Ο Ντόναλντ Τραμπ δεσμεύτηκε να διπλασιάσει τις φοροελαφρύνσεις αν κερδίσει μια δεύτερη θητεία ως πρόεδρος, κάνοντας μια σαφή αντιδιαστολή με το πρόγραμμα του προέδρου Τζο Μπάιντεν, ο οποίος έχει ζητήσει αυξήσεις φόρων για τις επιχειρήσεις και τους πλουσιότερους Αμερικανούς.

“Αντί για μια φοροεπιδρομή του Μπάιντεν, θα σας δώσω μια μεγάλη φοροαπαλλαγή του Τραμπ για τη μεσαία τάξη, την ανώτερη τάξη, την κατώτερη τάξη, την επιχειρηματική τάξη”, δήλωσε ο Τραμπ.

Ο Τραμπ κατακεραυνώνει τον Μπάιντεν: «Ειναι εντελώς ηλίθιος. Όλος ο κόσμος γελάει μαζί του»

Η φορολογία στο επίκεντρο των προγραμμάτων Τραμπ και Μπάιντεν

Όποιος υποψήφιος και αν κερδίσει τον Λευκό Οίκο τον Νοέμβριο, θα πρέπει να αναλάβει τις φορολογικές διαπραγματεύσεις το 2025, καθώς οι μειώσεις για τους φόρους εισοδήματος φυσικών προσώπων του νόμου Τραμπ του 2017 θα λήξουν, εκτός και αν επέμβει το Κογκρέσο.

Ο Μπάιντεν, ο οποίος οδεύει προς μια αναμενόμενη εκλογική ρεβάνς με τον Τραμπ, έχει δηλώσει ότι θα καταργήσει τις φορολογικές μειώσεις που ωφελούν τα νοικοκυριά που κερδίζουν πάνω από 400.000 δολάρια και θα αυξήσει τις εισφορές στους πλούσιους Αμερικανούς και τις μεγάλες επιχειρήσεις.

Τα σχόλια του Τραμπ το Σάββατο έριξαν περισσότερο φως στην έμφαση που δίνει στη μείωση των φόρων σε όλους τους τομείς, συμπεριλαμβανομένων των υψηλόμισθων και των επιχειρήσεων. Ο πιθανός προεδρικός υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων δεν έχει ακόμη δημοσιεύσει επίσημο φορολογικό σχέδιο.

Οι οικονομικοί σύμβουλοι του Τραμπ συναντώνται τακτικά μαζί του για να του παρουσιάσουν πολιτικές ιδέες, συμπεριλαμβανομένου ενός ενιαίου φόρου και άλλων ιδεών για την περαιτέρω μείωση των εισφορών. Νωρίτερα φέτος, ο Τραμπ είπε στους συμβούλους του ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να παρατείνει τις μειώσεις της φορολογίας φυσικών προσώπων και να διατηρήσει τον εταιρικό συντελεστή 21%, αντί να τον μειώσει στο 15% που υποστήριζε όσο ήταν στην εξουσία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή