Οι Amazon, Pfizer και Morgan Stanley είναι μεταξύ των εταιρειών που είναι έτοιμες να ενισχύσουν την παρουσία τους στη Γαλλία, με μια σειρά από νέες επενδύσεις που θα παρουσιαστούν τη Δευτέρα.

Ο Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν θα φιλοξενήσει 180 CEOs και στελέχη μεγάλων εταιρειών στο Château de Versailles για τη σύνοδο κορυφής «Επιλέξτε τη Γαλλία». Η εμβληματική εκδήλωση, που διανύει πλέον τον έβδομο χρόνο της, αποτελεί μέρος της προσπάθειας της κυβέρνησης Μακρόν να εκβιομηχανίσει εκ νέου τη χώρα, να απλοποιήσει τους κανονισμούς της για να προσελκύσει ξένες εταιρείες και να την καταστήσει οικονομικό κόμβο για την Ευρωπαϊκή Ένωση μετά το Brexit.

Εμανουέλ Μακρόν: Η Ευρώπη μπορεί να πεθάνει;

Οι συνολικές επενδύσεις θα ξεπεράσουν τα επίπεδα των 13 δισεκατομμυρίων ευρώ του περασμένου έτους, ανέφερε το Elysee την Κυριακή.

Η Amazon πρόκειται να δαπανήσει 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ σε έργα που περιλαμβάνουν την ενίσχυση των logistics της εταιρείας ηλεκτρονικού εμπορίου και την αύξηση των υπολογιστικών δυνατοτήτων, ειδικά αφιερωμένων στην τεχνητή νοημοσύνη, στο τμήμα cloud της AWS, ανέφερε το Elysee. Η προσπάθεια αναμένεται να αποφέρει περίπου 3.000 επιπλέον θέσεις εργασίας.

Στον φαρμακευτικό τομέα, η Pfizer θα επανεπενδύσει 500 εκατομμύρια ευρώ στη χώρα, ενώ η AstraZeneca ξοδεύει περίπου 365 εκατομμύρια ευρώ στην περιοχή της Δουνκέρκης, πρόσθεσε η γαλλική προεδρία.

O Γάλλος υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Bruno Le Maire 

Η Morgan Stanley επεκτείνει την ευρωπαϊκή της πανεπιστημιούπολη στη γαλλική πρωτεύουσα, με ένα παγκόσμιο ερευνητικό κέντρο, δήλωσε το Σάββατο ο υπουργός Οικονομικών Μπρούνο Λεμέρ. Η αμερικανική τράπεζα αύξησε ήδη το προσωπικό της στο Παρίσι σε περίπου 400 άτομα από 150 από το 2021. Θα προσθέσει 100 υπαλλήλους σε όλα τα τμήματα της στο Παρίσι, συμπεριλαμβανομένου του κέντρου Έρευνας και Ανάπτυξης, το οποίο έχει 90 υπαλλήλους τώρα και μπορεί να αυξηθεί σε 120, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Morgan Stanley.

Η First Abu Dhabi Bank και η Zenith Bank της Νιγηρίας πρόκειται επίσης να ανοίξουν γραφεία στο Παρίσι, πρόσθεσε ο Γάλλος υπουργός. Αυτές οι δραστηριότητες θα βοηθήσουν τις γαλλικές εταιρείες να επενδύσουν στον Κόλπο και στην αγγλόφωνη Αφρική και θα δείξουν ότι το Παρίσι γίνεται βασικός τόπος για παίκτες σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με τον Μπρούνο Λεμέρ.

Άλλες επενδύσεις στην προεπισκόπηση του Λεμέρ περιλαμβάνουν δύο εργοστάσια που θα βοηθήσουν να γίνει η Γαλλία ηγέτης της «βιομηχανίας απανθρακοποιημένης». Η ελβετική KL1 πρόκειται να επενδύσει 300 εκατομμύρια ευρώ (324 εκατομμύρια δολάρια) σε εργοστάσιο διύλισης νικελίου με 200 υπαλλήλους στο Μπλανκφόρ, κοντά στο Μπορντό. Το συγκεκριμένο μέταλλο είναι βασικό συστατικό των μπαταριών για ηλεκτρικά οχήματα.

Η γερμανική start-up Lilium θα κατασκευάσει ένα εργοστάσιο 400 εκατομμυρίων ευρώ που θα συναρμολογεί ηλεκτροκίνητα τζετ κάθετης απογείωσης στη νοτιοδυτική Γαλλία, δημιουργώντας έως και 850 θέσεις εργασίας, δήλωσε ο Λεμέρ.

Η ευρωπαϊκή κοινοπραξία FertigHy σχεδιάζει να επενδύσει 1,3 δισεκατομμύρια ευρώ σε εργοστάσιο στη βόρεια Γαλλία έως το 2030 για την παραγωγή λιπασμάτων με χαμηλές εκπομπές αζώτου, δήλωσε ο υπουργός βιομηχανίας Ρολάντ Λεσκίρ σε συνέντευξή του στην La Tribune την Κυριακή. Ο βελγικός όμιλος χημικών Solvay αναμένεται να ξεκινήσει μια μονάδα παραγωγής σπάνιων γαιών στο εργοστάσιό του στη Λα Ροσέλ με κόστος 100 εκατομμυρίων ευρώ, πρόσθεσε.

Περισσότερα έργα αναμένεται να ανακοινωθούν τη Δευτέρα. Περίπου 3 δισεκατομμύρια ευρώ έργων που σχετίζονται με την τεχνολογία και την τεχνητή νοημοσύνη πρόκειται να αποκαλυφθούν, σύμφωνα με το les Echos στις 9 Μαΐου, με νέα κέντρα δεδομένων που θα κατασκευαστούν από την KDDI και την Equinix.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή