Σύμφωνα με το βρετανικό δίκτυο Sky News, το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας έγινε στόχος σημαντικής κυβερνοεπίθεσης στο σύστημα μισθοδοσίας συνεργατών.

Πιο συγκεκριμένα, την Τρίτη ο Γκραντ Σαπς, υπουργός Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, ενημέρωσε τα μέλη του κοινοβουλίου ότι τα αρχεία μισθοδοσίας περίπου 270.000 νυν και πρώην στρατιωτικών, συμπεριλαμβανομένων των διευθύνσεων κατοικίας τους, εκτέθηκαν μετά από κυβερνοεπίθεση.

Η πρώτη γραμμή άμυνας στην κυβερνοασφάλεια είναι οι κωδικοί πρόσβασης

Μάλιστα, υποστήριξε ότι δεν να αποκλειστεί η «κρατική εμπλοκή» στην υπόθεση, ότι δηλαδή πρόκειται για έργο κάποιας ομάδας που χρηματοδοτήθηκε από ξένη κυβέρνηση.

Ενώ η βρετανική κυβέρνηση δεν έχει προσδιορίσει δημόσια ποια ξένη κυβέρνηση ενδέχεται να εμπλέκεται στην υπόθεση, το Sky News αναφέρει ότι βασικός ύποπτος είναι το Πεκίνο. Το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας αρνήθηκε τους ισχυρισμούς, υποστηρίζοντας ότι «αντιτίθεται σθεναρά και καταπολεμά κάθε μορφή επιθέσεων στον κυβερνοχώρο» και «απορρίπτει την πολιτική χρήση αυτού του ζητήματος για τη συκοφάντηση άλλων χωρών».

Αξιοσημείωτο το ρεπορτάζ της εφημερίδας The Guardian, που υποστηρίζει ότι η εταιρεία μισθοδοσίας, Shared Services Connected, γνώριζε για την παραβίαση εδώ και μήνες προτού την αναφέρει στην βρετανική κυβέρνηση.

Στον… αέρα δεδομένα 49 εκατ. πελατών της Dell

Μέρες αφότου ένας χάκερ δημοσίευσε στο BreachForums προσφέροντας να πουλήσει δεδομένα από σχεδόν 50 εκατομμύρια πελάτες της Dell, η εταιρεία άρχισε να ειδοποιεί τους πελάτες της για παραβίαση δεδομένων σε μια εταιρική πύλη.

Σύμφωνα με το email που στάλθηκε στα άτομα που επηρεάστηκαν, τα δεδομένα που διέρρευσαν περιέχουν ονόματα, διευθύνσεις και πληροφορίες σχετικά με το αγορασμένο υλικό.

«Οι πληροφορίες που εμπλέκονται δεν περιλαμβάνουν οικονομικά στοιχεία ή πληροφορίες πληρωμής, διεύθυνση email, αριθμό τηλεφώνου ή οποιαδήποτε εξαιρετικά ευαίσθητη πληροφορία πελάτη», αναφέρει το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προς τους επηρεαζόμενους πελάτες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία