Επέστρεψε στην κερδοφορία ο ιαπωνικός τεχνολογικός γίγαντας SoftBank Group.

Ειδικότερα, η εταιρεία ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 328,9 δισ. γιεν (2,11 δισ. δολάρια) για την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου, έναντι ζημίας 32 δισεκατομμυρίων γιεν την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους, όταν αντλήθηκαν κεφάλαια χρησιμοποιώντας το μερίδιο της SoftBank στον Όμιλο Alibaba, μετριάζοντας τις απομειώσεις στην αξία των ιδιωτικών εταιρειών χαρτοφυλακίου Vision Fund.

Το αποτέλεσμα σηματοδοτεί το δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο κερδών για τη SoftBank, η οποία ήταν εδώ και καιρό γνωστή τόσο για τα ασταθή αποτελέσματα όσο και για τα μεγάλα στοιχήματα σε εταιρείες τεχνολογίας.

Τον Φεβρουάριο, ο Chief Financial Officer Yoshimitsu Goto είπε ότι η εταιρεία επιστρέφει σε μια «τροχιά ανάπτυξης».

Παρόλα αυτά, δεν ήταν μια αδιάκοπη επιτυχία. Η επενδυτική μονάδα Vision Fund κατέγραψε επενδυτική ζημιά 57,5 ​​δισεκατομμυρίων γιεν, μετά από τρία συνεχόμενα τρίμηνα κερδών.

Τεχνητή νοημοσύνη: Έρχονται τσιπ AI και από την Arm Holdings

Στην τεχνητή νοημοσύνη

Εν τω μεταξύ, δημοσίευμα του Nikkei Asia αναφέρει ότι η θυγατρική της SoftBank, Arm, σχεδιάζει να κυκλοφορήσει τσιπ τεχνητής νοημοσύνης μέχρι το επόμενο έτος, καθώς η μάχη για την κυριαρχία των τσιπ τεχνητής νοημοσύνης εντείνεται.

Ο σχεδιαστής τσιπ με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, στον οποίο η SoftBank έχει μερίδιο 90%, θα δημιουργήσει μια μονάδα τσιπ AI για την κατασκευή ενός πρωτοτύπου μέχρι την άνοιξη του 2025, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Η SoftBank βρίσκεται σε συζητήσεις με κατασκευαστές συμβάσεων, συμπεριλαμβανομένης της TSMC της Ταϊβάν για την παραγωγή των τσιπ AI.

Ο βραχίονας σχεδιάζει τη θεμελιώδη αρχιτεκτονική πάνω στην οποία χτίζονται τα τσιπ. Στη συνέχεια πουλάει άδειες για τα σχέδιά της σε εταιρείες όπως η Qualcomm και η Nvidia , χρεώνοντας δικαιώματα για κάθε πώληση που πραγματοποιούν. Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι το 99% των premium smartphones τροφοδοτούνται από τεχνολογία Arm.

Η εταιρεία θα αναλάβει το αρχικό κόστος ανάπτυξης των τσιπ τεχνητής νοημοσύνης, το οποίο θα μπορούσε να φτάσει τα «εκατοντάδες δισεκατομμύρια γιεν», σύμφωνα με την έκθεση. Αφού δημιουργηθεί ένα σύστημα μαζικής παραγωγής, η επιχείρηση τσιπ τεχνητής νοημοσύνης της Arm θα μπορούσε να «αποχωριστεί και να τοποθετηθεί στο SoftBank».

Οι μετοχές του βραχίονα έχουν αυξηθεί σχεδόν κατά 45% μέχρι στιγμής φέτος και η κεφαλαιοποίησή του ανέρχεται σε πάνω από 113 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία της LSEG. Η εταιρεία εξαγοράστηκε από τη SoftBank το 2016 για 32 δισεκατομμύρια δολάρια και ήταν εισηγμένη στο Nasdaq πέρυσι.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία