Οι καθυστερήσεις παράδοσης αεροσκαφών από την Boeing είναι «εξαιρετικά ενοχλητικές» και κοστίζουν πολλά χρήματα στη Lufthansa, αλλά η αμερικανική αεροδιαστημική βιομηχανία θα πρέπει να είναι σε θέση να επιλύσει τα προβλήματά της, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας σε συνέντευξη σε εφημερίδα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Lufthansa, Κάρστεν Σπορ, ήταν άμεσος όταν ρωτήθηκε από την ελβετική Neue Zuercher Zeitung πόσο άσχημα επηρέασαν την εταιρεία του οι πρόσφατες αποτυχίες στη Boeing και οι επακόλουθες καθυστερήσεις στις παραδόσεις.

Κραυγή απόγνωσης του CEO της Emirates για τα αεροπλάνα της Boeing που… δεν έρχονται

«Αυτό είναι εξαιρετικά ενοχλητικό και μας κοστίζει πολλά χρήματα», είπε ο Spohr στη συνέντευξη που δημοσιεύτηκε το Σαββατοκύριακο. «Ωστόσο, είμαι βέβαιος ότι η Boeing θα έχει τα προβλήματα υπό έλεγχο».

Το αφεντικό της Lufthansa είπε ότι η βιομηχανία χρειάζεται δύο ισχυρούς παρόχους, αναφερόμενος επίσης στον ευρωπαϊκό ανταγωνιστή της Boeing, την Airbus. «Όλοι ενδιαφέρονται να μπορέσει η Boeing να κατασκευάσει ξανά σπουδαία αεροσκάφη πιο αξιόπιστα σύντομα», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς εάν μπορούσε να φανταστεί την αγορά κινεζικών αεροσκαφών, ο Σπορ υποβάθμισε την προοπτική. «Δεδομένων των προτύπων ασφαλείας που εφαρμόζουμε στον Όμιλο Lufthansa, δεν νομίζω ότι αυτό είναι ρεαλιστικό για τα επόμενα χρόνια», είπε.

Ο Σπορ ήταν αισιόδοξος ότι μια προγραμματισμένη αγορά μεριδίου στην  ιταλική ITA Airways από τη Lufthansa θα λάβει έγκριση από τους ρυθμιστές και είπε ότι δεν θα ήταν διατεθειμένος να εγκαταλείψει τις υπερατλαντικές πτήσεις προς τη Βόρεια Αμερική ως παραχώρηση για να πάρει το πράσινο φως.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή