Οι υπάλληλοι της Apple σε ένα κατάστημα λιανικής στο Νιου Τζέρσεϊ ψήφισαν κατά της ένταξής τους σε συνδικάτο, καταπνίγοντας δυνητικά τα σχέδια για την οργάνωση του εργατικού δυναμικού του τεχνολογικού γίγαντα σε εθνικό επίπεδο.

Οι εργαζόμενοι στο κατάστημα στο Short Hills του Νιου Τζέρσεϊ, ψήφισαν 57-41 κατά της ένταξης στο συνδικάτο Communication Workers of America (CWA) σε εκλογές που ολοκληρώθηκαν το Σάββατο, σύμφωνα με καταμέτρηση του National Labor Relations Board.

Apple: Η πρέσα που συνθλίβει… την ανθρώπινη δημιουργικότητα – Η Silicon Valley φροντίζει για αυτό

Ήταν οι πρώτες συνδικαλιστικές εκλογές σε κατάστημα της Apple από το 2022, όταν οι εργαζόμενοι σε δύο καταστήματα στο Μέριλαντ και την Οκλαχόμα ψήφισαν υπέρ της σύστασης συνδικάτου.

Έκτοτε, η CWA έχει αποσύρει αναφορές για τη διεξαγωγή εκλογών σε πολλά καταστήματα και κατηγόρησε την Apple για παράνομη αποθάρρυνση της συνδικαλιστικής οργάνωσης των εργαζομένων της.

Η Apple δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα του Reuters για σχολιασμό. Σε μια ανακοίνωσή της τον περασμένο μήνα, απαντώντας σε σχετικό αίτημα διεξαγωγής εκλογών στο κατάστημα Short Hills, η εταιρεία υποστήριξε ότι παρείχε αμοιβές και προνόμια «ανώτερου επιπέδου στους εργαζόμενους λιανικής.

Το συνδικάτο CWA έχει στη διάθεσή του πέντε ημέρες για να υποβάλει αντιρρήσεις για τα αποτελέσματα των εκλογών, όπως επιχειρήματα ότι η Apple προέβη σε παράνομες πρακτικές στους εργασιακούς χώρους πριν από την ψηφοφορία.

Κατηγορίες για στοχοποίηση συνδικαλιστών

Το CWA υπέβαλε καταγγελία στην NLRB – το αμερικανικό «ΣΕΠΕ» – την περασμένη εβδομάδα κατηγορώντας την Apple ότι στοχοποίησε έναν εκ των πρωτεργατών εργαζομένων της εκστρατείας συνδικαλιστικής οργάνωσης στο Short Hills υποχρεώνοντάς τον σε συναντήσεις με διευθυντές, ενώ δεν έγινε δεκτό αίτημά του για χορήγηση νόμιμης άδειας.

Σε ένα άλλο κρούσμα εργοδοτικής αυθαιρεσίας κατά το συνδικάτο CWA, ο διευθυντής ενός καταστήματος της Apple στο Μανχάταν παραβίασε τα δικαιώματα ενός εργαζομένου ρωτώντας αν υποστήριζε μια συνεχιζόμενη συνδικαλιστική εκστρατεία. Τουλάχιστον 35 παρόμοιες καταγγελίες στις οποίες έχει προβεί το σωματείο εκκρεμούν στο αρμόδια αμερικανική αρχή, καθώς ακόμα δεν έχουν εκδοθεί οι σχετικές αποφάσεις. Η Apple πάντως έχει αρνηθεί τους ισχυρισμούς του εργατικού συνδικάτου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία