Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν οι αγορές Ασίας-Ειρηνικού τη Δευτέρα, καθώς οι επενδυτές αξιολόγησαν τον υψηλότερο σε σχέση με τον αναμενόμενο πληθωρισμό στην Κίνα τον Απρίλιο.

Ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας και ο Topix ευρείας βάσης αντιστάθμισαν τις απώλειες που είχαν σημειωθεί νωρίτερα στη διάρκεια της συνεδρίασης και διατηρήθηκαν σταθεροί στη διαπραγμάτευση.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας υποχώρησε 0,20%, ενώ ο Kosdaq μικρής κεφαλαιοποίησης υποχώρησε 1%.

Ο αυστραλιανός S&P/ASX 200 έχασε 0,2%.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ αντέστρεψε τις προηγούμενες απώλειες  φθάνοντας σε άνοδο 0,4%, ενώ ο δείκτης CSI 300 της ηπειρωτικής Κίνας διατηρήθηκε σταθερός στη διαπραγμάτευση.

Μάκρο

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή της Κίνας αυξήθηκε κατά 0,3% σε ετήσια βάση, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων στο Reuters για άνοδο 0,2%.

Ο δείκτης τιμών παραγωγού, ωστόσο, υποχώρησε 2,5% σε ετήσια βάση, περισσότερο από την εκτιμώμενη πτώση 2,3%.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών είναι στραμμένο στο κορυφαίο στοιχείο της εβδομάδας που θα είναι το ΑΕΠ του πρώτου τριμήνου της Ιαπωνίας, το οποίο αναμένεται να έχει συρρικνωθεί κατά 1,5% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters, θέτοντας σε κίνδυνο τα σχέδια της Τράπεζας της Ιαπωνίας να αυξήσει τα επιτόκια.

Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό της Ινδίας θα ανακοινωθούν επίσης αργά σήμερα Δευτέρα, με οικονομολόγους που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters να αναμένουν ότι ο πληθωρισμός στην πέμπτη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου θα επιβραδυνθεί ελαφρά στο 4,8% τον Απρίλιο, από 4,85% του Μαρτίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές