
Ήπιοι είναι οι ρυθμοί που ακολουθεί σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο, σε αντίθεση με τη χθεσινή συνεδρίαση, ισορροπεί σε ένα μοιρασμένο ταμπλό, αλλά και σε ένα περιβάλλον πολύ χαμηλού τζίρου.
Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,26% στις 1.481,33 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 37,9 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 7,8 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,16% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.591,417 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης κέρδη 0,08% στις 1.280,35 μονάδες.
Δύο πρόσωπα…
Άλλο είναι το «πρόσωπο» που εμφανίζει σήμερα το ΧΑ, το οποίο μετά από τρεις ώρες συνεδρίασης δεν έχει περάσει καν τα 8 εκατ. σε όγκο. Μάλιστα, τα μισά εξ αυτών έχουν διακινηθεί μόλις από την Eurobank, την Alpha bank και την Πειραιώς, με όλα τα υπόλοιπα να «μοιράζονται» στο υπόλοιπο ταμπλό.
Πάντως, οι πωλητές δείχνουν να κινούνται επιλεκτικά, χωρίς να απειλούν τα επίπεδα του γενικού δείκτη, αλλά και την κίνηση των τελευταίων δύο εβδομάδων, κατοχυρώνοντας ταυτόχρονα μέρος των κερδών τους. Άλλωστε, η κίνηση που προηγήθηκε ήταν εντυπωσιακή, τόσο από άποψη απόδοσης όσο και από πλευράς ποιότητας. Από 1/1 ο γενικός δείκτης κερδίζει 14% και ο τραπεζικός είναι στο +20% περίπου.
Ενδεχομένως, βέβαια, η περαιτέρω άνοδος της αγοράς και σταδιακή προσέγγιση της περιοχής των 1.500 μονάδων, που αποτελεί και το άμεσο επικρατέστερο σενάριο, να αυξήσει την προσφορά αυξάνοντας το ενδεχόμενο μιας πιο ουσιώδους διόρθωσης. Άλλωστε, οι προηγούμενες μικροδιορθώσεις έχουν εξαντληθεί φέτος έως τα επίπεδα των 1.350 – 1.360 μονάδων, όπου ενεργοποιούνται εκ νέου οι αγοραστές.
Στο ταμπλό
Στο ταμπλό τώρα, ο Ελλάκτωρ ξεχωρίζει με το +3,05% που καταγράφει, με τις Motor Oil, Quest, ΕΥΔΑΠ και Πειραιώς να ακολουθούν με άνοδο ανώτερη του 1%. Ήπια ανοδικά κινούνται οι Τιτάν, ΓΕΚ Τέρνα, Jumbo, Aegean, Alpha Bank, Μυτιληναίος και ΓΕΚ Τέρνα.
Στον αντίποδα, η Cenergy χάνει 1,55%, με τις Λάμδα, ΕΛΧΑ, Eurobank, Εθνική, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ και Ελληνικά Πετρέλαια να κινούνται ήπια πτωτικά. Χωρίς μεταβολή είναι οι Βιοχάλκο, Coca Cola, Autohellas και Σαράντης.


Latest News

Ανοδική αντίδραση με αρκετά ερωτήματα και ανησυχίες στο ΧΑ
Η αβεβαιότητα συνεχίζει να κυριαρχεί και σε ευρωπαϊκό επίπεδο με τους επενδυτές να αναζητούν έναν «οδηγό επιβίωσης» σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον

Λαζαράκου: Οι επενδυτές πρέπει να νιώθουν ότι τα δικαιώματά τους προστατεύονται
Για το πλαίσιο της εταιρικής διακυβέρνησης και τις δυνητικές βελτιώσεις μίλησε η πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Βασιλική Λαζαράκου

Στα 51 ευρώ ανεβάζει την τιμή στόχο για την Metlen η Eurobank Equities
Η Eurobank Equities αναφέρεται στο επερχόμενο Capital Markets Day της Metlen (28 Απριλίου), αναμένοντας σημαντικό περαιτέρω upside όσων αφορά στις μελλοντικές προβλέψεις για την κερδοφορία της εταιρείας

Συντηρεί την ανοδική του κίνηση το ΧΑ
Η αγορά διατηρεί την ανοδική της τάση σήμερα, εντούτοις παραμένει το ερωτηματικό για το αν η εικόνα της είναι περισσότερο αποτέλεσμα αποχής των πωλητών ή επιφυλακτικότητας των αγοραστών

Στη Βουλή το νομοσχέδιο για την Κεφαλαιαγορά - Οι 12 ερωτήσεις και απαντήσεις
Ποια είναι τα φορολογικά κίνητρα που παρέχονται σε εταιρίες προκειμένου να εμπιστευθούν το Χρηματιστήριο και να εισαχθούν σε αυτό - Τι θα ισχύει για τα crypto

Αντίδραση στο Χρηματιστήριο Αθηνών - «Bλέπει» και πάλι τις 1.700 μονάδες
Ο τζίρος είναι στα 21,4 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 5 εκατ. τεμάχια - Άνοδο 0,93% καταγράφει και ο FTSE 25
![Χρηματιστήριο Αθηνών: Στην κορυφαία πεντάδα των αποδόσεων παγκοσμίως τον Μάρτιο [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/08/xa5-600x399.jpg)
Στην πρώτη πεντάδα των αποδόσεων παγκοσμίως το ΧΑ τον Μάρτιο [γράφημα]
Τι δείχνουν τα στοιχεία της Deutsche Bank για το Χρηματιστήριο Αθηνών - Πόσο ρόλο έπαιξε η διόρθωση του δείκτη

ΕΧΑΕ: Αύξηση κερδών στα 17,3 εκατ. ευρώ το 2024, με μέρισμα 0,29 ευρώ
Ο κύκλος εργασιών της χρήσης 2024 για τον Όμιλο Χρηματιστηρίου Αθηνών ανήλθε σε 54,3 εκ., έναντι 47,1 εκ. της χρήσης 2023

Χάλασε την εικόνα του Μαρτίου η σημερινή βουτιά στο Χρηματιστήριο
Σε επίπεδο μήνα, ο γενικός δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών έκλεισε με κέρδη 4,81%, με το τρίμηνο να κλείνει στο +14,66%

Χάνει και τις 1.690 μονάδες ο Γενικός Δείκτης - Στο -4% οι τράπεζες
Η περίοδος αβεβαιότητας συνέπεσε με την ανοδική κόπωση της αγοράς στο Χρηματιστήριο Αθηνών