Έντονη νευρικότητα και αρκετές εναλλαγές προσήμου εμφάνισαν σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες κράτησαν επί της ουσίας στάση αναμονής ενόψει των στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 0,2%, με τον κλάδο των αυτοκινητοβιομηχανιών να κερδίζει 1,4%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 0,16% στις 8.428 μονάδες, ο γερμανικός DAX κατέγραψε πτώση 0,10% στις 18.723 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε υψηλότερα κατά 0,20% στις 8.225 μονάδες.

Αντέχει στον πληθωρισμό η Wall Street- Άλμα στα meme stocks

Σε επίπεδο τίτλων

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές της Delivery Hero σημείωσαν άλμα 26%, αφού ανακοίνωσε ότι η Uber θα αγοράσει την επιχείρηση Foodpanda στην Ταϊβάν και θα αποκτήσει νέες μετοχές της γερμανικής εταιρείας. Η συμφωνία, η οποία είναι ύψους 1,25 δισ. δολαρίων, θα επιτρέψει στην Delivery Hero να επικεντρώσει τους πόρους της σε άλλα μέρη του παγκόσμιου αποτυπώματος της.

Εν τω μεταξύ, οι μετοχές της βρετανικής εταιρείας Anglo American υποχώρησαν κατά 3,4% μετά την ανακοίνωση μιας στρατηγικής αναμόρφωσης για την απλοποίηση των εργασιών της εν μέσω συνεχιζόμενων προσπαθειών εξαγοράς από τον ανταγωνιστικό όμιλο BHP.

Οι αγορές τήρησαν επίσης στάση αναμονής για την ανακοίνωση του δείκτη τιμών καταναλωτή του Απριλίου στις ΗΠΑ, η οποία αναμένεται να δημοσιευτεί την Τετάρτη. Οι αναλυτές αναμένουν ότι θα αυξηθεί κατά 0,4% τον Απρίλιο σε μηνιαία βάση, ή 3,4% σε ετήσια.

Στα μάκρο της ημέρας

Στα μάκρο της ημέρας, η ανεργία στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκε στο 4,3% τους τρεις μήνες έως τον Μάρτιο, σύμφωνα με νέα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας. Ο δείκτης ήταν σύμφωνος με τις προσδοκίες των αναλυτών, αν και αυξήθηκε ελαφρώς από το 4,2% που είχε καταγραφεί το προηγούμενο τρίμηνο έως τον Φεβρουάριο.

Οι μισθοί εξαιρουμένων των μπόνους αυξήθηκαν επίσης κατά 6% το τρίμηνο σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Οι αναλυτές είχαν προβλέψει αύξηση μισθών 5,9%.

Την ίδια ώρα, ο πληθωρισμός στη Γερμανία επιβεβαιώθηκε στο 2,2% τον Απρίλιο, σύμφωνα με έκθεση της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας Destatis. Σε μηνιαία βάση ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή (ΔΤΚ) σημείωσε άνοδο 0,5%. Και τα δύο στοιχεία ήταν σύμφωνα με την προκαταρκτική ανάγνωση.

Ένα ακόμη μικρό βήμα πίσω για το ΧΑ -Στο -3,8% ο Τιτάν

Ένα ακόμη βήμα πίσω έκανε το χρηματιστήριο Αθηνών σήμερα, το οποίο κάνει μια μικρή, προς το παρόν διόρθωση μετά τα νέα υψηλά που βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα, η οποία όμως αναχαιτίζεται σε μεγάλο βαθμό από τις στηρίξεις που ενεργοποιούν αρκετοί τίτλοι του.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,29% στις 1.471,78 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ 1.476,45 μονάδων (+0,02%) και 1.467,05 μονάδων (-0,61%). Ο τζίρος ανήλθε στα 107 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 20,9 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 1,7 εκατ. τεμάχια αξίας 15,6 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με απώλειες 0,33% στις 3.561,61 μονάδες, ενώ στο -0,24% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές και ο Mid Cap και στις 2.374,60 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με πτώση 0,23% στις 1.281,78 μονάδες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές