Αισιόδοξος για την αμερικανική οικονομία αλλά και για την Goldman Sachs εμφανίστηκε στη συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του Bloomberg στη σύνοδο κορυφής των γαλλικών επιχειρήσεων στις Βερσαλίες, ο διευθύνων σύμβουλος, Ντέιβιντ Σόλομον.

«Όταν οι εποχές είναι καλές, τα πράγματα βαίνουν καλώς», είπε ο Σόλομον. «Όταν οι καιροί είναι πιο δύσκολοι, τα πράγματα δεν είναι τόσο καλά». Εάν οι έξυπνοι συνάδελφοι συνεργαστούν και μπορούν να εξυπηρετήσουν τους πελάτες, «θα τα πάμε μια χαρά».

Goldman: Η αναταραχή που απειλεί την εύθραυστη ειρήνη του Σόλομον

Η μετοχή της τράπεζας έχει φτάσει σε υψηλά ρεκόρ, εν μέρει χάρη στην αύξηση των καθαρών εσόδων που κατέγραψε το πρώτο τρίμηνο.

Λιγότερες οι δημόσιες εγγραφές

Μετά από μια μακρά ήσυχη περίοδο, η αγορά για τις αρχικές δημόσιες εγγραφές «άνοιξε», είπε. Ωστόσο, ανησυχεί ότι «ολοένα και λιγότερες» εταιρείες εισέρχονται στο χρηματιστήριο.

«Αυτό είναι ανησυχητικό» σημειώνει. «Υπάρχει προφανώς άφθονο κεφάλαιο διαθέσιμο στις ιδιωτικές αγορές, αλλά πιστεύω ότι είναι σημαντικό να έχουμε ανοιχτές,  ισχυρές δημόσιες αγορές».

Το επίπεδο δραστηριότητας θα ανέβει στο δεύτερο εξάμηνο, αλλά «δεν θα είναι τόσο ισχυρό όσο ήταν το 2021», πρόσθεσε.

Η πρόσφατη πορεία της Goldman ήταν ταραχώδης, κυρίως λόγω της στροφή της στη λιανική τραπεζική. Η τράπεζα πέρασε μεγάλο μέρος του περασμένου έτους για να επεγκλωβιστεί από αυτή την προσπάθεια εν μέσω ευρύτερης επιβράδυνσης, με στόχο να κερδίσει πίσω τους επενδυτές εστιάζοντας στο βασικό έργο της: τις χρηματιστηριακές συναλλαγές και την επενδυτική τραπεζική. Αυτή η προσέγγιση απέδωσε καρπούς καθώς η τράπεζα αναπροσανατολίζεται ως απλούστερη εταιρεία.

Ο Σόλομον εκτιμά ότι η αμερικανική οικονομία «προχωράει». Νωρίτερα αυτό το έτος, είπε ότι ο πληθωρισμός είναι πιθανό να είναι πιο επίμονος από ό, τι ανέμεναν οι αγορές.

Μεταγραφή από την Fed

Αυτόν τον μήνα, η Goldman είπε ότι επαναπροσλάμβανε τον Ρομπ Κάπλαν,  ο οποίος είχε περάσει περισσότερα από 20 χρόνια εκεί πριν γίνει πρόεδρος της Federal Reserve Bank του Ντάλας. Θα είναι αντιπρόεδρος και μέλος της διοικητικής επιτροπής της εταιρείας.

«Αποφασίσαμε ότι πρέπει να επιστρέψει στο σπίτι», είπε ο Σόλομον.

Ο Κάπλαν αποχώρησε από τη Fed του Ντάλας μετά τις αποκαλύψεις ότι είχε διαπραγματευτεί μετοχές κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ενώ η Fed παρενέβη στις δημόσιες αγορές σε ένα ευρύ φάσμα περιουσιακών στοιχείων. Μια έκθεση που δημοσιεύθηκε τον Ιανουάριο ανέφερε ότι ο Κάπλαν δεν παραβίασε νόμους, ενώ σημείωσε ότι δεν ανέφερε τις ημερομηνίες που εκτελέστηκαν οι συναλλαγές του ή τις συναλλαγές που αφορούσαν συμβόλαια δικαιωμάτων προαίρεσης. Ο εσωτερικός επόπτης της Fed έκανε λόγο για «εμφάνιση σύγκρουσης συμφερόντων».

Ακόμη και όταν η τιμή της μετοχής της Goldman είχε έντονες διακυμάνσεις πέρυσι, ο Σόλομον δεν έχασε την πίστη του στην τράπεζά του: «Πάντα ένιωθα καλά με την Goldman Sachs».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή