Για ανάγκη καλύτερου ελέγχου του επιδόματος ανεργίας έκανε λόγο η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Δόμνα Μιχαηλίδου, η οποία, μιλώντας στον Σκάι, είπε χαρακτηριστικά ότι «είναι κάτι το οποίο δεν μπορείς να κόψεις, είναι κάτι το οποίο μπορείς να ελέγξεις καλύτερα». Επεσήμανε, ακόμη, είναι κάτι που πρέπει να δούμε αν το λαμβάνουν κάποιοι που είναι στη μαύρη εργασία. Πρέπει να τα ελέγξουμε καλύτερα αλλά δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν θέλουμε τα επιδόματα ανεργίας».

Εργάτες γης

Ερωτηθείσα για τους εργαζόμενους από την Αίγυπτο, η κα Μιχαηλίδου απάντησε: «Έρχονται οι πρώτοι εργάτες γης από την Αίγυπτο στη χώρα μας. Εχει γίνει διμερής συμφωνία απλούστευσης της εισόδου ανθρώπων από την Αίγυπτο στη χώρα μας. Αυτό ξεκινάει από εργάτες γης αλλά εμπεριέχει και τον κλάδο της εστίασης και τον κλάδο του τουρισμού. Έχουμε τους πρώτους 2.400 από τους 5.000 που αρχικά προβλέπει η διμερής αυτή συμφωνία. Η διμερής συμφωνία διασφαλίζει την παραμονή τους στη χώρα για εννέα μήνες».

Υπενθυμίζεται ότι Ελλάδα και Αίγυπτος έχουν υπογράψει, από τον Νοέμβριο του 2022, με πρωτοβουλία του τότε αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, διμερή διακρατική συμφωνία για την απασχόληση 5.000 εποχικών εργατών γης, με σκοπό την κάλυψη των αναγκών σε εργατικά χέρια στον αγροτικό τομέα. Ήδη έχει καταρτιστεί ο κατάλογος με τους πρώτους 2.400 υποψηφίους, οι μετακλήσεις των οποίων θα αρχίσουν να διεκπεραιώνονται μέσα στο καλοκαίρι του 2024.

Με δεδομένο το εξαιρετικό επίπεδο συναντίληψης ανάμεσα στις δύο χώρες, όπως σημειώνεται σε χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, με αφορμή την επίσκεψη του Δημήτρης Καιρίδης  στην Αίγυπτο, οι δύο υπουργοί εξέτασαν το ενδεχόμενο επέκτασης αυτής της συμφωνίας στον κατασκευαστικό και τον τουριστικό τομέα, σύμφωνα με τις ανάγκες της διαρκώς αναπτυσσόμενης ελληνικής οικονομίας και με απόλυτη ασφάλεια για την ελληνική κοινωνία.

Παιδικές κατασκηνώσεις

Τέλος, η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης αναφέρθηκε στην υποβολή αιτήσεων για τις παιδικές κατασκηνώσεις, καθώς αύριο, 12 Μαΐου, λήγει η προθεσμία  προκειμένου «100 χιλιάδες παιδιά, 6 – 16 ετών να μπορέσουν να πάνε από δύο εβδομάδες έως έναν μήνα διακοπές».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα AGRO