Οι ρυθμιστικές αρχές της Κίνας δήλωσαν ότι έθεσαν υπό ερευνά το hedge fund Zhejiang Ruifengda Asset Management για ύποπτες δραστηριότητες, ενώ κινεζικά μέσα μετέδιδαν ότι το fund δεν έχει εξαργυρώσει τα ποσά που ζητούσαν οι επενδυτές και ο βασικός μέτοχος αγνοείται. Οι αρχές κάλεσαν τις αρμόδιες υπηρεσίες να ελέγξουν το fund. Η Zhejiang Ruifengda είναι ύποπτη για πολλαπλές παράνομες και παράτυπες δραστηριότητες, ανέφερε η ρυθμιστική αρχή σε ανακοίνωσή της.

«Τσίμπησε» ο πληθωρισμός στην Κίνα – Ανακάμπτει η εγχώρια ζήτηση

Το αμοιβαίο κεφάλαιο, το οποίο διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία άνω των 2 δισ. γιουάν (277 εκατ. δολάρια), έχει σταματήσει να εξαργυρώνει ποσά στους επενδυτές και ο κύριος μέτοχός του αγνοείται, ανέφερε την Παρασκευή η Securities Times. Ορισμένοι επενδυτές κατήγγειλαν την υπόθεση στην τοπική αστυνομία, ανέφερε η εφημερίδα. Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Yicai σε ξεχωριστό δημοσίευμα ανέφερε ότι οι ερευνητές οικονομικού εγκλήματος στη Σαγκάη σφράγισαν τα γραφεία της εταιρείας στην πόλη.

Πολλοί από τους επενδυτές της Zhejiang Ruifengda ήταν θεσμικά όργανα, συμπεριλαμβανομένων εταιρειών που κατέχουν τίτλους στο χαρτοφυλάκιό τους, ανέφερε η Securities Times. Ένα ιδιωτικό ταμείο προσπάθησε να εξαργυρώσει την επένδυσή του στη Ruifengda τον Μάρτιο και δεν έχει λάβει ακόμη περίπου 33 εκατ. γιουάν, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Η Ruifengda ιδρύθηκε το 2016 και διαχειρίζεται περισσότερα από 3 δισ. γιουάν, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της.

Η Κίνα αυστηροποιεί τον έλεγχο των αμοιβαίων κεφαλαίων αντιστάθμισης κινδύνου, με νέους κανόνες που παρουσιάστηκαν τον περασμένο μήνα, αυξάνοντας το όριο του ενεργητικού και περιορίζοντας τη μόχλευση και τη χρήση παραγώγων. Οι κανόνες, που θα τεθούν σε ισχύ την 1η Αυγούστου, αναμένεται να εξαλείψουν τους πιο αδύναμους παίκτες και εκείνους που δεν συμμορφώνονται με τις οδηγίες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή