Στηρίξεις έναντι της νευρικότητας των υπολοίπων δεικτών της Wall Street έδωσε σήμερα ο Nasdaq, καθώς επανήλθαν οι ανησυχίες ότι οι πιέσεις στον πληθωρισμό ενδεχομένως να συνεχιστούν, όπως έδειξαν και τα στοιχεία από τις τιμές παραγωγού.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,32% στις 39.557 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη 0,48% στις 5.246 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,75% στις 16.511 μονάδες.

UBS: Ήρθε η ώρα των ευρωπαϊκών μετοχών, θα υπεραποδώσουν έναντι των αμερικανικών

Σε επίπεδο τίτλων, το ράλι μετοχών meme συνεχίστηκε και σήμερα, με τις μετοχές της GameStop Corporation να εκτοξεύονται περισσότερο από 61% και την AMC Entertainment Holdings να κλείνουν στο +32%. Το ράλι φαινομενικά ξεκίνησε όταν ο Keith Gill, ο trader που είναι γνωστός ως “Roaring Kitty” στο X, επέστρεψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για πρώτη φορά μετά την τρέλα των μετοχών meme το 2021. Από τα πιθανά σενάρια για τη μακροοικονομία στο δεύτερο εξάμηνο του 2024, είναι πολύ πιθανό οι ΗΠΑ να μην δουν κάποια απότομη αποδυνάμωση στο εγγύς μέλλον.

Η νευρικότητα ήταν παρούσα πάντως σε ολόκληρη σχεδόν τη συνεδρίαση, καθώς τα τελευταία στοιχεία για τις τιμές παραγωγού άλλαξαν τις προσδοκίες για τα επόμενα βήματα της Federal Reserve. Μάλιστα, ο ίδιος ο επικεφαλής της, Τζερόμ Πάουελ, επιβεβαίωσε τα  σχέδια της Ομοσπονδιακής Τράπεζας να διατηρήσει τα επιτόκια στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 23 χρόνων για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Σε κάθε περίπτωση, η πορεία του δείκτη τιμών παραγωγού για τον Απρίλιο ήταν πάνω από τις εκτιμήσεις, περιορίζοντας τις προσδοκίες ότι η Federal Reserve θα αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια αργότερα φέτος καθώς ο πληθωρισμός εξασθενεί. Ο ΔΤΠ ήταν στο 0,5% τον Απρίλιο, υψηλότερο από το 0,3% που ανέμεναν οι οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση του Dow Jones.

Σε αυτό το σημείο, ορισμένοι επενδυτές μπορεί να μην έχουν αποτιμήσει πλήρως την πιθανότητα ο πληθωρισμός να παραμείνει σε αυτά τα υψηλά επίπεδα, δήλωσε η Μέγκαν Χόρνμαν, επικεφαλής επενδύσεων της Verdence Capital Advisors. «Η αγορά είναι λίγο εφησυχασμένη – έχουν συνηθίσει στη ρητορική του Πάουελ», είπε. «Κατά τη γνώμη μας, όσο περισσότερο αυτή η αγορά συνεχίζει να αγνοεί τι συμβαίνει στο μετωπο του πληθωρισμού, τόσο μεγαλύτερη πτώση μπορούμε να δούμε κάποια στιγμή», πρόσθεσε

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street