Μικρές διακυμάνσεις εμφανίζουν σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες αναμένουν τα στοιχεία από τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, ενώ σε επίπεδο τίτλων ξεχωρίζει η Delivery Hero.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει πτώση 0,01%, με τον κλάδο των ταξιδίων να χάνει 0,9%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,05% στις 8.419 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει πτώση 0,19% στις 18.707 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται χαμηλότερα κατά 0,08% στις 8.203 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές της Delivery Hero σημειώνουν άλμα 19%, αφού ανακοίνωσε ότι η Uber θα αγοράσει την επιχείρηση Foodpanda στην Ταϊβάν και θα αποκτήσει νέες μετοχές της γερμανικής εταιρείας. Η συμφωνία, η οποία είναι ύψους 1,25 δισ. δολαρίων, θα επιτρέψει στην Delivery Hero να επικεντρώσει τους πόρους της σε άλλα μέρη του παγκόσμιου αποτυπώματος της.

Οι αγορές τηρούν επίσης στάση αναμονής για την ανακοίνωση του δείκτη τιμών καταναλωτή του Απριλίου στις ΗΠΑ, η οποία αναμένεται να δημοσιευτεί την Τετάρτη. Οι αναλυτές αναμένουν ότι θα αυξηθεί κατά 0,4% τον Απρίλιο σε μηνιαία βάση, ή 3,4% σε ετήσια.

Τα μάκρο

Στα μάκρο της ημέρας, η ανεργία στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκε στο 4,3% τους τρεις μήνες έως τον Μάρτιο, σύμφωνα με νέα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας. Ο δείκτης ήταν σύμφωνος με τις προσδοκίες των αναλυτών, αν και αυξήθηκε ελαφρώς από το 4,2% που είχε καταγραφεί το προηγούμενο τρίμηνο έως τον Φεβρουάριο.

Οι μισθοί εξαιρουμένων των μπόνους αυξήθηκαν επίσης κατά 6% το τρίμηνο σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Οι αναλυτές είχαν προβλέψει αύξηση μισθών 5,9%.

Την ίδια ώρα, ο πληθωρισμός στη Γερμανία επιβεβαιώθηκε στο 2,2% τον Απρίλιο, σύμφωνα με έκθεση της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας Destatis. Σε μηνιαία βάση ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή (ΔΤΚ) σημείωσε άνοδο 0,5%. Και τα δύο στοιχεία ήταν σύμφωνα με την προκαταρκτική ανάγνωση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές