Με μικτά πρόσημα έκλεισαν σήμερα οι ασιατικοί δείκτες, διορθώνοντας ελαφρώς μετά τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν ειδικά από τις οικονομίες της Ιαπωνίας και της Ινδίας, ενώ αρνητικά επέδρασε και η διόρθωση της Wall Street.

Ειδικότερα, ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ έκλεισε σταθεροποιητικά, χάνοντας τα ενδοσυνεδριακά του κέρδη, ενώ ο δείκτης CSI 300 της ηπειρωτικής Κίνας ανέστρεψε την πορεία του και έκλεισε κατά 0,18% χαμηλότερα.

Ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας και ο ευρύτερος Topix σημείωσαν άνοδο 0,46% και 0,25%, αντίστοιχα, κλείνοντας στις 38.356,06 και 2.730,95 μονάδες.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημείωσε άνοδο 0,11% στις 2.370,34 μονάδες, ενώ ο μικρότερης κεφαλαιοποίησης Kosdaq κέρδισε 0,9% και έκλεισε στις 862,15 μονάδες.

Ο S&P/ASX 200 στην Αυστραλία υποχώρησε κατά 0,3%, κλείνοντας την ημέρα στις 7.726,8 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές της Daiwa Securities Group υποχώρησαν περισσότερο από 5%, αφού η ιαπωνική χρηματιστηριακή εταιρεία δήλωσε ότι θα λάβει μερίδιο στην Aozora Bank. Οι μετοχές της Aozora Bank σημείωσαν άλμα 5%, αλλά εν τέλει έκλεισαν κατά 0,1% υψηλότερα.

Στα μάκρο της ημέρας, τα στοιχεία της Τράπεζας της Ιαπωνίας έδειξαν ότι ο εταιρικός πληθωρισμός ήταν σταθερός τον Απρίλιο σε σύγκριση με ένα χρόνο νωρίτερα, αλλά οι τιμές των εισαγωγών εκτινάχθηκαν τον περασμένο μήνα. Οι τιμές των εισαγωγών τον Απρίλιο αυξήθηκαν κατά 6,4% σε ετήσια βάση εν μέσω αδυναμίας του γεν.

Ο δείκτης τιμών εταιρικών αγαθών της Ιαπωνίας (CGPI) ή οι τιμές παραγωγού, αυξήθηκαν 0,9% σε ετήσια βάση τον περασμένο μήνα, όπως και τον Μάρτιο. Η ένδειξη ήταν ελαφρώς υψηλότερη από την πρόβλεψη δημοσκόπησης του Reuters για αύξηση 0,8%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές