Ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε σε συνέντευξή του ότι αν και δεν υποστηρίζει την ισραηλινή χερσαία επίθεση στη Ράφα, το Ηνωμένο Βασίλειο δεν έχει σκοπό να ακολουθήσει το παράδειγμα των ΗΠΑ και να διακόψει την παροχή όπλων στο Ισραήλ.

Είπε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο προμηθεύει μόλις το 1% των όπλων της χώρας και προειδοποίησε ότι το Ισραήλ πρέπει να κάνει περισσότερα για να προστατεύσει τους αμάχους και να επιτρέψει τη διέλευση της ανθρωπιστικής βοήθειας.

Ο στρατός του Ισραήλ μπαίνει στη Ράφα – Νύχτα τρόμου στη Λωρίδα της Γάζας

Υποστήριξε όμως ότι οι ΗΠΑ «βρίσκονται σε εντελώς διαφορετική θέση» από το Ηνωμένο Βασίλειο, επειδή είναι «ένας μαζικός κρατικός προμηθευτής όπλων».

Ανέφερε επίσης ότι την τελευταία φορά που τον προέτρεψαν να σταματήσει τις πωλήσεις όπλων στο Ισραήλ, όταν τρεις Βρετανοί σκοτώθηκαν σε αεροπορική επιδρομή εναντίον εργαζομένων σε ανθρωπιστικές οργανώσεις στη Γάζα, «λίγες ημέρες αργότερα υπήρξε μια βίαιη επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ».

«Αν απλά και μόνο ανακοινώσουμε σήμερα ότι θα αλλάξουμε την προσέγγισή μας για τις εξαγωγές όπλων, αυτό θα έκανε τη Χαμάς ισχυρότερη, θα αποδυνάμωνε το Ισραήλ και θα έκανε λιγότερο πιθανή μια συμφωνία απελευθέρωσης των ομήρων», πρόσθεσε.

«Οι μάχες θα μπορούσαν να σταματήσουν αύριο»

Ο βρετανός υπουργός δήλωσε ότι μια συμφωνία για την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα είναι «η σωστή απάντηση» για τον τερματισμό του πολέμου στη Λωρίδα.

«Η άποψή μου είναι ότι η σωστή απάντηση είναι να προσπαθήσουμε να σταματήσουμε τις μάχες με μια συμφωνία για τους ομήρους, επιτυγχάνοντας μια παύση στις μάχες και στη συνέχεια να τη χρησιμοποιήσουμε για να οικοδομήσουμε μια βιώσιμη κατάπαυση του πυρός χωρίς να επιστρέψουμε σε περαιτέρω συγκρούσεις», είπε ο Κάμερον στο Sky News. «Αλλά το πρόβλημα πάει πίσω στη Χαμάς», υποστήριξε.

«Στη Χαμάς προσφέρθηκε μια συμφωνία που θα απελευθέρωνε εκατοντάδες κρατούμενους από τις ισραηλινές φυλακές, που θα παρήγαγε μια παύση στις μάχες και δεν δέχονται αυτή τη συμφωνία», είπε.

«Η πραγματική πίεση θα πρέπει να ασκηθεί στη Χαμάς για να συμφωνήσει σε αυτή τη συμφωνία για τους ομήρους. Οι μάχες θα μπορούσαν να σταματήσουν αύριο», κατέληξε.

Πηγή: In.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Μαρινάκης για αναβάθμιση Scope: Επιβεβαιώθηκαν για μια ακόμα φορά οι θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας
Επικαιρότητα |

Μαρινάκης για αναβάθμιση Scope: Επιβεβαιώθηκαν ξανά οι θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας

«Η έκθεση της Scope υπογραμμίζει μεταξύ άλλων την ταχεία μείωση του δημόσιου χρέους, την επίτευξη ισχυρών πλεονασμάτων, τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων» είπε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος