Η αυτοκρατορία εστιατορίων του Γκόρντον Ράμσεϊ τριπλασίασε τις απώλειες στα 3,4 εκατομμύρια λίρες πέρυσι, καθώς ξόδεψε εκατομμύρια για το άνοιγμα πέντε νέων εστιατορίων και ο διάσημος σεφ δήλωσε ότι οι επιχειρήσεις στον κλάδο «μάχονται για να παραμείνουν στη ζωή».

Οι πωλήσεις στα εστιατόρια του Ράμσεϊ που περιλαμβάνουν από το βραβευμένο με αστέρι Michelin Restaurant Gordon Ramsay μέχρι το Street Burger, αυξήθηκαν κατά 21% στα 95,6 εκατομμύρια λίρες σε ετήσια βάση έως τις 27 Αυγούστου. Ο όμιλος προσέλαβε 290 περισσότερους υπαλλήλους μετά από μια δύσκολη περίοδο κατά τη διάρκεια του lockdown της πανδημίας.

Τα ιταλικά εστιατόρια αγωνίζονται να βρουν προσωπικό μετά το Brexit

Ωστόσο, οι ζημίες προ φόρων αυξήθηκαν σε 3,4 εκατομμύρια λίρες από 1,05 εκατομμύρια ένα χρόνο πριν, μετά από επενδύσεις 4,9 εκατομμυρίων που αφορούσαν το άνοιγμα νέων εστιατορίων, όπως ένα κατάστημα Lucky Cat στο Μάντσεστερ, ένα Bread Street Kitchen στον σταθμό Battersea και ένα Street Pizza στο Εδιμβούργο.

Ο Ράμσεϊ αγόρασε επίσης το εστιατόριο Shoreditch Pizza East. Τα υποκείμενα κέρδη εξαιρουμένων των εφάπαξ εξόδων, των φόρων και των απομειώσεων αυξήθηκαν στα 8,3 εκατ. λίρες από 6,2 εκατομμύρια.

Ενώ οι απώλειες επιδεινώθηκαν κατά τη διάρκεια του έτους, εξακολουθούν να σηματοδοτούν μια ανάκαμψη από την πανδημία που σταμάτησε τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του Ramsay και τον ανάγκασε να περικόψει σχεδόν 300 θέσεις εργασίας με απώλειες 12 εκατομμυρίων λιρών.

Σκληρή χρονιά

Ο Γκόρντον Ράμσεϊ είπε: «Ήταν μια πραγματικά σκληρή χρονιά, αλλά ταυτόχρονα μια συναρπαστική χρονιά, και σε δύσκολες στιγμές με εκπλήσσει πόσο δυνατός και ζωντανός είναι ο κλάδος μας. Είναι δύσκολα εκεί έξω και οι επιχειρήσεις παλεύουν να μείνουν στη ζωή, καθώς αυξάνονται το κόστος ενοικίων και τροφίμων, και τα χτυπήματα είναι πολλαπλά.

«Ωστόσο, ειλικρινά δεν νομίζω ότι έχει περάσει ένας χρόνος από τότε που άνοιξα το πρώτο μου εστιατόριο το 1998 όπου υπήρχε τόσο πολύ πάθος και ζωντάνια στον κλάδο μας.

«Οι άνθρωποι εξακολουθούν να θέλουν να βγουν έξω και να περάσουν καλά μαζί. Έχουμε ακόμα κάτι υπέροχο να γιορτάσουμε και πραγματικά πιστεύω ότι η βιομηχανία [μας] δεν ήταν ποτέ τόσο συναρπαστική».

Ο διάσημος σεφ, ο οποίος άνοιξε το πρώτο του εγχείρημα στο Royal Hospital Road στο Τσέλσι το 1998, εκτίμησε ότι η αυτοκρατορία εσιτατορίων του βρίσκεται σε καλό δρόμο για να ξεπεράσει τα 100 εκατομμύρια λίρες σε πωλήσεις φέτος.

Στα επόμενα σχέδιά του είναι να ανοίξει πέντε νέα εστιατόρια στον νέο ουρανοξύστη 22 Bishopsgate του Λονδίνου – συμπεριλαμβανομένου ενός Lucky Cat στην ταράτσα του κτιρίου στο επίπεδο 60, καθιστώντας το υψηλότερο εστιατόριο της βρετανικής πρωτεύουσας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή