
Με μικτά πρόσημα έκλεισαν σήμερα οι ασιατικοί δείκτες, διορθώνοντας ελαφρώς μετά τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν ειδικά από τις οικονομίες της Ιαπωνίας και της Ινδίας, ενώ αρνητικά επέδρασε και η διόρθωση της Wall Street.
Ειδικότερα, ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ έκλεισε σταθεροποιητικά, χάνοντας τα ενδοσυνεδριακά του κέρδη, ενώ ο δείκτης CSI 300 της ηπειρωτικής Κίνας ανέστρεψε την πορεία του και έκλεισε κατά 0,18% χαμηλότερα.
Ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας και ο ευρύτερος Topix σημείωσαν άνοδο 0,46% και 0,25%, αντίστοιχα, κλείνοντας στις 38.356,06 και 2.730,95 μονάδες.
Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημείωσε άνοδο 0,11% στις 2.370,34 μονάδες, ενώ ο μικρότερης κεφαλαιοποίησης Kosdaq κέρδισε 0,9% και έκλεισε στις 862,15 μονάδες.
Ο S&P/ASX 200 στην Αυστραλία υποχώρησε κατά 0,3%, κλείνοντας την ημέρα στις 7.726,8 μονάδες.
Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές της Daiwa Securities Group υποχώρησαν περισσότερο από 5%, αφού η ιαπωνική χρηματιστηριακή εταιρεία δήλωσε ότι θα λάβει μερίδιο στην Aozora Bank. Οι μετοχές της Aozora Bank σημείωσαν άλμα 5%, αλλά εν τέλει έκλεισαν κατά 0,1% υψηλότερα.
Στα μάκρο της ημέρας, τα στοιχεία της Τράπεζας της Ιαπωνίας έδειξαν ότι ο εταιρικός πληθωρισμός ήταν σταθερός τον Απρίλιο σε σύγκριση με ένα χρόνο νωρίτερα, αλλά οι τιμές των εισαγωγών εκτινάχθηκαν τον περασμένο μήνα. Οι τιμές των εισαγωγών τον Απρίλιο αυξήθηκαν κατά 6,4% σε ετήσια βάση εν μέσω αδυναμίας του γεν.
Ο δείκτης τιμών εταιρικών αγαθών της Ιαπωνίας (CGPI) ή οι τιμές παραγωγού, αυξήθηκαν 0,9% σε ετήσια βάση τον περασμένο μήνα, όπως και τον Μάρτιο. Η ένδειξη ήταν ελαφρώς υψηλότερη από την πρόβλεψη δημοσκόπησης του Reuters για αύξηση 0,8%.


Latest News

Πιέζει τις ευρωαγορές η βουτιά της ASML
Η εταιρεία κρίσιμων τσιπ ASML σημειώνει πτώση 6,5%

Επανήλθαν οι ανησυχίες στην Ασία, πτώση στις αγορές
Οι ασιατικές μετοχές που σχετίζονται με τους ημιαγωγούς υποχώρησαν μετά την ανακοίνωση της Nvidia ότι θα χρεωθεί περίπου 5,5 δισ. δολάρια για την εξαγωγή μονάδων επεξεργασίας γραφικών H20 στην Κίνα

Νέο ρεκόρ πάνω από τα 3.300 δολ. για τον χρυσό
Ο δείκτης του δολαρίου υποχώρησε 0,4% έναντι των αντιπάλων του , καθιστώντας τον χρυσό πιο ελκυστικό για άλλους κατόχους νομισμάτων

Στις αγορές με 10ετές ομόλογο βγαίνει σήμερα το Δημόσιο
Το σχέδιο του ΟΔΔΗΧ για την επανέκδοση 10ετούς ομολόγου

Νέα πτώση στο πετρέλαιο - «Καμπανάκι» από τον ΔΟΕ
Οι επενδυτές αναζητούν έναν καταλύτη που θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια πιο ουσιαστική ανάκαμψη στο πετρέλαιο

Μικρή πτώση για τη Wall Street και «ξεκούραση» μετά τις φρενήρεις εβδομάδες - Ανάσα για δολάριο και ομόλογα
Η Wall Street ξεκουράζετε μετά από φρενήρης εβδομάδες μεταβλητότητας - Ανάσα για δολάριο και ομόλογα

Όλα τα σενάρια για το μεγάλο sell off στα αμερικανικά ομόλογα - Ο ρόλος του Κόκκινου Δράκου
Το μεγάλο sell off στα αμερικανικά ομόλογα δημιούργησε πλήθος ερωτήματα για τους πωλητές αλλά και την αξιοπιστία της ισχυρότερης αγοράς ομολόγων στον κόσμο

Δεύτερη μέρα ισχυρών κερδών για τον Stoxx 600 - «Στο πράσινο» οι ευρωαγορές
Οι κλάδοι των ακινήτων και των τραπεζών οδήγησαν την άνοδο

Στις αγορές με 10ετές ομόλογο βγαίνει το Δημόσιο
Το σχέδιο του ΟΔΔΗΧ για την επανέκδοση 10ετούς ομολόγου

Με 4x4 έτρεξε το ΧΑ - Διαπέρασε και τις 1.650 μονάδες ο Γενικός Δείκτης
Το Χρηματιστήριο Αθηνών έκλεισε την τέταρτη συνεχόμενη ανοδική του συνεδρίαση