Η ταινία “Το Βασίλειο του Πλανήτη των Πιθήκων” της Walt Disney σημείωσε εισπράξεις 56,5 εκατ. δολαρίων, κατακτώντας την πρώτη θέση στο αμερικανικό box office αυτό το Σαββατοκύριακο, ξεπερνώντας τις προβλέψεις.

Η ταινία, η οποία προβλεπόταν να ανοίξει με 40 έως 50 εκατ. δολάρια, είναι η πρώτη κυκλοφορία νέας ταινίας της Disney στις αίθουσες φέτος δίνοντας στο ιστορικό στούντιο μια ανάσα μετά από μια σειρά δαπανηρών αποτυχιών. Ο Άλαν Μπέργκμαν, συμπρόεδρος του τμήματος ψυχαγωγίας της Disney, δήλωσε ότι είναι μεταξύ των ταινιών που αναμένει να αναζωογονήσουν το στούντιο το 2024.

Περιόρισε τις ζημίες και ξεπέρασε τις προσδοκίες η Disney

Επιχείρηση «ανασύσταση» για την Disney

Ο διευθύνων σύμβουλος Μπομπ Ίγκερ έχει καταστήσει την επανοικοδόμηση του κινηματογραφικού ομίλου πίσω στην παλιά του μορφή βασικό ως στόχο της δεύτερης θητείας του από τότε που επέστρεψε στην εταιρεία τον Νοέμβριο του 2022. Έχει καθυστερήσει ορισμένες ταινίες για να βελτιώσει την ποιότητα της παραγωγής και να αναβάλει τα έξοδα παραγωγής και μάρκετινγκ. Οι άλλες ταινίες μεγάλου προϋπολογισμού της Disney που αναμένεται να προβληθούν φέτος περιλαμβάνουν τις ταινίες Inside Out 2 της Pixar, Deadpool & Wolverine της Marvel, Moana 2 και Mufasa: Ο Βασιλιάς των Λιονταριών.

“Το Βασίλειο του Πλανήτη των Πιθήκων” δοκιμάζει την ελκυστικότητα του κινηματογραφικού franchise που απέκτησε η Disney στο πλαίσιο της εξαγοράς των περιουσιακών στοιχείων ψυχαγωγίας της 21st Century Fox ύψους 71,3 δισ. δολαρίων το 2019. Το άνοιγμα της ταινίας είναι το δεύτερο υψηλότερο στο franchise, ξεπερνώντας το War for the Planet of the Apes του 2017 και το Rise of the Planet of the Apes του 2011. Η ταινία με τις καλύτερες επιδόσεις στη σειρά ήταν το “Dawn of the Planet of the Apes” του 2014, το οποίο έκανε ντεμπούτο με 72,6 εκατ. δολάρια και έφτασε τα 710,6 εκατ. δολάρια παγκοσμίως.

Ο βραχίονας των κινηματογραφικών δραστηριοτήτων της Disney έχασε 18 εκατ. δολάρια στο πιο πρόσφατο τρίμηνο, με τις πωλήσεις να μειώνονται κατά 40%.

Η σειρά θα συνεχιστεί

“Ο Πλανήτης των Πιθήκων” του 1968, με τον Τσάρλτον Χέστον ως αστροναύτη που προσγειώνεται σε έναν κόσμο που διοικείται από πιθήκους, θεωρείται ένα αριστούργημα επιστημονικής φαντασίας. Αμέσως δημιούργησε τέσσερα σίκουελ, δύο τηλεοπτικές σειρές και πλούσιο merchandise με φιγούρες δράσης και ένα παιχνίδι-δεντρόσπιτο.

Το ριμέικ του 2001 με πρωταγωνιστή τον Μαρκ Γουόλμπεργκ δεν είχε την ίδια επιτυχία. Η Fox επανεκκίνησε το franchise το 2011 με την τριλογία με πρωταγωνιστή τον Andy Serkis ως Caesar, τον ηγέτη μιας ευφυούς φυλής πιθήκων. Η νέα ταινία, η παραγωγή της οποίας κόστισε περίπου 160 εκατ. δολάρια, συνεχίζει αυτή την ιστορία μιας φυλής χιμπατζήδων που αγαπούν την ειρήνη, αντιμετωπίζοντας αυτή τη φορά μια αντίπαλη φατρία και έναν μυστηριώδη ανθρώπινο επισκέπτη.

Η τελευταία ταινία προορίζεται σαφώς να αποτελέσει μέρος μιας σειράς, με ένα τέλος που υποδηλώνει ότι θα ακολουθήσουν κι άλλα. Συγκέντρωσε μέσο όρο αποδοχής 80% μεταξύ των κριτικών, σύμφωνα με το RottenTomatoes.com, ορισμένοι από τους οποίους αναφέρθηκαν στο “οπτικό μεγαλείο” της, αλλά τη βρήκαν “όχι τόσο συγκινητική όσο η προηγούμενη τριλογία”.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus
Betshop.gr: Αναστέλλει τη λειτουργία της η πλατφόρμα διαδικτυακού στοιχήματος
Business of Sport |

Αναστέλλει τη λειτουργία της η Betshop.gr - Κατάσχεσε η εφορία τον τραπεζικό λογαριασμό εξυπηρέτησης πελατών της

Η εταιρεία B2B GAMING SERVICES που διαχειρίζεται τη Betshop.gr κάνει γνωστή την κατάσχεση του τραπεζικού λογαριασμού των πελατών της από τις φορολογικές αρχές