους που είναι ιδιόκτητο. Η MSC υπήρξε το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια η ναυτιλιακή εταιρεία ξεκίνησε ένα «κρεσέντο» αγορών, αποκτώντας 88 νεότευκτα και 355 μεταχειρισμένα πλοία. Πάνω από το 60% του στόλου της είναι τώρα ιδιόκτητο, ενώ πριν από 10 χρόνια ήταν το 40%. Σημειώνεται ότι η MSC διαθέτει σήμερα έναν υπερδιπλάσιοστόλο με όρουςμεταφορικής ικανότητας, στα5,7 εκατ. teu, έναντι 2,4 εκατ. teu πριν από 10 χρόνια, με αποτέλεσμα τα ναυλωμένα πλοία της να είναι σήμερα περισσότερα από ό,τι πριν από 10 χρόνια.
Παραδείγματα
Η γαλλική ναυτιλιακή CMA CGM έχει επίσης αυξήσει μαζικά τον αριθμό των ιδιόκτητων πλοίων. Ενώ πριν από 10 χρόνια ηCMA CGM είχε υπό την ιδιοκτησία της
μόλις το 20% του στόλου που διαχειριζόταν, με το 80% να είναι ναυλωμένο, ο πολύ μεγαλύτερος στόλος τηςσήμερα είναι κατά 40% ιδιόκτητος. Στην Ασία, η κορεατική HMM ακολούθησε την ίδια πολιτική. Περισσότερα από τα μισά πλοία της είναι πλέον στην κατοχή της έναντι 30% πριν από 10 χρόνια. Επίσης άλλο παράδειγμα είναι η X-Press Feeders (Sea Consortium) από τη Σιγκαπούρη, στην οποία ο ναυλωμένος στόλος πριν από 10 χρόνια αντιπροσώπευε το 85% του συνόλου ενώ τώρα το ποσοστό αυτό έχει μειωθεί στο 50%! Η Maersk, η Hapag-Lloyd, η ONE, η Evergreen, η Yang Ming, η Wan Hai και η PIL ακολουθούν ανάλογη πολιτική. Υπάρχουν όμως και οι εξαιρέσεις. Πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό της ισραηλινής ΖΙΜ, η οποία αποφάσισε πριν από μερικά χρόνια να αξιοποιήσει μαζικά τη ναύλωση των πλοίων, με αποτέλεσμα σήμερα το 93% του στόλου που διαχειρίζεται να είναι ναυλωμένο.


Latest News

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης κεντρικός ομιλητής στο 19ο Ετήσιο Capital Link International Shipping Forum
Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, Founder & Chairman, Capital Maritime & Trading Corp., ήταν ο κεντρικός ομιλητής στο Μεσημεριανό Γεύμα του 19ου Ετήσιου Capital Link International Shipping Forum

Βαγγέλης Μαρινάκης: Εποχή αλλαγών από την οποία μπορεί να επωφεληθεί η ναυτιλία
Μιλώντας στο 19ο Ετήσιο Διεθνές Ναυτιλιακό Φόρουμ της Capital Link o Βαγγέλης Μαρινάκης υπογράμμισε τις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η ναυτιλία

ΟΛΠ: Νέα αύξηση εσόδων και κερδών – Πρόταση για αυξημένο μέρισμα κατά 43,7%
Η κρουαζιέρα στον ΟΛΠ κατέγραψε νέο ρεκόρ, σε αριθμό προσεγγίσεων πλοίων, επιβατική κίνηση και έσοδα που αυξήθηκαν κατά 15,5%.

Παρέμβαση Κικίλια για τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια
Σκέψεις για έκδοση εκπτωτικού κουπονιού που θα απευθύνεται στη «λαϊκή οικογένεια και τη μεσαία τάξη» ώστε να μην επιβαρυνθεί από τις αυξήσεις

Πώς θα μοιάζουν οι μαρίνες του μέλλοντος; Τι δείχνει η μελέτη της Ένωσης Μαρινών Ελλάδας
Η μελέτη από την Ένωση Μαρινών Ελλάδας βαθμονομεί τις δυνατότητες ανάπτυξης των τουριστικών λιμένων στη χώρα

Η κυβέρνηση εξετάζει σχέδιο για τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια - Τι είπε ο Κικίλιας
«Προτεραιότητα να μην αυξηθούν τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια», σύμφωνα με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Βασίλη Κικίλια

Αντίποινα των Χούθι στις επιθέσεις των ΗΠΑ στην Υεμένη - Στόχος, αμερικανικά πολεμικά πλοία
Οι αντάρτες Χούθι επιτίθενται στις αμερικάνικες δυνάμεις σε ένδειξη συμπαράστασης στη Γάζα

Το LNG κερδίζει έδαφος στη ναυπήγηση πλοίων
Η ναυτιλιακή βιομηχανία επιταχύνει τη μετάβασή της προς πιο πράσινες πρακτικές, με το LNG να αυξάνει τη δυναμική του

Κασσελάκης: Δεν θα επιτρέψουμε η ελληνική ναυτιλία να χάσει την πρωτοκαθεδρία της λόγω άστοχων πολιτικών
«Είναι ώρα να διεκδικήσουμε το μέλλον που μας ανήκει, επενδύοντας στη ναυτιλία μας, στηρίζοντας τους ανθρώπους της», τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης

Η Attica Group ανακοίνωσε πασχαλινές προσφορές για οικογένειες και παρέες 3-5 ατόμων
Έκπτωση 20% για όλους τους προορισμούς από και προς Πειραιά με Ι.Χ. αυτοκίνητο από την Attica Group