Η Korea Electric Power Corp βρίσκεται σε συνομιλίες με τη βρετανική κυβέρνηση για την κατασκευή πυρηνικού σταθμού στα ανοικτά των ακτών της Ουαλίας, ανέφεραν την Κυριακή οι Financial Times.

Η νοτιοκορεάτικη κρατική υπηρεσία κοινής ωφέλειας πραγματοποίησε συζητήσεις σε πρώιμο στάδιο με Βρετανούς αξιωματούχους στην τοποθεσία Wylfa στο Anglesey, ανέφερε η εφημερίδα.

Πυρηνική ενέργεια: Το γεωπολιτικό πεδίο που δίνουν μάχη Κίνα και Ρωσία

Ερωτηθείς για σχόλιο, εκπρόσωπος του υπουργείου Ενεργειακής Ασφάλειας και του Net Zero είπε ότι ο Andrew Bowie, υπουργός πυρηνικών και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της Βρετανίας, θα συναντηθεί με την KEPCO στο Λονδίνο την ερχόμενη εβδομάδα χωρίς να διευκρινίσει τον σκοπό.

«Έχουμε ήδη σημειώσει πρόοδο εξασφαλίζοντας δύο τοποθεσίες για να φιλοξενήσουν νέα έργα», είπε ο εκπρόσωπος σε δήλωση που εστάλη μέσω email. “Η Wylfa έχει εξαιρετικές δυνατότητες και χαιρετίζουμε το ενδιαφέρον όλων των μερών που θέλουν να επενδύσουν σε πυρηνικά έργα του Ηνωμένου Βασιλείου.»

Η εφημερίδα επικαλέστηκε έναν βρετανό κυβερνητικό αξιωματούχο που είπε ότι οι συνομιλίες βρίσκονται σε πρώιμα στάδια και ότι η υπουργός Ενέργειας Κλερ Κουτίνιο «θα καλωσόριζε πολύ κάθε ενδιαφέρον» για πυρηνικές επενδύσεις.

Ο δημόσιος φορέας που δημιουργήθηκε για την επίτευξη των στόχων, η Great British Nuclear, δήλωσε τον Απρίλιο ότι αγοράζει γη για πυρηνική ανάπτυξη από την Hitachi  στο Wylfa στο Ynys Mon/Anglesey και στο Oldbury-on- Severn στο Gloucestershire.

Η ιαπωνική Hitachi απέσυρε τα σχέδια για την κατασκευή πυρηνικού σταθμού ηλεκτροπαραγωγής στην τοποθεσία Wylfa το 2020, αφού απέτυχε να βρει ιδιώτες επενδυτές ή να εξασφαλίσει επαρκή κρατική υποστήριξη για το έργο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή