![Τραμπ: Υπόσχεται περικοπές φόρων σε όλες τις τάξεις αν εκλεγεί Πρόεδρος](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/03/trump.jpg)
Ο Ντόναλντ Τραμπ δεσμεύτηκε να διπλασιάσει τις φοροελαφρύνσεις αν κερδίσει μια δεύτερη θητεία ως πρόεδρος, κάνοντας μια σαφή αντιδιαστολή με το πρόγραμμα του προέδρου Τζο Μπάιντεν, ο οποίος έχει ζητήσει αυξήσεις φόρων για τις επιχειρήσεις και τους πλουσιότερους Αμερικανούς.
“Αντί για μια φοροεπιδρομή του Μπάιντεν, θα σας δώσω μια μεγάλη φοροαπαλλαγή του Τραμπ για τη μεσαία τάξη, την ανώτερη τάξη, την κατώτερη τάξη, την επιχειρηματική τάξη”, δήλωσε ο Τραμπ.
Ο Τραμπ κατακεραυνώνει τον Μπάιντεν: «Ειναι εντελώς ηλίθιος. Όλος ο κόσμος γελάει μαζί του»
Η φορολογία στο επίκεντρο των προγραμμάτων Τραμπ και Μπάιντεν
Όποιος υποψήφιος και αν κερδίσει τον Λευκό Οίκο τον Νοέμβριο, θα πρέπει να αναλάβει τις φορολογικές διαπραγματεύσεις το 2025, καθώς οι μειώσεις για τους φόρους εισοδήματος φυσικών προσώπων του νόμου Τραμπ του 2017 θα λήξουν, εκτός και αν επέμβει το Κογκρέσο.
Ο Μπάιντεν, ο οποίος οδεύει προς μια αναμενόμενη εκλογική ρεβάνς με τον Τραμπ, έχει δηλώσει ότι θα καταργήσει τις φορολογικές μειώσεις που ωφελούν τα νοικοκυριά που κερδίζουν πάνω από 400.000 δολάρια και θα αυξήσει τις εισφορές στους πλούσιους Αμερικανούς και τις μεγάλες επιχειρήσεις.
Τα σχόλια του Τραμπ το Σάββατο έριξαν περισσότερο φως στην έμφαση που δίνει στη μείωση των φόρων σε όλους τους τομείς, συμπεριλαμβανομένων των υψηλόμισθων και των επιχειρήσεων. Ο πιθανός προεδρικός υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων δεν έχει ακόμη δημοσιεύσει επίσημο φορολογικό σχέδιο.
Οι οικονομικοί σύμβουλοι του Τραμπ συναντώνται τακτικά μαζί του για να του παρουσιάσουν πολιτικές ιδέες, συμπεριλαμβανομένου ενός ενιαίου φόρου και άλλων ιδεών για την περαιτέρω μείωση των εισφορών. Νωρίτερα φέτος, ο Τραμπ είπε στους συμβούλους του ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να παρατείνει τις μειώσεις της φορολογίας φυσικών προσώπων και να διατηρήσει τον εταιρικό συντελεστή 21%, αντί να τον μειώσει στο 15% που υποστήριζε όσο ήταν στην εξουσία.
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Cucci: Η πτώση πωλήσεων στο τέταρτο τρίμηνο προβληματίζει τους αναλυτές](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/02/gucci-store-600x410.jpg)
Συνεχίζεται η πτώση πωλήσεων της Gucci
Τα έσοδα της Kering, στην οποία ανήκει η Gucci, ολόκληρου του έτους από δραστηριότητες του ομίλου ανήλθαν σε 2,6 δισεκατομμύρια ευρώ
![Βρετανία: Άντλησε 13 δισ. στερλίνες – Οι αγορές της πρόσφεραν 140 δισ.](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/07/ot_bonds_london11-768x450-1-600x352.png)
Το Λονδίνο ζήτησε 13 δισ. στερλίνες και οι αγορές του πρόσφεραν 140 δισ.
