Την αναβολή της δημοπρασίας «Σπάνια Ρολόγια», με ρολόγια Rolex, Audemars Piguet και FP Journe από τη συλλογή του πρώην οδηγού της Formula 1, Μάικλ Σουμάχερ, η οποία ήταν προγραμματισμένη για τη Δευτέρα 13 Μαΐου, αναγκάστηκε να ανακοινώσει ο οίκος Christie’s, εξαιτίας των προβλημάτων που αντιμετωπίζει από την Παρασκευή στα ηλεκτρονικά του συστήματα. Η δημοπρασία αναβάλλεται για την Τρίτη 14 Μαΐου, – καλώς εχόντων των πραγμάτων.

Ο οίκος Christie’s πραγματοποίησε τη φιλανθρωπική δημοπρασία «Only Watch» την Παρασκευή όπως είχε προγραμματιστεί, αλλά τα τεχνολογικά προβλήματα εμπόδισαν τους διαδικτυακούς πλειοδότες να συμμετάσχουν.

Christie’s: Ευκολίες πληρωμές για έργα τέχνης αξίας έως 1 εκατ. ευρώ

Η εκδήλωση συγκέντρωσε 28,3 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα (31,2 εκατομμύρια δολάρια) από αγοραστές που έκαναν προσφορές στην αίθουσα ή μέσω τηλεφώνου για ρολόγια που δώρησαν 47 μάρκες.

«Παραμένουμε δεσμευμένοι να παρέχουμε το υψηλότερο επίπεδο υπηρεσιών στους πελάτες μας και ανυπομονούμε να συνεχίσουμε μια επιτυχημένη εβδομάδα πωλήσεων στη Γενεύη», δήλωσε ο εκπρόσωπος του οίκου δημοπρασιών.

Ο εκπρόσωπος δεν έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με τη φύση του ζητήματος ασφαλείας και ο οίκος δεν έχει διευκρινίσει εάν έπεσε θύμα κυβερνοεπίθεσης.

Ο κεντρικός ιστότοπος του οίκου δημοπρασιών παρέμεινε εκτός σύνδεσης από το πρωί της Κυριακής. Ωστόσο, ο Christie’s παρείχε εναλλακτικούς συνδέσμους σε πελάτες και πιθανούς πλειοδότες για να δουν τους επερχόμενους καταλόγους δημοπρασιών.

Κατά τη διάρκεια των μεγάλων δημοπρασιών του Μαΐου στη Νέα Υόρκη την επόμενη εβδομάδα, η Christie’s σχεδιάζει να πουλήσει έργα τέχνης αξίας μεταξύ 578 και 846 εκατομμυρίων δολαρίων. Οι βραδινές πωλήσεις του στις 14 και 16 Μαΐου μόνο θα μπορούσαν να αποφέρουν έως και 656 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του οίκου δημοπρασιών.

Οι εκδηλώσεις έρχονται σε μια ευαίσθητη στιγμή στις αγορές δημοπρασιών τέχνης και ρολογιών, όπως επισημαίνει το Bloomberg.

Οι παγκόσμιες πωλήσεις έργων τέχνης και αντίκες μειώθηκαν πέρυσι κατά περίπου 4%, σύμφωνα με έκθεση της UBS και της Art Basel και ο ίδιος ο Christie’s ανέφερε μείωση των πωλήσεων κατά 25% σε αξία.

Οι συνολικές πωλήσεις ρολογιών στους κορυφαίους οίκους δημοπρασιών μειώθηκαν κατά 13% στα 610 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα το 2023 από τα επίπεδα ρεκόρ που σημειώθηκαν το 2022, σύμφωνα με την έκθεση Hammertrack που δημοσιεύθηκε τον Μάρτιο από τον σύμβουλο του κλάδου Mercury Project.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή