Η αμερικανική Amazon θα ανακοινώσει μια νέα επένδυση ύψους 1,2 δισεκατομμυρίων ευρώ (1,3 δισεκατομμύρια δολάρια) στη Γαλλία, ανακοίνωσε την Κυριακή η γαλλική προεδρία ενόψει της έναρξης της ετήσιας εκδήλωσης «Επιλέξτε τη Γαλλία».

Στη σχετική γαλλική ανακοίνωση αναφέρεται ακόμη ότι νέες επενδύσεις θα ανακοινώσει επίσης η GSK, ενώ η Accenture θα ανακοινώσει σχέδια για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης. Η εκδήλωση Choose France ξεκινά τη Δευτέρα.

Οι συμφωνίες Μακρόν – Σι και το γαλλικό κονιάκ

Μόλις στα μέσα της περασμένης εβδομάδας η Amazon ανακοίνωσε μία ακόμη «ευρωπαϊκή» συμφωνία, αυτή τη φορά με τη γερμανική θυγατρική της Telefonica. Πιο συγκεκριμένα, περίπου ένα εκατομμύριο πελάτες 5G αναμένεται να μεταφέρει η τελευταία στο cloud της Amazon Web Services (AWS) εντός του Μαΐου, ανέφεραν στελέχη της εταιρείας στο Reuters, σε μια τολμηρή κίνηση του διαδικτυακού λιανοπωλητή των ΗΠΑ να εισχωρήσει στην παγκόσμια αγορά τηλεπικοινωνιών.

Ενώ ορισμένα δίκτυα τηλεπικοινωνιών έχουν μεταφέρει IT και άλλες λειτουργίες στο δημόσιο cloud, η κίνηση από τη θυγατρική του ισπανικού ομίλου Telefonica είναι μια παγκόσμια πρωτιά όπου μια υπάρχουσα εταιρεία κινητής τηλεφωνίας αλλάζει το βασικό της δίκτυο σε δημόσιο cloud.

Μεγάλες εταιρείες υπηρεσιών cloud-computing όπως η Amazon και η Microsoft, προσπάθησαν να προχωρήσουν περισσότερο στον τομέα των τηλεπικοινωνιών, παρασυρμένοι από πιθανά έσοδα δισεκατομμυρίων δολαρίων, αλλά οι φορείς εκμετάλλευσης παραμένουν επιφυλακτικοί σχετικά με την ικανότητα των δημόσιων cloud να διαχειριστούν ένα δίκτυο κινητής τηλεφωνίας.

«Θέλω να το δω να λειτουργεί για τουλάχιστον ένα έως δύο τρίμηνα και να έχω έναν οδικό χάρτη για να μετακινήσω τουλάχιστον το 30-40% της πελατειακής μου βάσης μέχρι το 2025-2026», δήλωσε ο Mallik Rao, Chief Technology & Information Officer στην O2 Telefonica, επίσης γνωστή ως Telefonica Germany.

Η εταιρεία έχει 45 εκατομμύρια πελάτες στη Γερμανία. Η AWS και η O2 Telefonica δεν αποκάλυψαν οικονομικές λεπτομέρειες της συμφωνίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή