Η Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδια για τις Μεταφορές, Χριστίνα Αλεξοπούλου πραγματοποίησε μία ακόμη αυτοψία στο έργο κατασκευής του σταθμού φόρτισης των νέων ηλεκτρικών λεωφορείων, στο αμαξοστάσιο του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) στη Σταυρούπολη.

Συγκεκριμένα, οι 55 ειδικοί φορτιστές, που τοποθετούνται στο σημείο θα εξυπηρετούν τα 110 ηλεκτρικά λεωφορεία, που έχουν, ήδη, ολοκληρώσει τις δοκιμαστικές διαδρομές και θα κυκλοφορήσουν τις επόμενες ημέρες στους δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Στο 80% η πρόοδος εργασιών στον αυτοκινητόδρομο Πάτρα-Πύργος μέχρι το τέλος του 2024

Η κυρία Αλεξοπούλου κατά την επίσκεψή της, διαπίστωσε τη σημαντική πρόοδο των εργασιών, οι οποίες βρίσκονται εντός των χρονοδιαγραμμάτων της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς η ολοκλήρωση του έργου θα συμβάλλει στην αναβάθμιση του παρεχόμενου έργου των αστικών συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης.

45.000 οχήματα υψηλής τάσης κινούνται στους ελληνικούς δρόμους

Τα Πιστοποιητικά Παρακολούθησης και Επιτυχίας του προγράμματος εκπαίδευσης: «Ηλεκτροκίνηση στην Πράξη», το οποίο πραγματοποιήθηκε υπό την επίβλεψη του Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (ΚΕΔΙΒΙΜ) του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας απένειμε η υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδια για τις Μεταφορές, Χριστίνα Αλεξοπούλου.

Η κυρία Αλεξοπούλου αφού ευχαρίστησε τον Σύλλογο Μηχανικών Ιδιοκτητών Συνεργείων Επισκευής Αυτοκινήτων Νομού Θεσσαλονίκης, την ΟΒΕΑΜΕ (Ομοσπονδία Βιοτεχνών Επισκευαστών Αυτοκινήτων, Μηχανών και Μοτοποδηλάτων Ελλάδος) αλλά και την INNORA, τεχνοβλαστό του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας για την πρόσκληση, επεσήμανε στην ομιλία της το πόσο σημαντική είναι για την ηλεκτροκίνηση η δημιουργία καταρτισμένου προσωπικού. «Οι σωστά εκπαιδευμένοι τεχνικοί υψηλής τάσης αποτελούν σημαντική παράμετρο, στην ασφαλή ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης, στη χώρα μας».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην ηλεκτροκίνηση μέσα από αριθμούς, καθώς όπως είπε: «Σήμερα στη χώρα μας κυκλοφορούν περίπου 14.000 αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα και άλλα 30.000 επαναφορτιζόμενα υβριδικά. Συνολικά 45.000 οχήματα υψηλής τάσης, κινούνται στους δρόμους της χώρας. Σ’ αυτά προστίθενται και πάρα πολλά, απλά υβριδικά οχήματα, που επίσης φέρουν κύκλωμα υψηλής τάσης άνω των 60 Volt. Πρέπει λοιπόν οι ενέργειες να γίνονται συντεταγμένα με γνώση και αυστηρές προδιαγραφές ασφαλείας. Είναι σημαντικό, ότι σταδιακά, μέσα από αυτά τα προγράμματα εκπαίδευσης, δημιουργείται μια δεξαμενή ανθρώπων που έχουν την γνώση, μια κουλτούρα ασφαλείας, απαραίτητη για την ομαλή ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης, στη χώρα μας».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green