Η έκδοση καταρρίπτει το προηγούμενο ρεκόρ ζήτησης βρετανικών ομολόγων
![Φυσικό αέριο: Γιατί η Ευρώπη ανησυχεί όλο και περισσότερο για την αποθήκευση](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/12/illustration-600x405.jpg)
Γιατί η Ευρώπη ανησυχεί για την αποθήκευση φυσικού αερίου;
Καθώς η Μόσχα πίεζε τη ροή του φυσικού αερίου μέσω των ρωσικών αγωγών, η ΕΕ είχε καταφέρει να αποφύγει μια χειμερινή κρίση εφοδιασμού περιορίζοντας τη συνολική ζήτηση φυσικού αερίου
![Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για δασμούς Τραμπ: Θα απαντήσουμε με αντίμετρα](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/07/2024-07-18T130711Z_147724729_RC2PX8A4VN9I_RTRMADP_5_EU-VONDERLEYEN-PARLIAMENT-600x400.jpg)
«Σκληραίνει» τη στάση της η ΕΕ για τους δασμούς - Έρχονται αντίμετρα
Η πρόεδρος της Κομισιόν προειδοποίησε: «Οι αδικαιολόγητοι δασμοί στην ΕΕ δεν θα μείνουν αναπάντητοι» για να σημειώσει με νόημα ότι «θα προκαλέσουν αποφασιστικά και αναλογικά αντίμετρα»
![Novartis: Εξαγοράζει την Anthos Therapeutics έναντι 3,1 δισ. δολ.](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2021/09/novartis-600x364.jpg)
Στη Novartis για 3,1 δισ. δολ. η Anthos Therapeutics
Νέο deal στην Υγεία - Τι αναφέρει η Novartis
![Ίλον Μασκ: Κάτω από τα 400 δισ. δολάρια η καθαρή περιουσία του – Για πρώτη φορά το 2025](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/07/Elon-Musk-1024x682-1-600x400.jpg)
Η περιουσία του Μασκ κατρακυλά... έπεσε κάτω από τα 400 δισ. δολάρια
Η περιουσία του Μασκ μειώθηκε από το ιστορικό υψηλό των 486 δισεκατομμυρίων δολαρίων - Οι μετοχές της Tesla έχουν υποχωρήσει 27% από τότε που κορυφώθηκαν τον Δεκέμβριο
![Τραμπ: Δασμοί 25% στις εισαγωγές χάλυβα, αλουμινίου](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/trump-2-600x410.jpg)
O Τράμπ τράβηξε τη σκανδάλη - Δασμούς 25% σε αλουμίνιο και χάλυβα, χωρίς εξαιρέσεις
Σε νέα φάση πέρασε ο εμπορικός πόλεμος που είχε προαναγγείλει ότι θα εξαπέλυε ο Τραμπ
![Shein: Πώς σχεδιάζει να αποφύγει τους δασμούς Τραμπ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/01/shein-600x400.jpg)
Πώς η Shein σχεδιάζει να αποφύγει τους δασμούς Τραμπ
Η στρατηγική της Shein στοχεύει να αποφύγει την τιμωρητική πολιτική του Ντόναλντ Τραμπ για τα αγαθά που προέρχονται από την Κίνα
![Marks & Spencer: Δεν είμαστε κουμπαράς – Σταματήστε την αύξηση των φόρων](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/Marks-and-Spencer-600x422.jpg)
Marks & Spencer: Δεν είμαστε κουμπαράς – Σταματήστε την αύξηση των φόρων
Το αφεντικό της Marks & Spencer αντιτίθεται στην πρόθεση του βρετανικού υπουργείο Οικονομικών να επιβάλει σειρά νέων φόρων
![Αμερικανικά Ομόλογα: Ποιοι κατέχουν και πόσα – Τι ψάχνει ο Τραμπ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/01/ot_trump_agores-1024x600-1-600x300.png)
Ποιοι κατέχουν το αμερικανικό χρέος και τι ψάχνει ο Τραμπ στα ομόλογα
To αμερικανικό χρέος ξεπερνά τα 36 τρισ. δολάρια