Ο φόβος της ύφεσης αποτέλεσε ένα ισχυρό εργαλείο για τις αμερικανικές εταιρείες καθώς αποτελεί ένα βασικό λόγο για την ανακοίνωση των καλύτερων τριμηνιαίων κερδών σε σχέση με τις προσδοκίες των τελευταίων τουλάχιστον δύο ετών.ςεαλλ

Οι 459 εταιρείες του S&P 500 που ανακοίνωσαν τα οικονομικά τους αποτελέσματα αυτό το τρίμηνο κατέγραψαν κέρδη κατά μέσο όρο 8,4% υψηλότερα από τα αναμενόμενα, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg. Περίπου το 79% έχουν ξεπεράσει τις προσδοκίες για τα κέρδη, σε σύγκριση με το 76% το προηγούμενο τρίμηνο.

Το μεγάλο comeback των buybacks στη Wall Street [γραφήματα]

Η προσδοκία μιας ύφεσης μπορεί να συνέβαλε στην αξιοσημείωτη υπεραπόδοση. Οι εταιρείες θωρακίζονται, περικόπτουν τα κόστη και συσσωρεύουν μετρητά για να αποτρέψουν τις επιπτώσεις μιας οικονομικής επιβράδυνσης. Οι αναθεωρήσεις των κερδών ήταν καθοδικές ενόψει του πρώτου τριμήνου, αφήνοντας χώρο για περισσότερες δυνατότητες ανόδου. Οι εταιρείες “προσπαθούν να κάνουν περισσότερα με λιγότερα”, δήλωσε σε συνέντευξή του ο επικεφαλής μακροοικονομικής έρευνας της Lombard Odier Asset Management, Φλοριάν Ιελπό.

Σαφώς βελτιωμένη η εικόνα των αμερικανικών εταιρειών

Το μέσο μέγεθος της λεγόμενης «διπλής αστοχίας» του S&P 500 (δηλαδή μια εταιρεία με έσοδα και κέρδη κάτω από τις προσδοκίες), ήταν επίσης χαμηλότερο από το μέσο όρο μέχρι το πρωί της Πέμπτης, σύμφωνα με ενημερωτικό σημείωμα του επικεφαλής στρατηγικού αναλυτή μετοχών και ποσοτικής στρατηγικής της Evercore ISI, Τζούλιαν Εμάνουελ.

“Οι συνετές διοικήσεις θα παραμείνουν συνετές”, δήλωσε ο Εμάνουελ. “Δεν υπάρχει κανένας λόγος να πιστεύουμε ότι οι αμερικανικές εταιρείες δεν θα συνεχίσουν να κινούνται προσεκτικά, επειδή ειλικρινά είναι κάτι που έχει αποδώσει”.

Αντίθετα, τα έσοδα βρίσκονται κοντά στις προσδοκίες, καθώς ένα σταθερό μακροοικονομικό περιβάλλον διευκολύνει τους αναλυτές να προβλέψουν τις πωλήσεις και τις εταιρείες να κάνουν τα σχέδιά τους.

Οι αναφορές περί “ύφεσης” στα εταιρικά αποτελέσματα και στις τηλεδιασκέψεις μεταξύ των εταιρειών του S&P 500 έφθασαν στο χαμηλότερο επίπεδο από το πρώτο τρίμηνο του 2022, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg. Τα εντυπωσιακά οικονομικά αποτελέσματα έχουν κάνει τους αναλυτές να γίνονται πιο αισιόδοξοι και να αυξάνουν τις προβλέψεις τους για τα κέρδη με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων δύο ετών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές