Πακέτο στήριξης για επενδύσεις και έρευνα σε ημιαγωγούς , αξίας άνω των 10 τρισεκατομμυρίων γουόν (7,30 δισεκατομμύρια δολάρια), σχεδιάζει η κυβέρνησης της Νότιας Κορέας όπως δήλωσε την Κυριακή ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, αφού έβαλε στόχο να κερδίσει έναν «πόλεμο» στη βιομηχανία των ημιαγωγών.

ΗΠΑ: Απαγορεύει την πώληση chip στην Huawei

Ο υπουργός Οικονομικών Τσόι Σανγκ -μοκ (Choi Sang-mok) είπε ότι η κυβέρνηση θα ανακοινώσει σύντομα λεπτομέρειες για το πακέτο, το οποίο στοχεύει υλικά τσιπ, κατασκευαστές εξοπλισμού και εταιρείες fabless σε όλη την αλυσίδα εφοδιασμού ημιαγωγών.

Το πρόγραμμα θα μπορούσε να περιλαμβάνει προσφορές για δάνεια πολιτικής και τη δημιουργία ενός νέου ταμείου που θα χρηματοδοτείται από κρατικά και ιδιωτικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, είπε ο Τσόι σε στελέχη εγχώριων κατασκευαστών εξοπλισμού τσιπ σε μια συνάντηση, ανέφερε το υπουργείο Οικονομικών σε δήλωση.

Η Νότια Κορέα κατασκευάζει επίσης ένα mega cluster στο Yongin, νότια της πρωτεύουσάς της, Σεούλ, την οποία διαφημίζει ως το μεγαλύτερο συγκρότημα υψηλής τεχνολογίας στον κόσμο.

Ο Πρόεδρος Γιουν Σοκ Γεολ  (Yoon Suk Yeol) έχει δεσμευτεί να διαθέσει όλους τους πιθανούς πόρους για να κερδίσει τον «πόλεμο» στις μάρκες, υποσχόμενος φορολογικά οφέλη για τις επενδύσεις.

Ανάλογη πολιτική ενίσχυσης και κινήτρων ακολουθούν και άλλες χώρες , όπως η Ινδία. Μόλις τον περασμένο Μάρτιο ο Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι εγκαινίασε τρεις μονάδες ημιαγωγών.

Ένα από αυτά τα εργοστάσια είναι μια κοινοπραξία μεταξύ της Tata Electronics και της Taiwan’s Powerchip Semiconductor Manufacturing (PSMC). Ο πρόεδρος της PSMC Φρανκ Χουάνγκ είπε στους Economic Times ότι στόχος είναι να δημιουργηθεί το πρώτο τσιπ ημιαγωγών της Ινδίας έως το 2026.

Η Foxconn, ο βασικός προμηθευτής της Apple, ανακοίνωσε τον περασμένο Νοέμβριο ότι σχεδιάζει να επενδύσει περισσότερα από 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια στην Ινδία για να εκπληρώσει τις «λειτουργικές ανάγκες» της.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία