Ο Τιμ Κουκ, ο οποίος διαδέχθηκε τον ιδρυτή της Apple, Στιβ Τζομπς, εκτόξευσε την Apple πάνω από τα 3 τρισεκατομμύρια δολάρια και την οδηγεί ενδεχομένως και πάνω από τα τα 4 τρισ. μέχρι το 2025, έκανε κατά γενική ομολογία εξαιρετική δουλειά.

Ωστόσο, ο 63χρονος CEO σκέφτεται και ποιος θα τον διαδεχθεί. Τον Οκτώβριο, ο ίδιος είχε δηλώσει πως επιδίωξή του είναι ο διάδοχός να προέρχεται από την Apple.

Και, σύμφωνα με «αρκετούς ανθρώπους εξοικειωμένους με τις εσωτερικές λειτουργίες της Apple», που μίλησαν στο Bloomberg, αυτό είναι ένα πολύ πιθανό σενάριο.

Apple: Η πρέσα που συνθλίβει… την ανθρώπινη δημιουργικότητα – Η Silicon Valley φροντίζει για αυτό

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Bloomberg, ο Κουκ σκοπεύει να παραμείνει για τουλάχιστον τρία χρόνια, αλλά ήδη στο τραπέζι έχουν μπει σενάρια διαδοχής.

Jeff Williams, Chief Operating Officer

Ο Williams θεωρείται ευρέως ως ο λογικός διάδοχος του Cook από το 2019, όταν ανέλαβε το στούντιο σχεδιασμού της Apple μετά την αποχώρηση του Chief Design Officer Jony Ive το 2019.

Ονομαζόταν κάποτε «ο Τιμ Κουκ του Τιμ Κουκ», καθώς και οι δύο έχουν παρόμοια στιλ ηγεσίας.

Ο Williams επέβλεψε την ανάπτυξη του Apple Watch και τώρα διαχειρίζεται τις παγκόσμιες δραστηριότητες της Apple.

Είναι ο άνθρωπος που πρόσφατα ανακοίνωσε ότι η εταιρεία εγκαταλείπει μια δεκαετή προσπάθεια να κατασκευάσει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Apple.

Ωστόσο, πηγές από την Apple μετέφεραν στο Bloomberg και την άποψη ότι επειδή ο Williams είναι 61 ετών, μπορεί να μην είναι μακροπρόθεσμος ηγέτης.

John Ternus, Senior Vice President of Hardware Engineering

Οι γνωρίζοντες είπαν στο Bloomberg ότι λόγω της ηλικίας του Williams, ο John Ternus πιθανότατα θα αντικαταστήσει τον Cook μόλις αποχωρήσει από την εταιρεία.

Στην Apple, η Ternus ηγείται της μηχανικής υλικών των iPhone, iPad, Mac και AirPods και βρίσκεται στην εταιρεία για πάνω από δύο δεκαετίες.

«Ο Tιμ τον συμπαθεί πολύ, γιατί μπορεί να κάνει μια καλή παρουσίαση, είναι πολύ ήπιος, δεν βάζει ποτέ τίποτα σε ένα email που είναι αμφιλεγόμενο και είναι πολύ επιφυλακτικός στη λήψη αποφάσεων», είπε στο Bloomberg άτομο από το στενό περιβάλλον της εκτελεστικής ομάδας της Apple. «Έχει πολλά διευθυντικά χαρακτηριστικά όπως ο Τιμ».

Άλλοι είπαν ότι δεν ήταν «καινοτόμος» και επεσήμαναν ότι ο Ternus βρισκόταν πίσω από την αμφιλεγόμενη εισαγωγή της γραμμής αφής για πληκτρολόγια MacBook, η οποία καταργήθηκε πέρυσι.

Οι λιγότερο πιθανοί υποψήφιοι

Το Bloomberg έγραψε και για δύο ακόμη στελέχη που θα μπορούσαν να διαδεχθούν τον Κουκ, αλλά είναι λιγότερο πιθανό να το κάνουν, σύμφωνα με έναν από τους γνωρίζοντες τα πράγματα μέσα στην εταιρεία.

Ο Craig Federighi, ανώτερος αντιπρόεδρος μηχανικής λογισμικού της Apple, είναι υπεύθυνος για την ανάπτυξη iOS και macOS.

Είναι πιο γνωστός στο κοινό από κάποιους άλλους συναδέλφους του.

H Deirdre O’Brien, ανώτερη αντιπρόεδρος λιανικής – την οποίο το Bloomberg περιέγραψε ως έμπιστη του Κουκ- είναι επίσης υποψήφια. Βοήθησε στην έναρξη των πρώτων καταστημάτων λιανικής της Apple το 2001, ανέλαβε την τρέχουσα θέση της το 2019.

Εάν η O’Brien αναλάμβανε ηγέτης, θα ήταν η πρώτη γυναίκα CEO της Apple, η οποία ιδρύθηκε το 1976.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία