Κάθε σπίτι, λένε, έχει τη δική του μυρωδιά — αλλά αυτό το κτήμα στο Bel-Air έρχεται με ένα παριζιάνικο άρωμα.

Το φουτουριστικό σπίτι που ονομάστηκε 1859, αναπτύχθηκε από την Balakhani Estates, σε συνεργασία με τους αρχιτέκτονες της Tag Front και τον σχεδιαστή εσωτερικών χώρων με έδρα το Λος Άντζελες, Σεζάρ Χιράλντο, βγάινει στην αγορά για 58 εκατομμύρια δολάρια.

Πολυτελείς κατοικίες: Το μέλλον είναι στις βιώσιμες κατοικίες και στην τεχνητή νοημοσύνη

Η φουτουριστική κατοικία εκτείνεται σε τρία επίπεδα και διαθέτει εννέα υπνοδωμάτια και δώδεκα μπάνια σε 1560 τετραγωνικά μέτρα. Τοποθετημένο σε ένα οικόπεδο περίπου έξι στρεμμάτων στην άκρη ενός απότομου φαραγγιού, το κατάλυμα προσφέρει μερικά φοβερά προνόμια που κανένα άλλο σπίτι στην περιοχή δεν μπορεί να διεκδικήσει—όπως προσεκτικά επιλεγμένα έπιπλα από τον ίδιο τον Χιράλντο και ένα κατά παραγγελία άρωμα από το Ex Nihilo.

Μοναδική οσφρητική εμπειρία

Ο Χιράλντο χρησιμοποίησε τον Παριζιάνο αρωματοποιό για να δημιουργήσει μια προσαρμοσμένη οσφρητική εμπειρία αποκλειστικά για την κατοικία που έχει ενσωματωθεί σε κεριά, αρωματικά χώρου και ελεγχόμενους από εφαρμογές διαχυτήρες επώνυμα του 1859 τοποθετημένα σε όλη την κατοικία.

«Προσεγγίσαμε το 1859 το Bel Air έχοντας κατά νου έναν ζωτικό στόχο: να φέρουμε άνεση, κομψότητα και πολυτέλεια με πολύ προσωπικό τρόπο», είπε στο Robb Report ο Χιράλντο. «Πιστεύω ότι οι κατοικίες αυτού του μεγέθους μπορούν εύκολα να γίνουν στείρες στο σχεδιασμό τους. Ωστόσο, ήρθαμε φορτωμένοι με πολύ προσωπικά εργαλεία για να διασφαλίσουμε ότι αυτό δεν θα συνέβαινε. Συνεργαστήκαμε με μια προσεκτικά επιμελημένη λίστα από πολυτελείς οίκους και διεθνείς καλλιτέχνες και τα αποτελέσματα αποδεικνύονται στις ιστορίες που διηγούνται οι χώροι».

Από έξω, η κατοικία μοιάζει με διαστημόπλοιο με το καμπύλο εξωτερικό, τα γεωμετρικά σχήματα και τις εξαιρετικά καθαρές γραμμές. Πέρα από το εξωτερικό υπάρχουν χώροι διαβίωσης με γυαλί που τοποθετούνται γύρω από μια κυκλική σκάλα από χάλυβα και αλουμίνιο που φαίνεται να επιπλέει. Για μια πιο γλυπτική αίσθηση, κρέμεται από πάνω ένας αστραφτερός πολυέλαιος που δημιούργησε ο Χιράλνο ως μέρος της οικιστικής συλλογής του.

Ουτοπιστική αρχιτεκτονική

«Μετά από επτά χρόνια εργασίας σε αυτό το έργο, έχω ερωτευτεί κάθε μέρος αυτού του ακινήτου. Φαντάστηκα μια «ουτοπική αρχιτεκτονική» που κατά κάποιο τρόπο ένιωθα αβίαστη και μινιμαλιστική, αλλά άφηνε επίσης χώρο για πολλή καλλιτεχνική έκφραση», δήλωσε ο Σάχραμ Σον Μπαλακανί, Διευθύνων Σύμβουλος και ιδρυτής της Balakhani Estates.

Ο κύριος όροφος είναι όπου θα βρείτε τους περισσότερους χώρους ψυχαγωγίας, εκτός από μια γωνιά πρωινού, την κουζίνα σεφ Poliform και μια πολυτελή κύρια σουίτα. Το κύριο υπνοδωμάτιο είναι στολισμένο με ψηλές οροφές και δύο δωμάτιο-ντουλάπες. Επιπλέον, ένα προσαρμοσμένο ξύλινο παραβάν χωρίζει το υπνοδωμάτιο από το μπάνιο και ένας τοίχος από γυαλί συνδέεται με ένα ευρύχωρο μπαλκόνι.

Στο χαμηλότερο επίπεδο, η αναψυχή και η ευεξία είναι στο επίκεντρο χάρη στην αίθουσα παιχνιδιών, τον κινηματογράφο, το γυμναστήριο, μια κάβα 1.152 μπουκαλιών και ένα υπερσύγχρονο σπα. Το τελευταίο έχει εξοπλιστεί ακόμη και με σάουνα, μπανιέρα και ντους ψιλής βροχής. Έξω, η πίσω αυλή μοιάζει με όαση, χάρη σε μια μεγάλη πισίνα υπερχείλισης, ένα υπαίθριο lanai και τη γραφική θέα στον Ειρηνικό Ωκεανό και το νησί Catalina.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή