Με θετικό πρόσημο ξεκίνησε η συνεδρίαση στη Wall Street, ενισχύοντας τις επιδόσεις των μετοχών της προηγούμενης εβδομάδας , με τη Wall Street να προσβλέπει σε νέα στοιχεία για τον πληθωρισμό αυτή την εβδομάδα.

Ο Dow Jones κέρδισε 126 μονάδες ή 0,3%. Ο S&P 500 σημείωσε επίσης άνοδο 0,3% μαζί με τον Nasdaq Composite.

Εισηγμένες: Μοιράζουν 3,8 δισ. ευρώ μερίσματα μετά τη χρονιά – ορόσημο του 2023

Το επενδυτικό ενδιαφέρον είναι εστιασμένο στις πληροφορίες που αφορούν τη νομισματική πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ και στα στοιχεία για την πορεία του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή (ΔΤΚ)  τον Απρίλιο. Οι έμποροι ελπίζουν ότι θα απομακρυνθεί το σενάριο της αύξησης των επιτοκίων παρά την επιμονή των πληθωριστικών πιέσεων.

Η έκθεση του πληθωρισμού θα χρησιμεύσει ως βασικό μέτρο για το κατά πόσον οι μετοχές μπορούν να παραμείνουν σε σταθερή βάση μετά από μια ισχυρότερη από την αναμενόμενη περίοδο κερδών πρώτου τριμήνου.

Τα αποτελέσματα μέχρι στιγμής έχουν βοηθήσει τις μετοχές να παραμείνουν ανθεκτικές παρά την υπερκάλυψη του πληθωρισμού. Το 92% του S&P 500 εταιρείες έχουν ανακοινώσει εταιρικά αποτελέσματα, με σχεδόν το 80% των εταιρειών να ξεπερνούν τις προβλέψεις της Wall Street, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet.

«Οι εκτιμήσεις για τα κέρδη μπορεί να έχουν γίνει υπερβολικά απαισιόδοξες οδηγώντας στα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του 24, και το εκτεταμένο beat-and-raise καθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου ανακοίνωσης αποτελεσμάτων φαίνεται να έχει καταλύσει την αλλαγή του κλίματος», έγραψε την Παρασκευή ο αναλυτής της Barclays, Venu Krishna.

Τα Futures

Τα  συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των αμερικανικών χρηματιστηριακής εκπλήρωσης αυξήθηκαν ελαφρώς τη Δευτέρα.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης που συνδέονται με τον S&P 500 ενισχύθηκαν κατά 0,3%, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Nasdaq 100 σημείωσαν άνοδο 0,4%. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του  Dow Jones σημείωσαν άνοδο 114 μονάδων ή 0,3%. Ο Dow Jones έκλεισε την Παρασκευή την όγδοη συνεχόμενη συνεδρίαση με κέρδη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street