Η Mubadala Energy πραγματοποίησε μια δεύτερη συνεχόμενη «σημαντική» ανακάλυψη φυσικού αερίου στην περιοχή Νότια Ανταμάν και ειδικότερα στο κοίτασμα Tangkulo-1 στα ανοιχτά της Ινδονησίας, κάνοντας χρήση του γεωτρύπανου West Capella της Seadrill. Η γεώτρηση διεξήχθη περίπου 65 χιλιόμετρα ανοικτά της Βόρειας Σουμάτρας στην Ινδονησία.

Με δυναμική που ξεπερνά τα 2 TCF (τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια) φυσικού αερίου, η περιοχή Ανταμάν γίνεται ένα από σημαντικά κοιτάσματα φυσικού αερίου παγκοσμίως, σύμφωνα με τη Mubadala.

Άδειες από το Ιράκ σε κινεζικές εταιρείες για έρευνες πετρελαίου

Συνδυαστικά με τη σημαντική ανακάλυψη στη γεώτρηση Layaran-1, που έγινε τον Δεκέμβριο του 2023, παρέχεται μια πλατφόρμα για τη συνεχή οργανική ανάπτυξη της Mubadala Energy στην περιοχή μέσω πρόσθετων δραστηριοτήτων έρευνας και αξιολόγησης, δήλωσε η εταιρεία. Η Mubadala είναι ο διαχειριστής της άδειας εκμετάλλευσης της Νότιας Αντάμαν, με ποσοστό 80%, ενώ η Harbour Energy κατέχει το υπόλοιπο 20%.

Η Νοτιοανατολική Ασία στο παιχνίδι της ενεργειακής μετάβασης

Η ανακάλυψη έγινε με το γεωτρύπανο West Capella της Seadrill, το οποίο θα προχωρήσει τώρα στην αξιολόγηση της ανακάλυψης Layaran, σηματοδοτώντας την τελευταία γεώτρηση αυτού του γύρου έρευνας και αξιολόγησης, ενημέρωσε η Harbour Energy. Το West Capella είναι το 6ης γενιάς γεωτρύπανο διπλής δραστηριότητας για εξαιρετικά μεγάλα βάθη με επιχειρησιακό ιστορικό στη Νοτιοανατολική Ασία και τη Δυτική Αφρική. Κατασκευάστηκε από τη Samsung Heavy Industries το 2008 και έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί σε βάθος 3 χιλιομέτρων, με το μέγιστο βάθος γεώτρησης να φτάνει τα περίπου 11,5 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με τον CEO της Mubadala Energy, Μανσούρ Μοχάμεντ αλ-Χάμεντ, «όταν [η νέα ανακάλυψη] προστεθεί στην πρόσφατη επιτυχία μας στο Layaran-1, αλλάζει τα δεδομένα και υπόσχεται να μεταμορφώσει το ενεργειακό τοπίο της Ινδονησίας και της Νοτιοανατολικής Ασίας και αποδεικνύει ότι η περιοχή στο Νότιο Ανταμάν είναι ένα από τα πιο σημαντικά ενεργειακά κοιτάσματα παγκοσμίως».

“Είμαι βέβαιος ότι μπορούμε να αξιοποιήσουμε το πλήρες δυναμικό αυτής της περιοχής, σύμφωνα με τη δέσμευσή μας να υποστηρίξουμε τα φιλόδοξα χρονοδιαγράμματα ανάπτυξης της κυβέρνησης. Η είδηση αυτή ενισχύει επίσης την ικανότητά μας να διαδραματίσουμε προληπτικό ρόλο στην ενεργειακή μετάβαση μέσω της στρατηγικής μας για το φυσικό αέριο”.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή