Υπό το βάρος της πτώσης του Τιτάνα και της Τέρνα Ενεργειακής βρίσκεται αυτήν την ώρα το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο προσπαθεί να κρατηθεί μακριά από τη στήριξη των 1.460 μονάδων, με τη βοήθεια των Coca Cola και ΟΤΕ.

Χαλκός: Σε υψηλά δύο ετών – Τι τροφοδοτεί το ράλι

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,47% στις 1.469,17 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 41,2 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 8,2 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,42% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.558,27 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός απώλειες 0,50% στις 1.278,32 μονάδες.

Αναδίπλωση εντός ορίων

Η αγορά από χτες επιχειρεί μια αναδίπλωση και μια διαχείριση των κερδών των τελευταίων ημερών, προσπαθώντας να αναπροσαρμόσει τις θέσεις της. Και όπως φαίνεται από τη συναλλακτική δραστηριότητα, οι κινήσεις είναι ακόμη προσεκτικές, καθώς παρά τις πιέσεις, δεν απειλούνται προς ώρας οι κοντινές στηρίξεις.

Στο μεταξύ, η αγορά περιμένει σήμερα το βράδυ τις αλλαγές στους δείκτες MSCI, οι οποίες πιθανότατα να μην έχουν άμεσο ελληνικό ενδιαφέρον, αλλά θα επηρεάσουν έμμεσα τις ροές στην αγορά (το rebalancing θα γίνει στις 3/6). Σήμερα στον MSCI Greece Standard περιλαμβάνονται 10 μετοχές (ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Jumbo, ∆ΕΗ, Eurobank, Alpha Bank, Εθνική, Τράπεζα Πειραιώς, Μυτιληναίος και Motor Oil), ενώ υπήρξαν κάποια σενάρια για είσοδο της Τιτάν, αλλά αυτά υποβαθμίστηκαν σήμερα, με τις ανάλογες πιέσεις στη μετοχή.

Στη μεγάλη εικόνα πάντως, οι μικροδιορθώσεις της αγοράς στα τρέχοντα επίπεδα βελτιώνουν και τις πιθανότητες η προσέγγιση της περιοχής των 1.500 μονάδων να μην πυροδοτήσει περαιτέρω πωλήσεις, αυξάνοντας το ενδεχόμενο μιας πιο ουσιώδους διόρθωσης. Άλλωστε, οι προηγούμενες μικροδιορθώσεις έχουν εξαντληθεί φέτος έως τα επίπεδα των 1.350 – 1.360 μονάδων, όπου ενεργοποιούνται εκ νέου οι αγοραστές.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, ο Τιτάνας χάνει 3,68%, με την Τέρνα Ενεργειακή και τη ΓΕΚ Τέρνα να είναι στο -2,86% και -2,41% αντίστοιχα. Άνω του 1% είναι η πτώση σε Eurobank, Autohellas, Quest, Λάμδα, Μυτιληναίος και Ελλάκτωρ, ενώ ήπια πτωτικά οι Βιοχάλκο, Motor Oil, ΔΕΗ, ΕΛΧΑ, Alpha Bank, Aegean, Πειραιώς και ΕΥΔΑΠ.

Στον αντίποδα, Coca Cola, Jumbo, Σαράντης, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Εθνική, Cenergy και Ελληνικά Πετρέλαια κινούνται σε θετικά εδάφη, αλλά καμία δεν κινείται με άνοδο πάνω από 1%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών