Η Arm Holdings, εταιρεία που ανήκει στον ιαπωνικό Όμιλο SoftBank, σχεδιάζει να αναπτύξει τσιπ τεχνητής νοημοσύνης, επιδιώκοντας να κυκλοφορήσει τα πρώτα προϊόντα το 2025, ανέφερε την Κυριακή η Nikkei Asia.

Η Arm που εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο θα δημιουργήσει ένα τμήμα μικροτσίπ τεχνητής νοημοσύνης και θα στοχεύσει να κατασκευάσει ένα πρωτότυπο μέχρι την άνοιξη του 2025, αναφέρει το δημοσίευμα. Η μαζική παραγωγή θα γίνει από συμβασιούχους κατασκευαστές και αναμένεται να ξεκινήσει το φθινόπωρο του 2025.

Το νέο ποντάρισμα του αφεντικού της SoftBank θα έχει τα ίδια κέρδη;

Η Arm θα πληρώσει για το αρχικό κόστος ανάπτυξης, το οποίο μπορεί να αυξηθεί κατά εκατοντάδες δισεκατομμύρια γιεν, με τη συνεισφορά και της SoftBank, καταλήγει η Nikkei.

Μόλις δημιουργηθεί ένα σύστημα μαζικής παραγωγής, η επιχείρηση τσιπ τεχνητής νοημοσύνης θα μπορούσε να διασπαστεί και να τεθεί υπό τη SoftBank, ανέφερε η εφημερίδα, προσθέτοντας ότι η SoftBank ήδη διαπραγματεύεται με την Taiwan Semiconductor Manufacturing Corp και άλλους για την κατασκευή, επιδιώκοντας να εξασφαλίσει την παραγωγική ικανότητα.

Η βρετανική εταιρεία σχεδιασμού ημιαγωγών, η οποία αδειοδοτεί τα σχέδιά της και κερδίζει κεφάλαια μέσω δικαιωμάτων, έχει επεκταθεί στην αγορά των κέντρων δεδομένων όπου οι χειριστές αναζητούν να δημιουργήσουν τα δικά τους τσιπ για να τροφοδοτήσουν νέα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης και να μειώσουν την εξάρτησή τους από την Nvidia, κυρίαρχο προμηθευτή του κλάδου.

Καμία από τις εμπλεκόμενες στο δημοσίευμα, Arm, SoftBank και TSMC, δεν σχολίασαν το δημοσίευμα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tεχνητή νοημοσύνη
Salesforce: Πόσο εμπιστεύονται οι εργαζόμενοι την AI για τη διεκπεραίωση των καθηκόντων τους
Tεχνητή νοημοσύνη |

Πόσο εμπιστεύονται οι εργαζόμενοι την AI για τη διεκπεραίωση των καθηκόντων τους

Tο 80% των εργαζομένων θεωρεί πως το μέλλον είναι προσανατολισμένο στην AI, με ένα σημαντικό ποσοστό να εμπιστεύεται την αυτόνομη λειτουργία της, σύμφωνα με έρευνα της Salesforce