Ο διευθύνων σύμβουλος της UBS, Σέρτζιο Ερμότι (Sergio Ermotti), δήλωσε τη Δευτέρα ότι η τράπεζά του εργάζεται σκληρά για να αποφύγει τυχόν καθυστερήσεις στην ενσωμάτωση της τεχνολογίας και των δεδομένων της με εκείνα της πρώην ανταγωνίστριας Credit Suisse, προειδοποιώντας ότι μια καθυστέρηση θα διαβρώσει την προγραμματισμένη εξοικονόμηση κόστους της τράπεζας.

UBS: Σχέδιο για πριμοδότηση όσων φέρουν πλούσιους πελάτες

Υπό τον Σ.Ερμότι , ο οποίος επέστρεψε στην UBS πέρυσι αφού αγόρασε την Credit Suisse κάτω απο συνθήκες έκτακτης ανάγκης, η τελευταία εναπομείνασα παγκόσμια τράπεζα της Ελβετίας αντιμετωπίζει ένα κομβικό έτος κατά το οποίο πρέπει να συνδυάσει συστήματα πληροφορικής και να μεταφέρει πελάτες από την Credit Suisse.

Και τα δύο θα μπορούσαν να κάνουν το επόμενο στάδιο της ενσωμάτωσης να είναι πιο δύσκολο, αναφέρει το Reuters.

«Για εμάς, ο πραγματικός κίνδυνος είναι να πρέπει να καθυστερήσουμε την υλοποίηση των συνεργειών», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της UBS στο Reuters σε συνέντευξή του στη Ζυρίχη.
«Έτσι, υπό αυτή την έννοια, φυσικά, πρέπει να σχεδιάσουμε και να είμαστε αξιόπιστοι σε ό,τι κάνουμε. Είμαι βέβαιος ότι κινούμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά δεν εφησυχάζουμε», δήλωσε.

Η μετάβαση των πελατών της Credit Suisse στις πλατφόρμες της UBS αρχίζει φέτος και ο στόχος του παροπλισμού του 30% των εφαρμογών της Credit Suisse θα είναι το «μέγιστο» που μπορεί να επιτευχθεί το 2024, είπε.

«Επώδυνη άσκηση»

Η UBS αναμένει 13 δισεκατομμύρια δολάρια σε εξοικονόμηση κόστους από τη συγχώνευση, η οποία σύμφωνα με τον Ermotti θα προέλθει κυρίως από τη μείωση του αριθμού του προσωπικού αλλά και από τη συγχώνευση συστημάτων πληροφορικής.

Η UBS έχει δει τις μετοχές της να εκτινάσσονται στα ύψη από την εξαγορά, με τους επενδυτές να είναι αισιόδοξοι για τις προοπτικές του συνδυασμένου ομίλου δεδομένου του χαμηλού κόστους απόκτησης, της τεράστιας αύξησης των περιουσιακών στοιχείων και μιας διαδικασίας ολοκλήρωσης που μέχρι στιγμής έχει εξελιχθεί σχετικά ομαλά.

Ο Σ.Ερμότι αρνήθηκε να αναφερθεί στο πόσοι άνθρωποι θα έχαναν δουλειά, λέγοντας μόνο ότι θα ήταν μια «επώδυνη άσκηση». Η τράπεζα, η οποία απασχολεί περισσότερους από 111.000 ανθρώπους, θα προσπαθήσει να μειώσει το εργατικό δυναμικό μέσω πρόωρων συνταξιοδοτήσεων και ανάθεσης σε εξωτερικούς συνεργάτες όπου είναι δυνατόν, αλλά οι περικοπές θέσεων εργασίας ήταν «αναπόφευκτες», είπε.

Κεφάλαια

Εκτός από τις προκλήσεις της ενσωμάτωσης, η UBS αντιμετωπίζει επίσης ρυθμιστικούς και πολιτικούς αντίθετους ανέμους, καθώς οι ελβετικές αρχές προσπαθούν να διασφαλίσουν το τραπεζικό σύστημα και να βελτιώσουν τον έλεγχο των δανειστών.

Ο Σ.Ερμότι δήλωσε ότι, ενώ συμφωνεί με τις περισσότερες από τις πρόσφατες προτάσεις της κυβέρνησης για να καταστήσει το ελβετικό τραπεζικό σύστημα ασφαλέστερο, δεν συμφωνεί με τα σχέδια να υποχρεωθεί η UBS να κατέχει περισσότερα κεφάλαια.

«Όταν μιλάμε για τους μόνους τομείς στους οποίους πιστεύουμε ότι είναι σκόπιμο να μην υπερβούμε είναι οι τομείς γύρω από το κεφάλαιο», δήλωσε.

«Η Ελβετία επωφελείται από την ύπαρξη ενός ισχυρού χρηματοπιστωτικού συστήματος, μια ισχυρή ανταγωνιστική UBS είναι μέρος αυτής της εξίσωσης και οι ενδιαφερόμενοι της UBS επωφελούνται επίσης από το γεγονός ότι είναι μια εταιρεία με έδρα την Ελβετία», πρόσθεσε.

Είπε ότι μέσω της εξαγοράς της Credit Suisse, η UBS έπρεπε ήδη να βάλει στην άκρη 20 δισεκατομμύρια δολάρια επιπλέον σε κεφάλαιο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή