Στελέχη που ξεχώρισαν κατά τις θητείες τους στις Bank of America και Goldman Sachs πήρε η ελβετική ιδιωτική τράπεζα J Safra Sarasin, προκειμένου να αναμορφώνει τη συμβουλευτική της ομάδα για την εξυπηρέτηση εξαιρετικά πλούσιων πελατών της.

Η 180χρονη τράπεζα είναι μέρος μιας παγκόσμιας επιχείρησης 25 δισ. δολαρίων που χτίστηκε από τον αείμνηστο Λιβανοβραζιλιάνο Joseph Safra, ο οποίος ήταν γνωστός ως ο πλουσιότερος τραπεζίτης στον κόσμο όταν πέθανε το 2020.

Η J Safra Sarasin, με έδρα τη Βασιλεία, είναι ένας βραχίονας των τραπεζικών συμφερόντων της οικογένειας Safra εκτός Βραζιλίας που έχει επικεντρωθεί στην παροχή υπηρεσιών διαχείρισης πλούτου και περιουσιακών στοιχείων. Είχε περισσότερα από 204 δισ. φράγκα (225 δισ. δολάρια) σε υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία, ενώ διαθέτει 30 γραφεία παγκοσμίως με περισσότερους από 2.500 υπαλλήλους.

Επέκταση εργασιών

Η τράπεζα επιδιώκει πλέον να επεκταθεί στην παροχή συμβουλών σε τομείς όπως συγχωνεύσεις και εξαγορές και αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου, με στόχο να προσφέρει στους πελάτες – συμπεριλαμβανομένων των επιχειρηματιών και των οικογενειακών γραφείων – περισσότερες υπηρεσίες.

Η μονάδα θα διευθύνεται από τον Edward Joudrey, πρώην διευθύνοντα σύμβουλο στην Bank of America στο Λονδίνο, ο οποίος επικεντρώθηκε στις διαδικασίες πωλήσεων συγχωνεύσεων και εξαγορών.

Άλλα νέα μέλη θα περιλαμβάνουν τον Yegor Bryukhanov, επίσης στο παρελθόν στην Bank of America, και τον Lorenzo Sforza, πρώην στέλεχος της Goldman Sachs.

Η ομάδα θα επικεντρωθεί στη σύναψη συναλλαγών σε ιδιωτικές αγορές, οι οποίες έχουν αναδειχθεί ως ο νέος στόχος ανάπτυξης των ιδιωτικών κεφαλαίων και της ιδιωτικής πίστωσης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Έρευνα και καινοτομία: Το κλειδί για την οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας
Διεθνή |

Κλειδί για την οικονομική ανάπτυξη η έρευνα και η καινοτομία

Η δυναμική των αμερικανικών επενδύσεων στην Ελλάδα και οι μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται για τη διατήρηση της ανάπτυξης και τις νέες προοπτικές βρέθηκαν στο επίκεντρο του 6ου Φόρουμ των Δελφών στην Ουάσιγκτον.