Υποχωρούν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό και τα σχόλια των αξιωματούχων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου υποχωρεί κατά περισσότερες από 3 μονάδες βάσης στο 4,469% και του διετούς κατά περίπου 3 μονάδες βάσης στο 4,84%.

Wall Street: Πρεμιέρα εβδομάδας με άνοδο

Οι επενδυτές αναμένουν βασικά οικονομικά στοιχεία που θα ανακοινωθούν αυτή την εβδομάδα, συμπεριλαμβανομένου του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή του Απριλίου, ο οποίος αναμένεται την Τετάρτη και θα προσφέρει νέες πληροφορίες για το εάν ο πληθωρισμός των καταναλωτών υποχωρεί ή παραμένει σταθερός. Ο Δείκτης Τιμών Παραγωγού του Απριλίου, ο οποίος παρακολουθεί τον πληθωρισμό σε επίπεδο χονδρικής, αναμένεται επίσης αυτή την εβδομάδα.

Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής σημείωσαν ότι υπήρξε «έλλειψη περαιτέρω προόδου» όσον αφορά την επιστροφή του πληθωρισμού στο στόχο του 2%.

Οι αξιωματούχοι της Fed σε παρατηρήσεις τους έχουν επανειλημμένα υποδείξει ότι περιμένουν περισσότερα στοιχεία ότι ο πληθωρισμός υποχωρεί σταθερά προς αυτόν τον στόχο πριν λάβουν αποφάσεις νομισματικής πολιτικής, όπως είναι η αποκλιμάκωση των επιτοκίων.

Σύμφωνα με το οικονομικό ημερολόγιο μέσα στην εβδομάδα έχουν προγραμματιστεί ομιλίες στελεχών της Federal  Reserve στις οποίες θα εστιάσουν οι επενδυτές για να μπορέσουν να αντλήσουν στοιχεία για την πορεία της νομισματικής πολιτικής.

Ο δείκτης του πανεπιστημίου του Michigan Survey of Consumers Sentiment αντανακλούσε μια αρχική ένδειξη 67,4, πολύ χαμηλότερη από την εκτίμηση του Dow Jones για 76. Οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό αυξήθηκαν σύμφωνα με την έκθεση, με τις προοπτικές ενός έτους να αυξάνονται στο 3,5%, το οποίο ήταν 0,3 ποσοστιαίες μονάδες υψηλότερα σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές