Ένα ακόμη βήμα πίσω έκανε το χρηματιστήριο Αθηνών σήμερα, το οποίο κάνει μια μικρή, προς το παρόν διόρθωση μετά τα νέα υψηλά που βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα, η οποία όμως αναχαιτίζεται σε μεγάλο βαθμό από τις στηρίξεις που ενεργοποιούν αρκετοί τίτλοι του.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,29% στις 1.471,78 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ 1.476,45 μονάδων (+0,02%) και 1.467,05 μονάδων (-0,61%). Ο τζίρος ανήλθε στα 107 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 20,9 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 1,7 εκατ. τεμάχια αξίας 15,6 εκατ. ευρώ.

Wall Street: Αντέχει στον πληθωρισμό- Άλμα στα meme stocks

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με απώλειες 0,33% στις 3.561,61 μονάδες, ενώ στο -0,24% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές και ο Mid Cap και στις 2.374,60 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με πτώση 0,23% στις 1.281,78 μονάδες.

Αναδιαρθρώσεις χαρτοφυλακίων

Επιλεκτικές κινήσεις, πωλήσεις σε τίτλους που υπεραπέδωσαν και αγορές σε τίτλους που έχουν να δώσουν νέα το επόμενο διάστημα, ήταν το σημερινό παζλ στο ταμπλό, το οποίο έδωσε το μήνυμα της αναδιάρθρωσης θέσεων. Ωστόσο, το διήμερο πισωγύρισμα της αγοράς είναι ακόμη εντός της εύλογης διόρθωσης πριν τη μεγάλη αναμέτρηση με τον πρώτο στόχο των 1.500 μονάδων, καθώς δεν έχει αναιρέσει επουδενί το θετικό σενάριο.

Βέβαια, η τάση δεν είναι πια επιθετική, καθώς ο γενικός δείκτης έχασε το κλείσιμο πάνω από τις 1.480 μονάδες. Παρόλα αυτά, η κοντινή στήριξη είναι στη ζώνη των 1.460 μονάδων, σύμφωνα με και με την Fast Finance, ενώ η κοντινή αντίσταση είναι στις 1.500 μονάδες. Εάν τη διαπεράσει, ο επόμενος στόχος είναι οι 1.539 μονάδες.

Στον FTSE 25, οι 3.544 μονάδες είναι κοντινή στήριξη σε περίπτωση διόρθωσης, με τις 3.508 μονάδες να είναι η κύρια. Ο δείκτης χρειάζεται όμως κλεισίματα πάνω από τις 3.588 μονάδες, με επόμενο στόχο τις 3.658 μονάδες. Ο τραπεζικός έχει κοντινή στήριξη τις 1.264 μονάδες, με τον στόχο στις 1.309 μονάδες να μην έχει πληρωθεί ακόμα. Τυχόν κατοχύρωση σε κλείσιμο των 1.310 μονάδες τότε η τάση θα γίνει επιθετική.

Στο μεταξύ, η αγορά περιμένει σήμερα το βράδυ τις αλλαγές στους δείκτες MSCI, οι οποίες πιθανότατα να μην έχουν άμεσο ελληνικό ενδιαφέρον, αλλά θα επηρεάσουν έμμεσα τις ροές στην αγορά (το rebalancing θα γίνει στις 3/6). Σήμερα στον MSCI Greece Standard περιλαμβάνονται 10 μετοχές (ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Jumbo, ∆ΕΗ, Eurobank, Alpha Bank, Εθνική, Τράπεζα Πειραιώς, Μυτιληναίος και Motor Oil), ενώ υπήρξαν κάποια σενάρια για είσοδο της Τιτάν, αλλά αυτά υποβαθμίστηκαν σήμερα, με τις ανάλογες πιέσεις στη μετοχή.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, ο Τιτάνας έκλεισε με απώλειες 3,84%, αλλά κράτησε τα 30 ευρώ, με τις Eurobank, Τέρνα Ενεργειακή και Ελλάκτωρ να ακολουθούν με πτώση που ξεπέρασε το 2%. Άνω του 1% ήταν οι απώλειες σε Quest, ΓΕΚ Τέρνα, ΔΕΗ, Λάμδα και ΕΛΧΑ, ενώ ήπια πτωτικά έκλεισαν οι Μυτιληναίος, Βιοχάλκο, Autohellas και ΟΤΕ.

Στον αντίποδα, η Cenergy, η Εθνική και η ΕΥΔΑΠ προσπάθησαν να δώσουν στηρίγματα με τα άνω του 1% κέρδη τους, ενώ ήπια ανοδικά έκλεισαν οι Coca Cola, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΠΑΠ, Πειραιώς, Aegean, Motor Oil και Jumbo. Αμετάβλητη έκλεισε η Alpha Bank.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών